Gebelik şekeri Hakkında?

Merhaba, şeker yüklemesinde 50 gr da 147 çıktı şekerim doktorum 75 gr ı yapmamız gerektiğini söyledi gebelik şekeri olup bu süreçte neler yaptınız?

1 Beğeni

Yaşayan yok mu?

Merhaba,tokluk 147 sanıyorum.7 birim için 75lik glikoza hiç gerek yok.Bende 210 çıkmıştı.Doktorum 1 hafta ölçüm cihazıyla takip etmemi söyledi şu an o evredeyim. Diyete girdim şeker hastalığını tanıdığım için nelere dikkat etmem gerekli olduğunu biliyorum.Şimdilik bir problem gozukmuyor haftaya doktoruma da randevum var ona daha danışmadım son durumu. Ama 7 birim 20 birim falan çok takılacak seyler değil bana göre tabii ki… Kontrolde bebeğin suyuna ,kilosuna bakılır zaten.Siz yine de şimdiden şekeri karbonhitratı bi miktar sinirlayin.Icinize sinmezse ölçüm cihazı alın. Bazı doktorlari cidden anlaması güç :woman_facepalming:t2:

Şurada bekliyorum ben

Benim de gebelik sekerim var diyet vs fayda vermiyor bende bilemiyorum ne yapacağımı bebek 1 hafta ilerde

Ne zamandır öyle kaçıncı haftadan beri

Değeriniz kaç çıktı

50 mlim yapildi 140 170 arasi sekerim 28 arti 4 dum 1bhaftadir hastanede yatıyorum btqkip ediliyorum diyet veriyorlar öyle

Evet canım

Şekerin ilkinde kaç çıktı ki yatış verildi

Sekerim 222 cikti sonra erken dogum riski diye yatırdılar sancılarım durdu ama şekerim simdi tokluk 170 vs aclik 120 140 arassiii

Şekeriniz normale dönmüş o zaman

İnşallah canim yarin endokrinoloji karar verecek ona göre belli olur inşallah

Bu konudan çok çekdim bende. İlk bi saatlik değerim 190 ikincisi 140 çıkmışdı gebelik şekerim vardı. Dahiliyeye yönlendirdi. Oda diyetisyene günde üç öğün açlık ve tokluk olarak ölçmemi istedi tokluk değerim en fazla 130-140olması gerekiyor ama 150 içinde idare eder demişti. Benimki diyetle düşmedi aksi taktirde daha da arttı. Dahiliye doktoru bizi tatmin etmeyince endokirin bölümünde takip edildim. Günde 5 kez 16 ünite insülin vurulmaya başladım. Zor bele gebeliğimim sonlarına doğru düzeldi. Bir sürü sıkıntı bebek gelişmedi suyum azaldı. Gebelik şekeri gerçekden önemli takip edilmesi gerekiyor. Çoğu kişinin diyetle çözülüyor. Ama muayne olmayı ihmal etmeyin sürekli takipde olun. Rabbim bebeğinize sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin

4 Beğeni

Gebelik şekerine çok dikkat edin bende de gebelik şekeri vardı 38 haftalıklen anne karnında bebeğimin kalbi durdu önemsenecek ve doktor ne derse yapılacak bir durum. Elinizden geldiği kadar diyet yapın ve son aylarda doktor kontrolünü ihmal etmeyin bebeğinizin hareket etmediğini düşünüyorsanız veya tekme atmayıp sadece kasılıyorsa bir yerde toplanıyorsa bile doktora gidin mutlaka. Bu acıyı iki ay önce yaşadım Allah hiçbir anneye yaşatmasın amann bir şey olmaz demeyin şeker hamilelikte çok önemli bir hastalıktır insanların amaaan bir şey olmaz önceden böyle şeyler mi vardı gibi laflarını asla dikkate almayın doktor ne derse doğrusu odur gerekirse insülin de vurulun hiçbir zararı yol bebeğe makarna gibi gidalardan az yiyin bol bol sebze balık et ve su tüketin en önemlisi de su içmenizdir Allah sağlıcakla doğmalarını nasip etsin

Başınız sağolsun Allah sabırlar versin kaçıncı haftanız da başlamıştı sizin insülin kullanmış mıydınız

Saglikla buyutun bebeğinizi bende 2 haftadir hastanede yatıyor um gebelik sekerinden dolayi nasil yaptınız siz ben şekeri ekmegi hamuru kestim insülin baslatildi gunde 4 doz sabah oglen aksma gece size bisey sormak istiyorum taamenn mi tuzsuz yemek yemem lazim inan ac kalıyorum yemekler cok yavan cok zorlanıyor um

Rabbim rahmet eylesin size de guc kuvvet versin bize de dua edin rabbim tekrardan kucaginaza almayi nasip etsin

1 Beğeni

Sizin sadece gebelik şekerimden ötürü mü yatıyorsunuz

1. Haftadan beri kullandım ama.amerikaya taşındım ve burda sağlık sistemi çok farklı doktora gitmem çok zor oldu gidebildiğimizde bebeğin kalbi durmuştu maalesef