Hamilelikte çiğ et/köfte tüketimi

Bir şey sorcam hamilelikte çiğ et veya köfte yenmez biliyorum ama canım dayanamadi çok güzel koktu çok güzel olmuş biraz çiğ yedim bir şey olur mu

1 Beğeni

toksoplazma ve salmonella gibi bazı bakteri ve parazitlerin bulaşma olasılığı oluyor. Bu sebeple ete çıplak elle bile dokunmamızı istemiyorlar.
Bence doktorunuza durumu bildirin tekrar test yapsın

Komagene çiğ köftesi ise bi sıkıntı olmaz.
Az pişmiş veya çiğ et biraz sakıncalı :frowning:

Morelim bozuldu ya canım çekti çok az yedim

Moralinizi bozmak istememiştim.
İnşallah bir şey olmamıştır

Kendimi hiç iyi hissetmiyorum

Bana galiba sarmonella testi yapılmamış
Toksoplazma testi yapılmış

Banada ondan yaptilar

1 Beğeni

Her hamileliğin başında yapılıyor. İlk üç ay içinde toksoplazma yokken bulaşırsa yakin takibe alıyorlar.
Son 3 ayda, ilk üç kadar gehlikeli değilmiş.
İnternette kadın doğum uzmanından duydum

Kizlar canim cok cigkofte cekiyor 15 +5 haftalik hamileyim sıkıntı olur mu yesem :cry::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Etsiz çiğköfte yemende bir sakınca olacağını sanmıyorum. Kendiniz yapabiliyorsanız daha sağlıklı ve güvenilir olur.

Etsiz tercih ediyorum ama kendim yapmayi bilmiyorum malesef

Ben etsiz çiğ köfteyi hamileliğim boyunca hep yedim. Size de afiyet olsun. Guvenilir marka olmasına, çalışanın hijyenik olmasına dikkat edin

Tesekkur ederim ablam :heart_eyes::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Kızlar hamilelikte 4. ayıma girdim şükür. Bu zamana kadar zararlı olduğunu düşündüğüm için çiğköfte canım istese de yemedim özellikle ilk 3 ay düşük riski yüksek olduğu için. Ama artık canım çok fena istiyor sanırım aşeriyorum. Bu konuda bilginiz var mı? Sizler yiyor musunuz ? Doktorunuz bişey dedi mi

2 Beğeni

@Elif-94 Ben yedim valla. Güvenilir yerden ve etsiz yemende bir zarar yok. Çok sık da yemezsen bir şey olmaz

1 Beğeni

Canınız çektiği herşeyden,azacıkta olsa tatın. Unutmayın fazlası zarardır.Bu fark etmez sağlıklı birşey bile olsa.:blush:

2 Beğeni

Doktorum hiç şunu yeme bunu yeme demedi kontrollerimde çok şükür hep iyi dendi İNŞALLAH hep de sağlıklı olur yavrum ben çiğköfte çok yedim hiç bir şeyi kendime sınırlamadım sevmediğim veya canımın istemediği dışında her şeyi yedim yeri geldi az yedim yeri geldi çok doktorunuza da sorun yanlış yönlendirmeyim ama benim fikrim hicbisey olmaz yiyin bence etsiz yiyin diyorlar genelde ben zaten etli sevmem o yüzden hiç yemedim

5 Beğeni

Ben çiğköfte de yedim bol bol,en son tiksindiğim için yemeyi bırakmıştım​:joy: etsiz tüketiyorum tabi ki, hala etli yapan yer var mı onu da bilmiyorum. Benim doktorlarımdan biri beslenme ile ilgili “Etrafındaki insanlar ne yiyorsa sen de ondan ye, hamilesin diye hayatında birçok şeyi değiştirmek zorunda değilsin” dedi. Ondan beri şöyle mi yapayım böyle mi yapayım kaygısını bıraktım

7 Beğeni

Ben de canım ne isterse yedim yiyorum sürekli olmadıkça sıkıntı olmaz :sweat_smile::face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni

Ben de hamileyken canim her istediğinde yedim. Ben de etsiz çiğköfte yedim. :innocent: baharatlarından dolayı mideyi rahatsız edebilir ama bebege bir zararı olacağını düşünmüyorum

2 Beğeni