Hamilelikte Beslenme?

:joy::joy::joy:bilmem valla ne bilem

1 Beğeni

Tursu yu cok canim istiyo
Hele suyu bi de yaninda kisir olacak
Of yemede yaninda yat.

2 Beğeni

@Hava Öyle güzel yazmışsın ki kendimi yiyor olarak hissettim :rofl::rofl:

Hahahaha ama oyle degilmi ya
Vallahi canim cekti daha dun yedim aslinda

1 Beğeni

@Hava Bende o ikiliyi çok seviyorum hatta geçen gün birileri kola şişesinedekıl biber turşusu atmış ilk aşerdiğim şey o oldu görünce eşim lokanta lokanta gezip bulup getirdi Allahtan :rofl:

4 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Tanışalım mı? kimler nereden?

1 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Tanışalım mı? kimler nereden?

Bugün neler yediniz analar :innocent:

2 Beğeni

Ben bugün spagetti :spaghetti: yedim canım çok istiyordu. Şimdide limonlu :lemon: çay yanında tatlı :smiling_face::smiling_face:kilo almıyorum derken son zamanda Alicam galiba​:joy:

2 Beğeni

Ben de son 3 ay çok kilo almıştım. Afiyet olsun size

2 Beğeni

Bakalım kaç kilo Alicam korkmaya başladım valla

2 Beğeni

Ben de cevizi sevmiyorum, birkaç haftada jir biri önüme getirirse yiyorum ama fındık badem ya da fıstık yemeye çalışıyorum,

2 Beğeni

Ben sabah simit çay kahvaltılık yedim. Öğlen dersaneden gelince kısır makarna salatası çay yaptım ve şuan yine çok açım.

2 Beğeni

Yeni hamileyim 6 haftalık. Kekik maydanoz kesinlikle içme diyorlar zaten bitki caylariyla aram yok içmem ama yemeklerde kullansam gene siikinti olurmu ? Yada hangi aylarda sıkıntı olur hangi aylarda yiyebilirim hiçbir bilgim yokken dogurana kadar maydonoz kekik hiçbir şeye kullanamayacakmiyim?

Öncelikle gebeliğin hayırlı olsun . Dozunu kaçırmadığın müddetçe kekik de maydanozda kullana bilirsin . Bir demet maydanoz yemezsin de 5 6 10 dal maydanoz tüketebilirsin . Kekik de yine az bir iki çimdik yemekte falan kullanara bilirsin . Çeşitli sebeplerden ötürü bazı besinler hamilelikte önerilmiyor daha detaylı bilgi sahibi olmak için araştırma yap uzman doktorlar genelde hastane sayfalarında da güzel açıklamışlar . Örnek vereyim rahimde açılmaya sebeb olduğundan ananas ve hurma yenmesi önerilmez son haftalarda önerilir gibi

Hayırlı akşamlar arkadaşlar bişey sorcaktım da şuan 13 haftalığm ben mide bulantısından yumurta tüketemiyorum peynir tüketemiyorum acaba menemen yapıp tüketsem yerine olurmu :blush:

Hayırlı akşamlar canım! Tabii ki, menemen harika bir alternatif olabilir! Yumurtayı sade tüketemiyorsan, menemen yaparak hem yumurtanın faydalarından yararlanabilir hem de damak zevkine uygun hale getirebilirsin. İçine sevdiğin sebzeleri de ekleyerek daha besleyici bir hale getirebilirsin. Bu şekilde yumurta tadı yoğun gelmez ve mideni daha rahat tutabilir.

Menemenin yanında az miktarda peynir tüketmeyi deneyebilirsin, ama yine zor geliyorsa başka kalsiyum kaynaklarına (örneğin yoğurt, kefir gibi) yönelmek de iyi bir seçenek olur. Kendini zorlamadan, sevdiğin şekilde beslenmeye çalış. Umarım mide bulantıların da yakında azalır! Afiyet olsun, sağlıklı bir hamilelik diliyorum sana! :cherry_blossom::sparkling_heart:

1 Beğeni

Sağolun teşekkür ederim canım benim​:heart::blush:

1 Beğeni

Sağlıklı beslenme adı altında neler tüketiyorsunuz ? Yeme sıklığınız nedir ?

Genel testinde hiçbir sorun çıkmadı ama yağ oranım fazlaydı doktorum yağı kesmemi söyledi yağsız ve tuzsuz genellikle sebze meyve ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum az az sık sık yemeye çalışıyorum