Gebelikte Mide Bulantısı ve Öneriler

Merhaba anneler,

18+5’teyim. Doktorum bi vitamin yazdı. Regenesis max ismi. Cok iyi bir vitaminmis fakat gece yatmadan önce içsem dahi beni kusturuyor. Kusamasam bile öğürme geliyor. Bunu yaşayan var mı? İlacı içinde 10-15 dk içinde kusma isteği geliyor. Gün içinde kullanınca daha kötü oluyor.

2 Beğeni

Doktorundan değiştirmesini isteyebilirsin

5 Beğeni

Evet kesinlikle isteyeceğim çünkü hep kusuyorum ilacın da faydası olmuyor.

1 Beğeni

Balık yağına benzer bir ilacmi?ve sen onu nasıl yutuyorsun.ya i baxi yutmak tarzı var ki ,o tarz Yutubda kusma istegi geliyor.bem normal ilacı bogazımin içine koyuyorum diye kusma istegi geliyor bana .belki sende oyle yapiyorsundur

Evet balık yağı o yüzden midemi bulandırıyor sanırım. Yatmadan önce direkt ağzıma atıp suyla yutuyorum yani normal şekilde içiyorum aslında ama içer içmez 10 dk icinde kusturuyor. 5 gündür içmiyorum. Doktor randevum olunca söyleyeceğim baska ilac yazsin.

1 Beğeni

Yemekten tiksindigim halde kilo aldım hemde çok fazla . Kusmuyorum ama sürekli midem bulanıyor .soğan sarimsak pişmiş yemek et yumurta tahamul edemiyorum var mı benim gibi bu haftalarda bu şekilde yaşayan anne adayi

2 Beğeni

Merhaba @Flz Mucize Anne’ye hoş geldin. Hamileliğin 1. timester döneminde mide bulantısı, tiksinme yaşaman oldukça doğal. 14. haftadan sonra bunların hepsi geçecek. Ama kilo alımına dikkat etmen gerekiyor.

1 Beğeni

Merhaba @Flz hoşgeldiniz :bouquet: Uygulama bulantısı olan çok annemiz var. Kraker ve yoğurt faydası olmuştu beni rahatlatmıştı

1 Beğeni

1.hamile kalmadan hemen once B6 vitamini kullanimi 2.yemek yenilince miden bulaniyor Fakat hic yemeyince buda mide Bulantisini tetikliyo yani mecbur Biseyler tuketilmesi gerekiyo 3 tane Buyuk ogun yerine kucuk kucuk ogunler 3.sivi alinimi kurumamaya dikkat Yaninda her zaman bir sise olsun Ama hepsini birden tuketilmesine gerek yok. Yemek le ayni anda sivi alinmasin Yarim saat once yada sonra 4.yatagin yaninda kucuk komidin Uyaninca yaklasik 8 saat bisey almamis oluyorsun Iceri yani ne oluyo acikiyosun miden bulaniyo Cubuk kraker misir gevregi vb. Yataktan kalkmadan. 5.multivitamin. 6.kemper 7.bileklik

3 Beğeni

Benim de mide bulantısı başladı yoğun şekilde kasık ağrıları için progestan kullanmamı önerdi doktor. Sizde durumlar nasıl ? Mide bulantısı için yeşil elmayı hafif tuzla yiyorum arada rahatlatıyor, önerebileceğiniz şeyler var mı?

Bende bulantı yok canım bende düşük tehlikem var ondan skntili ama dometes tuzla salatalık tuzla ye iyi gelir benim az bulandıi öyle yapıyorum

Çok da tuza yüklememenizi oneririm. Bu sefer de tansiyonunuz çıkabilir, ödemi tetikler @Eylem @Anne

1 Beğeni

Haklısınız doktorda tuzdan uzak durmamı söyledi fakat az da olsa kullanmam gerekiyor çünkü tek o rahatlatıyor mide bulantımı

1 Beğeni

Kizlar sabahtan akşama kadar miydem bulaniyo ne yapabilirim 7+3 günlüm

1 Beğeni

Bana tuzlu çubuk önermişti doktorum, onu yiyince biraz daha iyi oluyordum. Metpamid hap vermişti bir de, o da biraz kesiyordu bulantımı

ben 3ayıma kadar mide bulantılarıyla uğraştım suyu bile kusuyodum aff edersin,meyveyle 3ayımı tamamlamıştım ekşi meyveler fln

Bana dr ilaç vermişti günde 4 kere içiyorum doktoruna söyle belki sanada ilaç verir hoş gerçi çoğunlukla bende o ilaçlar bile etki etmiyordu.

Çubuk kraker de yiyom aynı mutfağa hiç bir şekilde gidebildim yok

Geçmiş olsun arkadaşım. Kraker ve yoğurt beni rahatlatmıştı

1 Beğeni

teşekkür ederim arkadaşım ne yesem boş hamilelikte yogurtan bile miydem kalkar oldu cacık felan olursa bişe olmuyo ama sade yedimi miydem bulaniyo çok severim mallesef bı cacık felan yaptimda yiye biliyorum

1 Beğeni