Gebelikte şekeri olan veya sınırda olanlar

İnşallah yaa valla ilk defa başıma geldi Bi korktum artık kendini değil sadece bebeğini düşünüyorsun bu saatten sonra

Valla henüz bilmiyorum rapor çıkacakmş sanırım diyabet hemşiresinee git dedi gittiğimzde hemşire yoktu yerinde ölçüm yap dedi kadın doğum doktoruma yazdığımda açlık ve tokluk şekerini ölç dikkat et bi dahaki görüşmemizde ilaç konusunu görüşürüz demiş sanırım insüline başlama demek istedi tekrar yazdım cevap vermedi henüz insilün de iyi bişey değil direkt başlama diyen oldu hani kontrol altına alamazsan başla dediler arada kaldım

3 aylık şeker ortalaması falan bilmiyorum ilk defa yükleme yaptırdım bugün açlık 97 sonrası 167 177 çıktı değerler diyetisyen ve diyabet hemşiresinee yönlendirdi bebek de, iki hafta öndeymiş

Ben 26+1 im ama bebeğim 28 haftalık görünüyor şeker en yüksek 177 çıktı açlık 97 iki doktorum da farklı konuştu birisi şekerini ölç takip et bi daha, görüşmede ilaç konusunu konuşuruz yazmış insülin kullanmayayım mı yani hemen dedim cevap vermedi yarın da memlekete gideceğiz Ina, göre cvp verse yola çıkmadan hemşireye giderim eşim memlekette gideriz diyo araya haftasonu giriyo geç kalmış olur muyum diye tedirginim

Geçmiş olsun çok stres yapmayın yeme içmenize dikkat ederseniz bi sorun olmaz. Ünsilinin de bi hormon bebeğe herhangi bi zararı olmuyor. Kafanıza takılan bisey olursa sorabilirsiniz bana bn 5 yıldır şeker hastasıyım.

Yaa işte doktorumdan cvp gelmedi yarın da yola çıkacağım haftasonu giriyo araya eğer ünsilin kullan derse diyabet hemşiresi bilgi veriyormuş sanırm nasıl kullanılacağı ile ilgili gidemem haftasonu geç kalınırsa bişey olur mu korkuyorum kadın doğum uzmanım açlık tokluk şekerini ölç bi dahaki görüşmemizde ilaç meselesini konuşuruz yazmış ünsiline başlamayaym mı yani dedim cevap vermedi

Hiç korkmayın siz dikkat ederseniz hiç bir sorun olmaz

1 Beğeni

Şeker ölçüm aletiniz var ise açlık şeker değeriniz 95 ve altı olmalı yemekten 1 saat sonra tekrar ölçüm yapın 145 ve altında olmalı yarın böyle bi deneyin. Çok stres yapmayın Yeme içmeye dikkat ederseniz bisey olmaz beyaz ekmek yemeyin tam buğday ekmeği yiyin yarın ölçüm yapın bakalım kaç çıkacak buraya atarsınız konuşuruz yine ben günde 6 ölçüm yapıyorum kan şekeri kontrolü için

Bende şeker yükleme yaptırdım normalde yaptırma taraftarı değildim ama bebeğimin kilosuna göre 1 hafta önden gittiğini söyledi. Kontrole gitmeden önce 3 gün boyunca parmak ölçümüyle açlık tokluk kan şekerime baktım açlık 80-83 arası, tokluk ise 120-123 arası cıktı 3 günlük sürecte. Doktor 1 hafta önde gidiyor seker olabilir dedi ama öyle olsa 3 gün ölçtüğümde de yüksek cıkmaz mıydı ?

Alet yok evde yarın memlekete gideceğiz kayınvalidemden kalma alet varmış oraya gidince başlayacağım bakalım cumartesi olur artık büyük ihtimal bugün sonuçları geç gittik almaya ondan rapor da sisteme her yer kapandıktan sonra düştü muhtemelen

Valla o kadar karışık kı ben hatta baştan önce açlık tokluk şekerini ölçüp ona göre yükleme yaptırsam dedim doktor öyle anlaşılmaz dedi :roll_eyes:bana yüklemede saçma gelen şey şu şekerli suyu içiyoruz şeker yüksek çıktı diyoruz :woman_facepalming:t2:

Açlık tokluk ölçümlerini yapıp bir kağıda yaz, gittiğin yerde dahiliye yada diyabet bölümüne doktora gidersin. Belki sadece diyet uygula diyecek doktorla beraber konuşur kararlaştırırsınız. İnsülin kullanman gerekiyorsa da mecbur kullanman gerekecek. Hakkında hayırlısı olsun canım​:hibiscus:

1 Beğeni

Şeker yüklemesi sonucum sizce normal mi 0-60-120 dk seklinde vermisler ama tam anlayamadım

Şekerli suyu şöyle düşünün iki adet baklava yemiş gibi yada bir tane meyve suyu içmiş gibi çok stres yapmayın hersey kontrollü olduğu sürece hiç bir sorun olmuyor bende başka ta çok korkuyordum şeker hastasıyım diye ama çok şükür 6.5 Aylık oldum bi sorun çıkmadı inşallah böyle de devam eder

Yaa ben birde şeker yüklemesi haftasında aşırı tatlı ı yedim canım misafirim geldi misafirliğe gittim eşim tatlıcıya götürdü falan sanırım ondan, bu kadar yüksek çıktı normalde çok yükaek Çıkmaz şekerim ben hep dikkatliyimdir bu konuda ölçerim ara ara da işte ölçüyü kaçırdığım zaman şeker yüklemesine denk geldi :pensive_face:yarından itibaren ölçmeye başlayayım bakalım nasıl çıkacak insilün konusunda doktorumdan ses çıkmadı hala

Siz en kısa zamanda ölçümlerinizi yapın. Sabah aç karna kahvaltıdan 1 saat sonra ölçün öğlen yemekten önce birde yemekten sonra toplam 3 öğün olacak şekilde yemekten önce ve yemeklerden 1 saat yapın not alın bakalım bi nasıl çıkacak kafanıza takılan bisey olursa sorun ben artık bu konuda tecrübeliyim

Doktoruma tekrar yazdım o da aynısını yazdı ilaçlarını al yanında bulunsun ama hemen başlama diyete göre düşmezse başlarız dedi inşallah gerek kalmaz ölçüme yarın başlayacağım inşallah :upside_down_face:sabah akşam ölç demiş doktorum da

1 Beğeni

Ben sürekli doktora gide gile artık biliyorum fazla stres yapmayın kola hazır meyve suyu normal sıkılmıs meyve suyu falan kesinlikle tüketmeyin meyveyi belirli porsiyonda tüketin meyve de ani yükseltir şekeri bol su için yoğurt ayran tüketin yemekle beraber ve doğuma kadar beyaz ekmek kesimliike tüketmeyin şekeri hızlı yükseltiyor tam buğday ekmeği tüketin mümkün oldukça kendinizi yormadan yürüyüş yapın ve bol bol su

Çok, teşekkür, ederim her şey, için çok yardımcı oldunuz :upside_down_face:size sizin memleketiniz Diyarbakırdan selam ediyorum :hand_with_fingers_splayed:

1 Beğeni

Ne demek ben teşekkür ederim Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :folded_hands::folded_hands::folded_hands:

1 Beğeni

Akşam tokluk şekerini ölçtüm 128 çıktı az önce açlık şekeri de 80 çıktı iyi mi bu değerler acaba