Gebelikte kaşıntı nedenleri

Merhabalar kizlar bende aranıza yeni katıldım :hugs: 9 haftalık hamileyim. Aranızda hiç gebelik ilk haftalarda benim gibi kaşıntı yaşayan oldu mu?

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Hande1

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

İkinci gebeliğimde bende de olmuştu. Doktorum karaciğer enzimlerime bakmıştı. Normal çıkmıştı. Magnezyuma devam etmemi söylemişti

Eğer kaşıntın artarsa doktoruna söyle, karaciğer enzimlerine bakar :blush:

1 Beğeni

Merhaba @Hande1 hoşgeldiniz :bouquet: karaciğer enzimi normalse cilt kuru olduğu için olabilir mi

1 Beğeni

Günaydın arkadaşım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun canım :heart: @Hande1 cilt kuru veya hassassa cok normal nemlendirici kullan

2 Beğeni

Çok teşekkürler hoşbulduk :hugs::heart:doktoruma danıştım ama bana hamilelikle ilgili bir durum değil dedi direk o yüzden kafam baya takıldı bu duruma dediniz gibi biraz vücut hassas ama karaciğer enzimlerinide bı kaç yer de duymuştum

1 Beğeni

Karaciğer enzimlerine bakılmasını teklif et bence bir dahaki gittiğinde :blush:

29 haftalik hamileyim asiri kasinti ve vucudumda yaralar olustu basina gelen varmi

1 Beğeni

Hamileliğinizin 29. haftasında şiddetli kaşıntı ve vücudunuzda yaralar oluşması konusunda endişeleniyorsanız, bu durum bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Hamilelikte karşılaşılan çeşitli cilt problemleri olmakla birlikte, şiddetli kaşıntı bazen kolestaz gibi daha ciddi durumların göstergesi olabilir. Kolestaz, hamilelikte karaciğerin normal fonksiyonlarını yerine getirememesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur ve ciddiye alınması gerekir.

En iyi tavsiye, bu semptomları bir sağlık profesyoneline danışmanızdır. Doktorunuz, semptomlarınızın nedenini belirlemek için gerekli testleri yapabilir ve uygun tedaviyi önerebilir. Kendi kendine tedavi yerine, profesyonel bir görüş almanız önemlidir. Bu tür belirtilerle karşılaştığınızda doktorunuzla iletişime geçmek en sağlıklı yaklaşımdır.

Bunların dışında basit bir alerjide olabilir. Bu yüzden her ihtimale karşı doktora gitmek en doğrusudur.

4 Beğeni

Hosgeldin aramıza canımm :tada: yolun az kalmıs sağlıcakla gelsin bebegin :revolving_hearts: bende de aynı durum vardı yara olmamıştı ama kaşıntı oluyordu soguk kompres yap kaşınınca iyi geliyor benim hamileligim yaza geldigi icin soguk suya giriyordum ben rahatliyordum

2 Beğeni

İyi akşamlar canım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun :rose::bouquet: vücut gebelikten dolayı nem dengesi bozuluyor bünyeden bünyeye değişiyor. Gebelikte kaşıntı genellikle hormonal değişimlerden kaynaklanır ve hamileliğin olağan seyridir. Aşırıya kaçmadığı müddetçe kaşıntı normal sayılır. Kaşıntı ataklarının geldiği süreçte beslenme çok önemlidir; kaşıntıyı tetikleyecek yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Ama bı doktora git bu aralar uyuz vakalarida çok insan korkuyor

1 Beğeni

Bizim korkumuzda o zaten fakat hastanelerden randevu almak mumkun degil ve araştırma hastanesi olmasi gerekiyormus korkum gebelik zehirlenmesi olmaz inşallah baya stres oldum

1 Beğeni

Neler yapmadimki ilac kullanmak yasak ve hic birsey mumkun degil korkum uyuz yada karaciğer ile ilgili bir sorunmu araştırma gerektiren bir durum ve hastaneler ful cok sıkıldım

1 Beğeni

Doktor randevunda bahsettin mi peki gebe doktorun öneride bumunacaktır diye düşünüyorum

Aramıza hoşgeldin :tada: @Ozden

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Ben de o haftalarda yaşamıştım. Doktor karaciğer enzimlerine baktırmıştı. Bir şey çıkmamıştı çok şükür. Siz de bir doktora görünün :blush:

Çok geçmiş olsun :pray:

1 Beğeni

Bacaklarım kollarım kaşıntı olmaya başladı sizde öyle bir durum var mı

1 Beğeni

Cild nemini kayb ediyor o yüzden kaşıntın oluyor canım benim karnım da oluyordu en çok çatlamaya başladı sonra.doktorum nemlendirici sürmemi söylemişti doktoruna danışaram nemlendirici al.

Doguma 1 ay kala da bacaklarimda kaşıntı başlamıştı benim ,cildi tamamen nemimi kayb etmişti :woozy_face:

1 Beğeni

Şuan bnde kaşınıyorum sinir bozucu bacaklarım kollarım

2 Beğeni

Doktorunuza mutlaka sorun. Gebelikte kaşıntı kolestaz belirtisi olabiliyor. Koleztaz epey tehlikeli. İhmal etmeyin. Soğuk su tutabilirsiniz kaşıntı oldukça. Beyaz sabunla yıkamak da iyi geliyordu bende. Ardından nemlendirici sürüyordum. Çok geçmiş olsun.

1 Beğeni

Eşim hastane de çalışıyor bir krem getirdi önce kolonya sürdüm snra evdeki kremlere baktım yatan hastalar için krem kaşıntı yara tahriş için sürdüm iyi gelirse yazarım

2 Beğeni

Gebelik sırasında kaşıntının birkaç potansiyel nedeni olabilir. Bunlar arasında:

1. Deri Genişlemesi: Karın, göğüs ve uyluk iç kısımlarındaki cilt genişlerken, derideki gerilme kaşıntıya neden olabilir.

2. Karaciğer Problemleri: Gebelik kolestazı adı verilen bir durum, karaciğerin safrayı normalden daha yavaş salgılamasıyla ilişkilidir ve şiddetli kaşıntıya neden olabilir.

3. Gebelik Döküntüleri: PUPPP (Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy) gibi gebeliğe özgü cilt döküntüleri, kaşıntıya yol açabilir.

4. Kolestaz: Karaciğerin safrayı normalden daha yavaş salgılaması durumudur ve genellikle karın bölgesinde şiddetli kaşıntıya neden olabilir.

5. Kuruluk: Gebelikte hormon değişiklikleri ve artan kan hacmi, deriyi kurutabilir ve kaşıntıya neden olabilir.

Herhangi bir şiddetli veya endişe verici kaşıntı durumunda, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

2 Beğeni