18+5’teyim. Doktorum bi vitamin yazdı. Regenesis max ismi. Cok iyi bir vitaminmis fakat gece yatmadan önce içsem dahi beni kusturuyor. Kusamasam bile öğürme geliyor. Bunu yaşayan var mı? İlacı içinde 10-15 dk içinde kusma isteği geliyor. Gün içinde kullanınca daha kötü oluyor.
Balık yağına benzer bir ilacmi?ve sen onu nasıl yutuyorsun.ya i baxi yutmak tarzı var ki ,o tarz Yutubda kusma istegi geliyor.bem normal ilacı bogazımin içine koyuyorum diye kusma istegi geliyor bana .belki sende oyle yapiyorsundur
Evet balık yağı o yüzden midemi bulandırıyor sanırım. Yatmadan önce direkt ağzıma atıp suyla yutuyorum yani normal şekilde içiyorum aslında ama içer içmez 10 dk icinde kusturuyor. 5 gündür içmiyorum. Doktor randevum olunca söyleyeceğim baska ilac yazsin.
Yemekten tiksindigim halde kilo aldım hemde çok fazla . Kusmuyorum ama sürekli midem bulanıyor .soğan sarimsak pişmiş yemek et yumurta tahamul edemiyorum var mı benim gibi bu haftalarda bu şekilde yaşayan anne adayi
Merhaba @Flz Mucize Anne’ye hoş geldin. Hamileliğin 1. timester döneminde mide bulantısı, tiksinme yaşaman oldukça doğal. 14. haftadan sonra bunların hepsi geçecek. Ama kilo alımına dikkat etmen gerekiyor.
1.hamile kalmadan hemen once
B6 vitamini kullanimi
2.yemek yenilince miden bulaniyor
Fakat hic yemeyince buda mide
Bulantisini tetikliyo yani mecbur
Biseyler tuketilmesi gerekiyo 3 tane
Buyuk ogun yerine kucuk kucuk ogunler
3.sivi alinimi kurumamaya dikkat
Yaninda her zaman bir sise olsun
Ama hepsini birden tuketilmesine gerek yok.
Yemek le ayni anda sivi alinmasin
Yarim saat once yada sonra
4.yatagin yaninda kucuk komidin
Uyaninca yaklasik 8 saat bisey almamis oluyorsun
Iceri yani ne oluyo acikiyosun miden bulaniyo
Cubuk kraker misir gevregi vb.
Yataktan kalkmadan.
5.multivitamin.
6.kemper
7.bileklik
Benim de mide bulantısı başladı yoğun şekilde kasık ağrıları için progestan kullanmamı önerdi doktor. Sizde durumlar nasıl ? Mide bulantısı için yeşil elmayı hafif tuzla yiyorum arada rahatlatıyor, önerebileceğiniz şeyler var mı?
teşekkür ederim arkadaşım ne yesem boş hamilelikte yogurtan bile miydem kalkar oldu cacık felan olursa bişe olmuyo ama sade yedimi miydem bulaniyo çok severim mallesef bı cacık felan yaptimda yiye biliyorum