Gebelikte şeker sorunu yaşayan arkadaşlar veya sınırda olanlar beslenme konusunda nelere dikkat ediyorsunuz veya kilo alımını yavaşlatmak için başka şeyler deniyor musunuz?
Merhaba ben şeker hastasıyım ünsilin kullanıyorum ama diyette yapıyorum beyaz ekmek kesinlikle tüketmeyin kahve ve çayınızı şekersiz tüketin yemeklerde buğday ekmeği tüketin her yemeğin yanında ayran yada yoğurt tüketin bu kan şekerinizin ani yükselmesini engelleyecektir. Kafanıza takılan bir soru varsa sorabilirsiniz şeker konusunda artık bayağı tecrübeliyim
Ben de şeker sınırda çıktı iki gün önce yaptırdım sonucu ben değil eşim hemşire o gösterdi doktora dahiliyeye de görünsün sekerden hamur işlerinden uzak dursun protein ağırlıklı beslensin demiş merak ettiğim dahiliyede neye bakacaklar bir de hiç bir şekilde şekerden hamur işinden uzak mi durulmali dikkat etmeye başladım tabi ama yine de daha da dikkat edilmesi gereken şeyler var mı acaba
Dahiliye diyetisyene yönlendiriyor o yüzden gitsin demiştir,duruma göre insülin başlar,sınırı asaraan
Tatli yemeden nasil duruyorsunuz ben dayanamiyorum
Dahiliyede kan tahlili yaparlar 3 aylık şeker ortalamanı değerlendirir doktor. Ona göre diyet verir yada insülüne gerek duyarsa insilün verir.
Mecbur kalınca alışıyorsun zamanla
Teşekkür ederim
Anladım teşekkür ederim
Özlemmmm hemşerim
diyarbakırlımısnız
- Gebeligim ilkinde birden çıkmıştı şekerim bebeğim erken doğdu baya etkilemişti bebeği hayatta değil ama ikinci ve şimdiki diyetle çok şükür sadece 8 9 kilo alıyorum. Diyetim makarna hamur işi şeker yok 9 ay boyunca ve az az yiyip sık sık bisiler atistiriyorum 3 ana 3 ara öğün şeklinde gidiyorum az yediğim için ata öğünlerde canım istiyor 3 ana 3 ara öğün şeklinde az az sık sık şeklinde giderseniz inşallah bisi olmaz
İki gündür dikkatli davranıyorum hamur işi ve şeker çok az miktarda tükettim ve normal zamanlara göre daha hızlı aciktirdi bu durum beni Allah beterinden korusun inşallah
evet
İlk hamileligimde böyle bir şey olmuştu bana kızıma hamileydim gebelik şekeri çıktı . Sadece yediklerime dikkat ettim reçel çikolata tarzı şeyler yemedim canım çok isteyince azıcık ama çok az yedim öyle devam ettim şuan kızım 5 yaşında hiç de bı problem olmadı şükür . Sende sadece dikkat et yediklerne çok tatlı yeme aşırı canın istemediği sürece bir şey olmuyor canm
Teşekkür ederim
Sürekli buğday ekmeği ye beyaz ekmek yeme çünkü beyaz ekmek daha çok acıktırır kan şekerini ani yükselttiği için meyve de belirli porsiyonlarda tüket meyve suyu kola bu tarz içecekleri doğuma kadar kesinlikle yasakla kendine çünkü kan şekerini ani yükseltiyor süt ayran kefir tüket protein agırlıklı beslen Allahın izniyle bisey olmaz
Çok memnun oldum
Bendeee
Süt ve süt ürünleri normalde de tüketiyorum meyve normalde bir tabak çeşitli olarak hazırlar yerdim şimdi sadece aralıklı olarak bir tane yesem zarar eder mi acaba