Hamilelikte çiğ et/köfte tüketimi

Kizlar komagene battalbey tarzi markalarin etsiz cigkoftelerini yesek sorun olur mu

2 Beğeni

Ben dün baya yedim canım çekmişti çünkü :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

İçinde çin tuzu var asla yemeyin ! Etli etsiz farketmez. Onun yerine ben mercimek köftesi yapıyorum​:wink:

Kızlar misafirliğe gittim dayanamadım etli çiğköfte yapmışlar aylardır Fanta cola içmiyordum yedim içtim ama vicdanen bi kötü hissettim kendimi buradaki Annelere sordum canın istiyorsa ye çocuk karnında alışsın her şeye dediler öyle gaza gelmiş bulundum :face_holding_back_tears: sizce bi sorun olur mu ?

Çiğ et kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalardan size kim dedi bilmiyorum ama bunun bebeğin alışmasıyla ilgisi yok. Sizi korkutmak istemem ama çiğ etten anneye toksoplazma bulaşırsa bebekte büyük sorunlar meydana gelir. Bu dönemde sushi, iyi pişmemiş hiçbir et yemeyin

3 Beğeni

İyi de o et çiğ değil ki zaten isotla pişiyor. Öyle olsa sürekli etli çiğ köfte yiyenler hastaneden çıkmaz. Ha eti iyi toğurulmamışsa bir şey diyemem

2 Beğeni

Maalesef ısı dışında hiçbir şey pişme derecesine getirip eti pişirmez. Bizzat gıda mühendisleri bu şekilde belirtiyor. Hamile olmayan insanlarda tabii ki bu riskler daha düşük.

3 Beğeni

Hani hamile olduğunu öğrenir öğrenmez test yapılıyor ya toksoplazmaya karşı bağışıklık kazanılmış mı diye o zaman evcil hayvanları faşan da serbest kılıyorlar belki öyleyse sıkıntı olmazdır sence? Bu sadece bir tahmin tabii

Yani bazen diyorum ki bizim çevremizde hamileler her şeyi yiyordu yedilerde ama şimdi onu yeme bunu yeme çok sıkıldım bu durumdan yinede sormadan edemedim içimde rahat etmedi bende senin gibi düşünüyorum aslında her gün her gün zararlı şeyler yemek tabikide olmaz ama ayda yılda bir olması bence sorun olmaz diye düşünüyorum çünkü benim çevrem düşünmeden her şeyi yiyorlardı

Valla ben de elimden geldiğince dikkat ediyorum ama kendimi tamamen her şeyden kıstlamadım. Bu benim şahsi davranışların tabii. Herkesin bünyesi, düşüncesi, riski farklıdır. Sucuk, salam yeri geldi gazlı içecek. Yani muhakkak zararı vardır bize bile var bebeğe nasıl olmasın ama işte herkesin görüşü yapısı farklı kimseye bir şey diyemem

1 Beğeni

Mesela çiğ et doğradım diye korkanlar oluyor. Ben ihç kötü düşünmeden bin kere doğradım yine belirtiyorum şahsi davranışlarım bir başkısına da niye yaptın yapmadın demem.

1 Beğeni

Et doğrama meselesinide ilk defa duydum bundan hiç haberim yoktu :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Ay evet çiğ et doğramayın diyorlar bende defalarca doğradım. Bir sakıncası olduğunu çok düşünmüyorum. Benim şahsi fikrim

2 Beğeni

Bunu resmen ilk defa duydum oda bu gün :woman_shrugging: galiba dikkat etmek ama her söylenene de kulak asmamak gerekiyor yoksa stresten daha çok etkilenecek çocuk

Daha her gün bir şey duyacaksın :joy: ben her gün yeni bilgi öğreniyorum :joy:evdeki papağanıma çok bakmamam gerektiğini yoksa bebeğimin ona benzeyeceğini öğrendim mesela :joy::joy::joy::person_shrugging:

1 Beğeni

Çiğ et veya az pişmiş et tüketmek, temas etmek anneye toxoplazma gondii denilen parazitin bulaşmasına neden olacağı için onerilmiyor. Keza hamilelik döneminde enfekte olur ve bebeğe bulasirsa stresli bir gebelik süreci sizi bekliyor demektir. ( kendimden biliyorum) bebeğe bulaş durumunda ciddi anomalilere sebep olabiliyor ve bazi anomaliler dogum sonrasina kadar tespit edilemiyor. Kisisel tercihim cig veya az pişmiş et tuketmemek, asla çıplak elle dokunmamak, çiğ sebzeleri sadece iyi yikandigini bildigim yerlerde tüketmek.

2 Beğeni

İlk randevumda doktorum bana çiğ ve az pişmiş et tüketmememi söyledi yoksa istemeyeceğimiz durumlarla karşılaşabiliriz dedi. Kesinlikle olumsuz sonuç doğurmayabilir ama ihtimal var. O sebeple dikkatli olmakta fayda var. Sadece çiğ et değil az pişmiş yumurta, temiz yıkanmamış meyve ve sebze, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, sakatat, dip balıkları, bazı şarküteri ürünleri tüketmemeye dikkat et. Zaten alkol sigara için bir şey dememe gerek yok onu hamile olmayanların da kullanmasını istemiyoruz dedi. Söylemediğim zararlı olan yiyecekleri zaten biliyorsun tek tek saymama imkan yok mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeni istiyorum hem senin hem bebeğin iyiliği için dedi

2 Beğeni

İlk görüşmede doktoruma bildireyim sürekli yemek mi sorun yoksa bi kere yemekte hemen problem oluşturur mu umarım sorun çıkmaz bende var daha yemem zaten :pray:

1 Beğeni

Tüketmemeye özen gösterin :blush:

1 Beğeni

Gebeliğin başından beri canım çekiyor. İcerik bilgisi ne kadar doğru bilmiyorum fakat midem sorunlu oldugu halde rahatsiz da etmiyor :sweat_smile::rofl: Sizin düşünceleriniz neler?

1 Beğeni