İnşallah korktuğun olmaz canım içini rahat tut ama aksatmadan doktora görün geçmiş olsun
Merhaba @Ozden hoşgeldiniz
Gebelik sırasında kaşıntının birkaç potansiyel nedeni olabilir. Bunlar arasında:
-
Deri Genişlemesi: Karın, göğüs ve uyluk iç kısımlarındaki cilt genişlerken, derideki gerilme kaşıntıya neden olabilir.
-
Karaciğer Problemleri: Gebelik kolestazı adı verilen bir durum, karaciğerin safrayı normalden daha yavaş salgılamasıyla ilişkilidir ve şiddetli kaşıntıya neden olabilir.
-
Gebelik Döküntüleri: PUPPP (Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy) gibi gebeliğe özgü cilt döküntüleri, kaşıntıya yol açabilir.
-
Kolestaz: Karaciğerin safrayı normalden daha yavaş salgılaması durumudur ve genellikle karın bölgesinde şiddetli kaşıntıya neden olabilir.
-
Kuruluk: Gebelikte hormon değişiklikleri ve artan kan hacmi, deriyi kurutabilir ve kaşıntıya neden olabilir.
Herhangi bir şiddetli veya endişe verici kaşıntı durumunda, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.
Bende de oluyordu. Doktorum karaciğer enzimlerine baktırmıştı. Bir şey çıkmamıştı çok şükür. Siz de bir baktırın isterseniz
Gece acile gittim uyuz dediler buyuk ihtimal 10 sonraya cildiyede randevu verildi bilmiyorum ya cok canım yaniyor
Çok geçmiş olsun canım benim dikkat et ilaçları kullan kıyafetlerini ayrı yıka kaynarca ve bütün kıyafetlerini utulemeden giyme herseyini bir süre ayırman gerek
Teşekkür ederim hepinize krem vs sürdüm iyice nemlendiricim geçmezse doktora gidecem olduğum bölge kuru bir yer cildim bu ara çok kuruyor
Uyuz salgini varmis doktorda bunu iletti bağışıklık dusuk oldugu icin gebeler cok etkileniyor dedi
Karaciger degerlerim normal cikti
Benim tanıdığım biri de olmuştu ama o çok kaşınıyordu sanırım benim kuruluk takip ediyorum
Normal Bence Hamilelikde oluyor Bende İlk Hamilelikde Çok oluyordu simdi Çok deyil Kasintim
Çok şükür
22 haftalık olduk. Karnımda ve göğsümde çok fazla kaşıntı var. İç çamaşırı bile giyemiyorum. Giyince göğüslerimin altı isilik gibi oluyor. Tavsiyesi olan var mı?
Ben de yaşamıştım 5 aylıkken. Doktorum karaciğer enzimlerime bakmıştı test yapıp, bir sorun çıkmamıştı. Kaşıntı bir süre şiddetli şekilde devam etti, sonra geçti. Hindistan cevizi yağı sürdüm ben, nemlenince geçti
Ben hiranura hamileyken devamlı duşa giriyordum iyi geliyordu
Sütyen bile giyemiyorum. Hindistan cevizi yağı eczanelerde bulamadım. Şuan badem yağı kullanıyorum
Gratis’te bulunuyor, bakabilirsiniz
Bende sürekli duşa giriyorum. Ama duştan sonra aynı kaşıntı devam ediyor
Hmm doktoruna bir sor belki bir çözüm söyler sana
Perşembe günü randevum var. O zaman sorayım
Geçmiş olsun perşembeyi beklemeyip sağlık ocağına gitseniz yakın ise yani