Gebelikte kaşıntı nedenleri

Çok teşekkür ederim. Evet sağlık ocağı çok yakın. Ama daha öncede bazı şikayetlerim için gittiğimde doktorun bana verdiği ilaçlar yan etki yapmıştı. Bundan dolayı kendi doktoruma görünsem daha iyi olacak :blush:

1 Beğeni

Aman o zaman hiiiç bulaşmayın sabredin bakalım kolaylıkla geçen bir şeydir inşallah :palms_up_together:t2::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Amin. İNŞALLAH

Bi anda vücudumda sinek ısırmış gibi kabarcıklar çıktı sonra kaşıntı oluştu yaşayan varmı bu durumu

1 Beğeni

Canım doktora bir görün kabarcıklar çıktı diyorsun belki vücudun yediğin bir şeye reaksiyon gösterdi yada alerji yaptı ayrıca uyuz hastalığı diye bir salgın var sen bir dermatolog Dr görün derim normal bir kaşıntı olsa cilt kuruluğu vardır nemlendirici Krem kullanın derdim ama kabarcıklar benide şüphelendirdi

Gebelik sırasında kaşıntının birkaç potansiyel nedeni olabilir. Bunlar arasında:

1. Deri Genişlemesi: Karın, göğüs ve uyluk iç kısımlarındaki cilt genişlerken, derideki gerilme kaşıntıya neden olabilir.

2. Karaciğer Problemleri: Gebelik kolestazı adı verilen bir durum, karaciğerin safrayı normalden daha yavaş salgılamasıyla ilişkilidir ve şiddetli kaşıntıya neden olabilir.

3. Gebelik Döküntüleri: PUPPP (Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy) gibi gebeliğe özgü cilt döküntüleri, kaşıntıya yol açabilir.

4. Kolestaz: Karaciğerin safrayı normalden daha yavaş salgılaması durumudur ve genellikle karın bölgesinde şiddetli kaşıntıya neden olabilir.

5. Kuruluk: Gebelikte hormon değişiklikleri ve artan kan hacmi, deriyi kurutabilir ve kaşıntıya neden olabilir.

Herhangi bir şiddetli veya endişe verici kaşıntı durumunda, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

Arkadaşlar 2.5 aylık hamileyim ve deli gibi kasiniyorum ozellikle sırtım kesinlikle uyuyamıyorum üzerimi ortunce sicak olunca yeniden kasiniyorum benim gibi bir hamilelik yaşayan var mi

1 Beğeni

Bende yaşamıştım bu durumu düzenli aralıklerla duş alıp nemlendirince geçmişti

1 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :partying_face:

Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts:

Bende de vardı hatta omuzlarımda sivilce oluşmuştu

Vücudumu nemlendirmesi için Dr bebek yağı öneridi her banyo sonrası kullandım karın çatlakları için bile kullanıyorum ekstradan hindistancevizi yağı kullanıyorum bir dene istersen yada Dr danış

1 Beğeni

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Vücut kuruyunca öyle oluyor, bolca nemlendirin

Arkadaşlar hamileligin ilk ayindayim ve kollarima,bacaklarima bir kaşıntı musallat oldu, görünürde hic bir sey yok yani kizariklik dokuntu yok doktora sormayi unuttum acikcasi. Benimle ayni durumu yaşayan var mi acaba. Ne kullanirsam hafifler.

1 Beğeni

Egzama olabilir döküntü varsa. Yoksa sadece kızarıyorsa kurdeşen olabilir. Bence cildiyeye görün

1 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :partying_face:

Gebeliğin hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts:

Vücut kurulduğundan olabilir benimde öyle oluyordu doktor bebek yağı verdi banyo sonrası tüm vücuduma sürüyorum

1 Beğeni

Bende oldu 7 inci haftada başladi 9 da bitti cilt kurumasindan kaynakli hormonlardn dolayi

12+5 haftaligim kollarım karnım göğsüm bacaklarım heryerim kaşınıyor neden kaynaklıdır ne yapmam gerekir?

Çatlakların başlayacak muhtemelen nemlendirici kullan eğer tabi bir şeye alerjin olmadığını biliyorsan yediğin yada ictigin birşeyden kaynaklı değilse eminsen kendinden sende çatlak başlangıcı olabilir canm :smiling_face:

1 Beğeni

Bolca nemlendirin vücudunuzu, geçecektir

3 aylık hamileyim ve hamileliğimden beri vücudum kaşınıyo yara oluyo aranızda yaşayan var mı acaba nasıl çözüm buldunuz???

Benimde ara sıra oluyor ama genel olarak cilt kuruluğundan dolayı. Doktor bana çok fazla yağlı baharatlı acılı ekşili şeyler yeme dedi vücudunun her yerini nemlendir, sıcak duş alma, giydigin kıyafetlere dikkat et dedi. Onun dışında eğer sürekli böyle ise ürtiker olabilir, alerji olabilir veya hamilelik alerjisi olabilir bazı annelerin doğuma kadar sürüyormuş kaşıntısı, alerjisi… doktorunuza danışmanızda fayda var ve doktorunuz önermedigi sürece herhangi bir krem kullanmayın. Allah’ım sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah​:cherry_blossom::pray:t2:

2 Beğeni

Bende 2 aylıken sizin gibi kaşıntılar oluyordu şuan da 22 haftalık hamileyim ama hala kaşıntı devam ediyor doktoruma sordum ya uyuz ula bilir dedi yada gebelik zehirlenmesi de olabilir dedi onun için bir kaç test istedi Perşembe günü sonunclara bakmaya gidecem işallah kötü bişey yoktur :confused::pensive::pensive:

1 Beğeni