Dediğim gibi zaten eri bir bebek gelişimi önde gidiyordu bir hafta falan önde ben şeker yüklemesi yaptırdığımda tokluk 135 çıktı ama ondan birkaç hafta sonra suyu arttı Peritonoloji uzmanına gittikten sonra evde kendimi ölçüm yaptım yani toklukları 180’i bile görüyordu diyet verdiler şu an diyet uyguluyorum
35 haftalığım 26.haftada falan yaptık yanlış hatırlamıyorsam
Bu konuda bilgim çok az ya, gittiğim hastane tek seferde 75 lik yükleme yapıyor ama ben eğer şekerim yoksa direkt yükleme yapacakları için istemiyordum. Şuan kafam çok karıştı. Şeker olup olmadığını öğrenmem lazım kesin değil mi? Bunun için tek yok yükleme mi?
Diyorum ya eğer yükleme yaptırmak istemiyorsan şeker ölçüm cihazı alıp evde kendini ölçlebilirsin açlık tokluk olarak bunu sağlık ocağı doktoruna da paylaşabilirsin ben tüp bebek olduğum için doktorum bana kesin yaptırmam gerektiğini söyledi Ben de yaptırma taraftarı değildim ama tüp bebeğin son haftalarında ya tansiyon ya da şeker çıkabiliyor işte son haftalarıma geldim şeker çıktı maalesef Geçen hafta da üç gün boyunca hastanede yattım şeker yüzünden . Bence önemli bir konu Allah korusun bebeğe çok zararı var
Anladım çok teşekkür ederim
Bende gebelik sekerinden dolayi 1 ay hastahanede yattim 33 haftalik olduk cok sukur insülin 50 doz kullanıyor um gunde sıfır şeker kullanmıyorum bazen cok nadir karbonhidrat kaçırıyorum oda dayanamıyorum ac kalıyorum tokluk şimdiler de 140 145 arasi aclik 90 100 arasi kizim da elhamdülillah nerdeyse haftasiyla uyumlu kilosu 2200 ben buyuk kizim dada kullandim evet seker gebelikte cok ciidiye alinmasi gereken bir konu Rabbım saglikla almayi cumlemize nasip etsin
Gecmis olsun canim benim bende korkulu yaşıyorum insallah sonu guzel olaack
Kızlar benim gebelik şekerim yüksek çıktı. Meyve suyu iciyodum doktorum yasakladı. Size sorum sizler gebelikte bu sıcaklarda ne içiyorsunuz evde neler yapiyorsunuz doğal içecek mesela ? Şekeri olanlar veya olmayanlar paylaşabilir mi içecek ne tuketiyosunuz ?
Benim şekerim daha var mı yokmu bilmiyorum 17 haftalığız. Ama soğuk su vazgeçilmezim günde 3 lt tüketiyorum sade soda içiyorum . Karpuzu blendırdan geçiirp soda limom sıkıp az da su katıp içiyorum bazen de nadir ama tabi buzla falan iyi oluyor.
Şekeriniz varsa soğuk olarak su ve sade maden suyu dışında bir şey içmemenizi öneririm doğal olsa da tatlı bir içecek tüketmek şekerinizi yükseltir kesinlikle. bence maden suyu çok iyi bir tercih benim şekerim yok ama severek tüketiyorum bu sıcaklarda iyi gidiyor en azından
Buzlu su ictim 3 aydir sekerim yok ama benim
Maden suyu, ayran , kefir içiyorum bunlar şekeri dengeliyor çünkü, şeker oldugu için meyve suyu tüketmiyorum. Zaten meyvelerden çogu yaz meyvesi yasak
Şeker yükleme testi yaptırma haftalarımdayım ama randevuma daha var gebelik şekeri olduğu zaman ne gibi belirtiler oluyor acaba
Buradan tüm detayları okuyabilirsin. https://blog.mucizeanne.com/hamilelikte-gestasyonel-diyabet/6480/
Çok teşekkür ederim ![]()
![]()
Herkese iyi akşamlar ben bugün doktora gittim yani doğum uzmanın yönlendirmesiyle dahiliye gebelik şekeri için gittim bende gebelik şekeri oluşmuş ve beni diyete gönderdi ve takibe aldı diyet yapmam gerek ama doktor bana öyle yapabilicegim bir diyet uygulamadi bu durumda ne yapmalıyım nasıl yol almalıyım diyetimi nasıl uygulamayın ne yemeli ne yemeli ya da icmemeliyin yardımcı olur musunuz bana ![]()
![]()
Çok sağol ya gerçekten o kadar takılı kaldım ki bu duruma ilk defa başıma böyle birşey geldi ne yapacağımı şaşırdım gerçekten çok teşekkür ederim dediklerini uygulayacam![]()
Çok geçmiş olsun. Benimde ilk gebeliğimde şekerim çıkmıştı. Dondurma, karpuz, kavun,muz gibi şeker oranı yüksek meyve ve yiyecekleri tuketmeyeceksiniz. Ceviz gibi sağlıklı yaglarin olduğu kuruyemiş avokado ve yeşillik zeytinyağı ile birlikte galeta ile tuketebilirsiniz. Yoğurt ve türevi ağırlıklı beslenin fakat direk süt içmeyin. Akdeniz diyeti uygulayabilirsiniz. Yemenizden çok kismayin ama karbonhidrata yuklenmeyin. Ben şahsen hiç dikkat etmemiştim özellikle son iki ay baklava ile beslendim diyebilirim
dediğimi yapin yaptigimi yapmayin ama sevgiler ![]()
Hamilelikte özellikle tavuk tüketmeyin derim. Şuan aşırı hormonlu üretiliyor ve hiç sağlıklı değil. Hatta normal yaşantınızda da tavuk yemeyin. Onun yerine kırmızı et ve balık, eger alım gücünüz yoksa yeşil mercimek nohut, fasulye yiyebilirsiniz.
dediğini yapım yaptığını yapmim güldüm valla sana saol teşekkür ederim inan bana biseyler yapmaya çalışacam dur bakalım ne olacak