Hamilelikte Beslenme?

Ben hamile kaldığım günden beri diyetteyim :smiling_face_with_tear: Doktorum kilo alım hızımdan memnun. Bizim evde her öğün yemek olmuyor. Durmadan yemek pişirmek çok zor. Öğlen yiyecek bir şey yoksa ve açsam tambugdaylı ekmek veya kepekli ekmek ile tost yapıyorum.

Örnek menüm Kahvaltı (hiç şaşmaz hep aynı) 2 dilim esmer ekmek 3parmak kalınlığında peynir Haşlanmış yumurta Zeytin yerine ceviz yiyiyorum bazen Domates salatalık biber vs Reçel vs yok Çay sevmediğim için yok

Yemekten iki saat sonra ara öğün 1 adet kivi 4 adet fındık

Öğlen-akşam Evde ne varsa Pilav varsa çorba markarna ekmek bulgur yok Bunlardan biri varsa diğeri yok 4 yemek kaşı kadar tabağıma koyuyorum Köfte yersen 3 adet Sebze de 4 yemek kaşığı Yaninda kesinlikle pastörize edilmiş ev yapımı yoğurt

Canım çok tatlı isterse 2 dilim baklava Avuç içim kadar tatlı yiyiyorum

Kendimi durduramazsam kocamın önümden tabağımı çekmesine izin verdim.

Mısır, leblebi vs bunlar hep ekmek yerine geçiyor.

Bu doktorunun belirlediği bir şey mi ?

Hayır. Oda arkadaşım diyetisyendi. Çok da fazla diyetisyene gittim. Öğrendiğim bilgilerin karışık versiyonu. Doktorum kilo alış ve verişimden memnun.

Anladım benim kilom fazla doktor sadece yağına dikkat et dedi o yüzden sordum ileride verir mi bilmiyorum

1 Beğeni

Düşününce hatırladım. Doktorum kilo yapmasın diye patates yeme demişti. Patates de ekmek yerine geçiyor. Örneğin bezlye yemeği pişirdim çinde patates varsa ekmek, çorba, pilav, bulgur, makarna yani ekmek yerine geçenleri tüketmiyorum

1 Beğeni

Benim karıın sertligime doktor saglikli beslenmiyorsun dedi,sora yogurt sut falan ye .meyve ye ,salataliklar dogal ye dedi .ama ben bunların hepsini yapiyorum,neden boyle dedi anlamiyorum

1 Beğeni

Doktorunu değiştirmeyi düşünüyordun. Yeni bir doktor bulabildin mi belki o farklı bir sebep söyler

@afrikanın_gelini54 İkinci bebegimde doktorumu degişeceyim inşallah

Ilk aylarda anne yemek yiyemesede su icemesede kussada bebege yetecek kadar depo var diye biliyorum peki bebek ne zaman anneden beslenmeye basliyor

İlk üç ay bebek besine ihtiyaç duymaz 4 ay olduğunda anneden beslenmeye başlar besinlerin tadına göre de ileriki aylarda tepki verir sevdiği bir şey yersen daha çok hareketlenir

Tesekkur ederim

İlk haftalarda besinden ziyade su içmek onemli. Kandaki oksijen bebegi besliyor giden kanın akışkan olması onemli o yuzden bana drlarım her gidişimde bol su içemeye ozen goster dedi. Susuz kalmak ayrıca idrar yolu enfeksiyonu ve bobrek tasına da neden oluyor hem anne hem bebek için onemli yani. Yeterli su alımı olmazsa serum veriyor drlar.Göbek kordonu 8-9.haftada olusuyor 12.haftada gelişimi tamamlanıyor besin ve kan akısı gobek kordonundan saglanıyor.

Mide bulantisi ve kusmadan dolayi su icemiyorum pek igreniyorum

İyi geceler herkese geçen hafta doktor kontrolüne gidince kan tahlili verdim ve Alt yani karaciğer enzimlerim sınırda çıktığı için doktorum vitamin habı olan gyno ferro sanol duedanal ilacını kesmemi ve iki hafta sonra kontrole gitmem gerektiğini söyledi sormak istediğim bu iki hafta da demir ilacını kestiğim için bebeğime gerekli vitamini hangi besinlerden sağlayabilirim acaba :pensive:

Tahin , yulaf , fındık, kuru kayısı , kuru üzüm , badem , ceviz , ıspanak, roka , brokoli, mercimek , nohut , bezelye , pekmez

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim sağolasın :innocent:

1 Beğeni