Benim ilk gebeligimde bişey çıkmadı ikici olan gebeligimde bunde çıktı ve dogumada çok var ne yapacağımı şaşırdım açıkçası ![]()
Şekerin kaç acaba banada dahiliye görün dedide
İnsülin durumund degillim ama çok geçmiş olsun senin için dilerim inşallah bir anda yok olup gider zor bu durumlar ya Allah kolaylık versin
Sınırda dedi şekerimin sınır kaç oluyor bilmiyorum
Herkese merhaba 26+2 haftalık gebeyim de gebelik şekeri yaptırdim 50 gram icecekte tokluk 160 çıktı ve doktor bana yüksek sinirin 140 olması gerekiyor dedi . Busefer 100 gram içecekle bakilacagini söyledi bu durumda bebeğe zararı olur mu ve tatliyla çok aramda yok kaçamak derseniz sadece muz yiyorum neden yüksek çıktığını bilmiyorum tavsiyeniz nedir
Gebelik şekeri sadece tatlı yediğin için oluşmuyor malesef sadece gebelikte çıkan şeker ilerde şeker hastası olabileceğinin göstergesi malesef yediğimiz çoğu şeyde şeker var ekmek makarna pilav baklagiller. Yaptıracağın şeker yüklemesi bebeğine zarar vermez eğer şeker çıkarsa ona göre diyete başlayacaksın ve gebelik şekeri gerçekten çok önemli bebeğinin sağlığı için
Çoğu yerde gebelik şekeri yaptırmayip yapılınca bebeğe zararı olduğunu söylediği icin korktum aslında
Benim bebeğim şuan gayet sağlıklı çok şükür. Tabiki bu senin fikrin yaptır yaptırma diyemem ama yaptırmak istemiyorsan bile 1 hafta evde açlık ve 1. Saat tokluk kan şekeri ölçmen lazım şeker hastalığı bebeğe daha çok zararlı
Benimde çok şükür bebeğim.boyu kilosu benim suyum herşey haftasına göre çok şükür iyi sadece gebelik şekerim çıktı oda neyden kaynaklı bilemedim oyuzden birkaç gün dikkat edicem tekrar 100 gram olanı içip ölçtürme yapayım inşallah düşük bir sonuç alırım
İnşallah normal çıkar değerlerin ![]()
İnşallah ![]()
Gebelik şekeri genelde hormonlardan kaynaklı yüksek çıkıyor. O yüzden testi yaptırmak önemli. Bebeğe de hiçbir zararı yok. Baktığın zaman kola içmekten ya da tatlı yemekten bir farkı yok yani.
Teşekkür ederim yorumunuz için çoğu yerde belki sizde farketmissinizdir okadar çok abartılı yazıyor ki buyuzden bebeği kaybeden vs gibi şeylerde görünce insan ister istemez sorgulama yapıyor
Evet. Ben de başta korkmuştum. Benim de şu an gebelik şekerim var. 12. Haftada yapıldı benim şeker yüklemesi testim. Normalde şeker hastalığım vs yoktu ama hormonlardan dolayı kandan bakıldıkça açlığım bile yüksek çıkıyordu. Şeker yüklemesiyle birlikte gerçekten öyle olduğu ortaya çıktı. Şimdi diyet ve insülin kullanıyorum, dikkat ediyorum. En azından bilip ilerlemek hem kendim için hem bebek için daha iyi o yüzden yaptırmakta fayda var. Mesela doktoruma istemiyorum deseydim vicdan azabı çekerdim bebeği gereksiz yere şekere maruz bırakacaktım. İyi ki yaptırdım. O yüzden doktorunuz ne derse onu yapın. İnşallah hepimiz miniklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. ![]()
12 . Hafta çok erken degilmi şeker yüklemesi için ben 26. Hafta da yaptırdim doktorum bu haftada gelmemi söyledi . Ama ne olurda olsun dediğimiz gibi bilinçli ilerlemek çok daha mantıklı Allah korusun kötü birşey olsun istemiyorum Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Yaptirdiniz mi ne cikti. Ben de 25+2yim gebelik sekerim cikti…
Evet yaptırdım gebelik şekerim çıktı 100 gramda da aynı şekil çıktığı için bu hafta diyetisyene gidicem inşallah sağlıkla gelir bebislerimiz
Herkese merhaba, ben 75gr şeker testi yaptırdım açlık kan değerim 83.5 1 saat sonunda olan sonuç 168 ikinci saatte de 142 şeklinde bir sonuç aldım kendi doktorum çok yüksek bu değerler sende gebelik şekeri var dedi ve beni periadontoloji uzmanına yönlendirdi bir baksın dedi oda baktı değerlerinin gayet normal olduğumu biz sınır olarak açlık 92 1 saat 180 2. Saat içinde 153 diyoruz buna göre iyi dedi içim rahatladı aslında o öyle deyince ama sizlerin tecrübelerini de merak ettim
böyle durumlar yaşayan var mı hamiş annemlerim
180 değeri fazla görüyorlar. Bende de gebelik şekeri çıktı. Takip ediyorum cihazini aldım hatta bugün kontrolumuz vardı.Bebiş 30 hafta olarak gözüküyor. Kilosu biraz fazla. Iki haftadır diyetteyim ama hareket çok fazla önemli. Kısabildiginiz kadar şekeri karbonhitratı kesmeye dikkat edin. Hele karpuz üzüm kavun tadımlık olsun… Ben diyetisyene yada endokrinologa gitmedim. Açlık 105lerde Tokluk 150 160 civarı değişiyor. Takibi gerekir bebişin.