4 ayıma girer girmez catlamaga başladım bence bu genetik bir şey yinede vücudunu nemli tutmağa dikkat et ilk hindistan cevizi yağı kullaniyordum tüm gece elbiselerimden onun kokusu geliyor neyle yikadiysamda kar etmedi
Gebelikte çatlak önlemek için hangi yağlardan kullandınız ? Memnun musunuz ?
Organik hindistan cevizi yağı kullandım fakat bünyen müsait se her türlü çatlıyacaksın malesef canım ve o çatlaklar geçmiyor
Evet geçmiyor maalesef bu benim ikinci gebeliğim 8 yaşında kızım var onda hiç bir şey kullanmadım acemilik işte karnım harita gibi
bunda bari önlem alayım devamı gelmesin diyorum
Biz zeytin dikimi yapıyoruz gerçek zeytinyağı 200 TL’den başlıyor.
Karnınızdaki çatlaklıklar nasıl gider hafifler bir bilginiz varmı
Kizarikken hafifliyor kremlerle ama gecmiyor onlar estetik le bile zor oluyor gecmesi
Bende 2. cocuguda yaptıktan sonra karın germe istiyorum
Bende Iki ameliyat izi var catlaklar oluyor giderek karnım haritaya döndü
Canım ben bebek yağı, Hindistan cevizi yağı ve tatlı badem yağı kullandım bir de bir oilin çatlak giderici yağı vardı onları da bir sürdüm iyi geliyor
Oluian çatlaklıklar gittimi
Bende bebek yağı kullanıyorum geçiyor
Benim 3 gebeliğim olduğu için önceki gebelikten çatlaklarım vardı bunda az kaşıntı olmuştu onlar için kullandım canım
Ben hala kullanıyorum tüm vücuduma Göktuğ’a ortağım
Çok iyi ama valla hem cildi nemlendiriyor hemde güzel kokuyor
Missss bebek gibi
aynen
Çatlak için ne kullanıyorsunz acaba
Kızlar benim son haftalara kadar çatlağım oluşmamıştı öğrendim ki sın haftalarda da başlayabiliyormuş hiç bırakmayın yağları ben de devam ediyorum şu an kilo aldıkça çatlak artıyor
Herkese merhaba hamilelilikte hangı catlak kremini öneririrsiniz benım karnımda bazı çatlaklar olusmaya basladı da kullanmaya başlasam düzelir mi acaba
Merhaba canım! Hamilelikte çatlaklar oldukça yaygın bir durum, ve birçok anne bu süreci rahatlatmak için çatlak kremleri kullanıyor. Çatlak kremleri, cildin esnekliğini artırmaya yardımcı olur ve oluşabilecek yeni çatlakları önlemeye destek sağlar. Çatlakların tamamen geçmesini sağlamak zor olsa da, düzenli bakım yaparak görünümünü azaltmak mümkün.
İşte önerilen bazı çatlak kremi seçenekleri:
-
Bepanthol Çatlak Kremi: Nemlendirme konusunda oldukça etkilidir ve hassas ciltlerde güvenle kullanılabilir.
-
Bio-Oil: Özellikle çatlakların görünümünü azaltmada tercih edilen yağlardan biridir. Cildin esnekliğini artırmaya yardımcı olur.
-
Mustela Çatlak Kremi: Hamilelik döneminde kullanıma uygun ve hassas ciltler için geliştirilmiş bir çatlak kremidir.
-
Cocoa Butter (Palmer’s): Kakao yağı içeren bu krem, cildin elastikiyetini artırarak çatlak oluşumunu azaltır.
-
Saf Zeytinyağı veya Hindistancevizi Yağı: Doğal yağlar da nemlendirme konusunda oldukça etkilidir ve güvenle kullanılabilir.
Çatlak kremi ya da yağları kullanırken, sabah ve akşam düzenli olarak uygulamaya çalış. Karnın, kalçaların, bacakların ve göğüslerin gibi çatlama riski olan bölgelere hafif masaj yaparak yedirmen etkisini artırabilir. Unutma ki, çatlakların görünümünü azaltmak sabır ve düzenli bakım gerektirir. Şimdiden güzel bir hamilelik dönemi diliyorum!
Benim çatlağım olmadı 28+4 deyiz. Ama başlarda aralıklı olarak hala da öyle bio oil yağ ve vazelin kullandım . Hala da ara ara 2 güne bir falan devam ediyorum . Bünyeden bünyeye de değişiyor biraz kilo ile gebe kaldım hamilelikte de çok kilo alımım olmadı .