Fazla tüketmeyin elma 1 tane tüketin glisemik indekssi düşük kivi muz 1 adetten fazla tüketmeyin şekeri hızlı yükselten bir meyve önümüz yaz kavun karpuz çok yemeyin onlarda şekeri hızlı yükseltir şeker oranı yüksek diye en masum meyveler elma , kivi,ayva ,çilek bunları da belirli ölçüler de tüketebilirsin
İşte sağlıklı olan böyle yeterki sağlıklı şeyler tüketin sürekli acıkmanız normal korkmayın hamur işi makarna pirinç patates şekerli şeyler yemedikçe sık sık yemenin zararı yok ve az az yemelisiniz. İkinci çocuğum diyetle ben 8 kilo aldım bebeğim maşallah 3975 kilo doğdu şimdiki kızımda şükür kilosu gayet güzel iyi korkmayın sağlıklı şeyler bebeklerimize sağlıklı kilo aldırır
28 haftalık hamileyim ilk gebeligim ve 12 kilo aldım doktora gitmiştim bu hafta bebeğin kilosu haftasıyla uyumlu dedi şeker yüklemesini de bu hafta yaptırdım sınırda çıktı dahiliyeye gorunucem haftaya
Benim de en başından beri şekerim var endokrinoloji takipliyim bu yüzden diyetisyenede gidiyorum dediklerini yapıyorum 37 haftalık oldum hiç kilo almadım bebeğim kilo aldı sadece haftasıyla uyumlu ama iki hafta erken doğacak son haftalar çok önemli dedi doktor şeker en çok son haftalar bebeği etkiler dedi pazartesi gidip doğum için gün alacam
Allah hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Evlenmeden de bi dönem şeker sorunu yaşadım normale dönmüştü.şuan 24 haftalığım doktora bunu söylediğimde şeker testini çok beklemeden erkenden yapmak gerektiğini söyledi.Bend evde cihazım var 4 gündür açlık tokluk bakıyorum 95 i aşmaması gereken açlık 110 civarı çıkıyor bayramdan beri kilo alımım hızlandı toplam 10 kiloya yakın oldu doktorum bunun şekerden olabileceğini fazla kilo aldığımı söyledi 52 ile hamile kalmıştım. Bugün beyaz ekmeği kestim. Hamilelilte tatlıyı zaten pek yemiyordum umarım diyetle düzen alır
Hiç stres yapma canım bu dediklerimizi uygula çünkü dahiliye degerlerine bakacak çok yüksek değilse kendi diyetisyene gönderir ama yüksekse endokrinoloji takibinde kaldırsın oda büyük ihtimal diyetisyene yönlendirir ama sen o süreç işleyene kadar kendin dikkat et Allah’ın izniyle sağlıkla gelir bebegin öyle stres yapma kendine
Günde sabah akşam yarım saat yürüyüşte çok etkili. Yaptığınız diyet vs dışında Yürüyün düzelir
Çok teşekkür ediyorum
Ahhh ahh yapabilsem keşke havalar bi bozdu tam bozdu. Nisan ortası biranda kar yağıyor çok soğuk düzelince inşallah
Evde yürüyün yeterki bebise bişey olmasın
Tabi hepimizinki sağlıklı iyi olsun inşallah
İki gebeligimdede sekerle mucadele ettim 2 incisinde insulim kullanmistik suan 3 uncudeyim ve aclik sekerim 75-95 arasi toklukta 80_98 arasi Ekmek abur cubur yemiyorum aksam 7 den sonra yemek yemiyorum asla bol su icip yuruyus yapiyorun
İrade çok önemli gerçekten