39+5 deyiz sancı yok bişey yok ne yapmalıyım bilmiyorum 40 da suni sancı verecekler kendi sancım gelsin istiyorum ya ![]()
Bende istiyorumm
40+1olduk hiç açılma ve sancı yokk
Off stres oluyorum hastaneye gidip sancı çekmek istemiyorum ya ne yapacağım 1 günüm kaldı yatış yapmamı istiyorlar ama ben sancım gelsin öyle gitmek istiyorum ne yapacağım bilmiyorum. ![]()
Tüm evi sil çömelerek hurma sayısını artir yürüyüş yap eğer usumezsen 1 saat falan en acil bunlar geliyo aklima
40+3 olduk ama daha hiç bir belirtimiz yok. Bebek pozisyonu almış ama açılmam falan da yok. Hiç geç doğum yapanınız oldu mu.
Evet ördek yürüyüşü, suquat, falan yapıyorum ama bir etki olmuyor. Yalancı kasılmalar oluyor ama devamı yok
Ben 39+3’te normal doğum yaptım, onun mu etkisi oldu bilmiyorum ama doğumdan 2 gün önce banyoda yerleri silmiştim yere eğilerek, bir de küveti yıkamakla uğraştım biraz. Doğumumun başladığı gün de pazara gitmiştim biraz yürüdümz hatta annemle gülüştük yürürken kaldırıma çıkıp indim böyle yapayım da doğum başlar belki dedim. Akşam 10’da doğum sancılarım ve kanamam başladı, acile gittik 2 cm açılmam olduğunu söylediler nst de de sancı çıktı ve 6 dakikada bir geliyordu dalga. Eve gidip sancılarımı çekmemi ve 3 dakikada bir dalga geldiğinde tekrar hastaneye gelmemi söylediler. Gece 3 buçukta sancılarım 3 dakikada bir gelmeye başladı tekrar hastaneye gittik ve 06.57’de doğum yaptım.
Benim doğumumu başlatanlar bunlar mı oldu bilmiyorum ama 37. Haftadan beri ara ara sancılarım oluyordu hep dakika tutuyordum acaba doğum mu başladı diye, ama hep yalancı ağrılardı. Gerçek sancılar başladığında da emin olamadım o yüzden, ama kanamayı görünce korktuk o yüzden acile gittik
Sancılar nasil sancılar benim arada bir karnim sertlesiyor tas gibi oluyo ve alt karnimda ara ara sızı oluyo ama geri geciyo dogum sancisi aynimi bunlarla
Yalancı sancılarda benim de karnımın sağ tarafında taş gibi sertlik olurdu sivrileşirdi oraya doğru, sol kasığımda da acı olurdu. Bazen 6 7 dakikalık aralıklarla gelirdi sancılar ama sonra düzensizleşmeye başlıyordu. O şekilde anlıyordum yalancı sancı olduğunu. Doğum sancıları da ilk başlarda acile gittiğimizde yalancı sancılarla aynı şiddetteydi ama dakika araları kısaldıkça ağrının şiddeti de artmaya başladı zorlamaya başladı.
Karnım sertleştiği anlarda böyle görünüyordu daha sivri olduğu zamanlar da olmuştu, kasığıma da ağrı giriyordu hep o anlarda.
Bir de ben doğum sancılarımın hafif hafif geldiği sıralarda pilates topunda oturuyordum, hareket yapıyordum doğuma yardımı olur diye. Her gün pilates topunda oturdum nefes egzersizleri yaptım sürekli. Ağrılar başladığında da tam öyle egzersiz yaptığım sırada kayınpederimle kayınvalidem bize uğradı onlara çay yaptım börek yaptım filan o aralarda ağrıyı duymadım çok fazla. Tam onlar gitti ben de lavoboya girdim kanamayı gördüm, ağrım da o aralarda biraz daha artmaya başlamıştı
Ben ilkinde 40+3 te ikinciyi 40+4te dogdular 3. Sü 38+4 te geldi…41 e kadar bekliyo bazen doktorlar sonra suni sancı veriyoarl benim ilk ikisi kendi gelmedi suni sancıyla zorla geldiler 3. Kendiliğinden geldi bir gece ansızın
rabbim hayırla sağlıkla bereketle kucağına almayı nasip etsin ![]()
![]()
Adet sancısı ×100 hatta 1000 diye düşün yani dinlenmeyle falan geçmiyor gitgide şiddetleniyor oturamiyorsun yuruyemiyorsun bı sure sonra nefes bile zor alıyorsun o derece oldu bende hastaneye gittiğimde 8 cm dediler açılmaya bende başta yalanci sanmıştım ama geçmek bilmedi yani sancı geldiğinde mutlaka ayırt edersiniz benim 8 olana kadar beklemenin sebebi 2 tane okula giden oğlum var onlari gönderir öyle giderim diye düşünmüştüm ben ama bekleyemedim o kadar şiddetlendi yani
Kızlar 39+1 kız bebiş bekliyorum. Akciğerinde mikrokistik yapı olduğj için perinatoloji takipliyim. Dr um erken doğum olabileceğini söylemişti. O yüzden 36 37haftaya kadar dua ettim erken doğmasın diye. Egzersiz vs yapmadım hiç bi şekilde. 36 sonrası doğum kolaylaştırıcı şeyler yapmaya başladım ama bebiş gelmiyo bi türlü. Sancılarım oluyor ama düzensiz. Yaptıklarımı yazayım bilmeyenler yararlansın belki fayda olur, yapmadığım bilmediğimde varsa siz söyleyin yapayım artık gelsin istiyorum kilosuda normal doğuma engel olmaya meyilli çünkü. Artık doğurmam lazımmmmm.
36 hafta sonrası yaptım hepsini Günde 1 2 fincan ahududu yaprağı çayı içtim Ara ara ananas yiyorum ananas suyu içiyorum (hergün değil) Hurma 3 4 5 adet yiyorum hergün Pilates topuyla egzersiz hergün 15 20dk (squat fln yapamıyorum dizimden rahatsızım) Arada yorgun olmayınca merdiven inip çıkıyorum Yürüyüş çok yapamıyorum haftada 3 gün çıkıyorum dışarı Gün içi hareketliyim ev işleri vs yapıyorum çok yorulsamda hareket ediyorum
Bunlara rağmen tık yok. Önerebileceğiniz şeyler varsa en acilinden bekliyorum![]()
Bol yürüyüş çömelerek yer silme bende işe yarayan şey 38+4 te kendiliğinden geldi bende 40 haftayı bulmayi çok istedim ama nasip o zamanmış kendisi seçiyor ne zaman gelecegini siz ne yapsanız boş sağlıkla kucağına alırsın inşaallah ![]()
Kizlar 39+4 deyim ara ara sancılarım oluyor nisanım da geldi ama sancı duzene girmiyor yuruyus de yaptim hurma da yedim ama faydası yok ahududu cayı icmeyi düşünüyorum ama zararı olur mu kullanan var mı
Doktorum bana adaçayı önermişti onu deneyebilirsin ahududu için bi fikrim yok doktoruna danış bence ![]()
Ananas ye ördek yürüyüşü ve suquat yap merdiven in çık bunlar çok iyi geliyor açılmana yardımcı olur
Doğum çam sakuraya hastanesine olucak ama ağrı sancı falanda yok ne yapmam lazım doğum baslaması için gün içinde yürüs yapıyorum
Bu yazıya göz atabilirsin canım.
Bastım ama gözükmüyor