Gebelik şekeri Hakkında?

1. Haftada başladı insülin de vuruldum

Tsk ederim canim benim cok ne güzel sonun iyi olmus ozellikle yememen gereken bisey varmi mesela bildiklerimiz disinda makarna pirinc beyaz ekmek beyaz seker vs bide aclik sekerim 110 larda tokluk ilk saate 150 170 arasi bi kac kere 200 olmus du

Evet herkesin her yemekten sonraki kan şekeri farklıdır herkesin kendini ayarlaması gerekir bazılarına ekmek kan şekerini yükseltmezken bazılarının kan şekeri yükselebilir tek tek ne yediğini yazıp yedikten sonraki kan şekerini ölçmeniz ve ona göre diyet programını ayarlamanız gerekir Türkiye’de doktorum sezeryan diyordu ben taşındığım için gidemedim bir süre ve bebek bu durumdan etkilendi şimdiki aklım olsa asla bu süreçte taşınmazdım mutlaka takip edilecek bir süreç Allah gebelik şekeri olan her anneye yardım etsin ama stres yapılacak bir süreç değil zaten doktor gereken takibi yapıyor ona göre doğum planlanıyor

1 Beğeni

Şeker yüklemesine 1 hafta sonra gidecem ama doktorum evde şekerine bak dedi. Cuma günü 200 cumartesi 189 pazar 195 bugün de 217 çıktı sizce normal mi? Gebelik şekerimin olma ihtimali varmı?

Açlık 90 sinir tokluk 140 olması lazım . Ben olcuyorum dikkat edin yeme içme önemli bol su icin @Elisa

Durmadan ztn su içiyorum. Sağlıklı da besleniyorum sağlıksız olan herşeyi hayatımdan çıkardım ama yine de böyle olması tuhaf geliyor​:face_holding_back_tears:Çoğu kişi erken doğum riskin de olabilir diyor​:face_holding_back_tears:

Şeker ölçüm cihazı ile başka nasıl ölçebilirim ki :joy:

1 Beğeni

Evet çünkü benimde suyum fazla şeker takibi yapıyorum riskli gebe olarak şeker kontrolü 2 aydır var ama şekerim düzenli diyet verdi doktorum arada kacirdigin durumlarda da şekerim çok yüksek olmuyor artık alıştım … 32 dogururum dedim şimdi 38+2 olduk ama durum kötü agirlastim sağa sola dönme olayları çok zor baskı var bakalım . Sizde dikkat edin sağlıkla Güzel dogumlar nasip olsun bize umarım :palms_up_together::palms_up_together::pray::smiling_face:

Umarım :pray:t2:

Çok fazla çıkmış muhtemelen gebelik şekeriniz var benim daha düşük olmasına rağmen gebelik şekeri var dediler

1 Beğeni

Tmm teşekkürler ama etrafımdaki kişiler yüzünden korktum açıkçası

Sağlıklı beslensek de meyve bile yememek gerekiyor. Özellikle kuru meyvelerde pekmezde aşırı şeker var. Beyaz un beyaz ekmek makarna ve pirinç de yememek gerekiyor ben de dikkat ediyoeum şu an

1 Beğeni

Gebelik şekeri olan hamişler gelin sarılalım nasıl gidiyor hamileliğiniz ben günde 6 defa ölçüm yapıyorum diyettim ve insülin iğnesi vuruyorum o kadar yorucu geçiyor ki bugün biraz meyve kaçırdım diye şekerimi 154 gördüm çok canım sıkıldı hemen hemen son 3 haftam falan kaldı nasıl baş edeceğiz bu şekerle hiç bilmiyorum :roll_eyes::roll_eyes:

Merhabalar, Allah kolaylık versin gebeliğinizde. Bir şey merak ediyorum gebelik şekeri tanısı nasıl konuldu? Ailenizde var mıydı şeker? Ben yükleme yaptırmayacağım ailemde olmadığı için ama başka hiçbir şeye dayanmıyor reddim

Benim sınır da çıkmıştı tam net anlayamadım da gerçekten gebelik şekerim var mıydı yoksa diyet yüzünden mi sakinledi diye ama şuan bile diyet gibi yaparken bazen çok zorlandığım dönemler de oluyor :smiling_face_with_tear: ufak tadım kaçamaklarım oluyor sağlıkla tamamlayalım inşallah :heart_hands:

Ailemde yok ben şeker yüklemesi yaptırdım sınırım altında çıktı ama ondan bir kaç hafta sonra bebeğin suyu artmaya başladı zaten iri bir bebek beni riskli gebelik uzmanına yönlendirdi orada belli oldu gebelik şekeri

Amin amin inşallah :smiling_face_with_tear:

Kaç haftalık bebeğiniz? Bir de kaçıncı haftada yaptılar yüklemeyi?

Şeker yüklemesi yaptırmayacaksanız eğer ölçüm cihazı alıp evde kendiniz ölçüm yapın çünkü varsa ve siz anlamazsanız Allah korusun bebeğe çok büyük zararları var

1 Beğeni

Kaç hafta önden gidiyorsunuz? Benim 50 gr da sınır 147 çıkmıştı sonra ben diyet yaptım 75 gr da normal çıktı doktorum böyle devam et o zaman dedi haftada bir sağlık ocağında ölçtürdüğüm de de açlık 90 tokluk 114 civarı çıkıyor. salı günü kontrolüm de bebek bir hafta öndeydi ama en başından beri hep 4 5 gün önde gidiyordum