Doğumu başlatan yöntemler

Bende 39+4 40. Haftadayim bended hala tık yok alltan baskı oluyor özel bolgeme bazen iğne batması gibi yürürken zor oluyor sonra geciyor başka da bişi olmuyor çok zor oldu artık günlük rutinlerimi yapamıyorum ne zmn gelir bilemiyorum inşallah sağlıkla gelir bebislerimiz rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin

2 Beğeni

Amin en zoru 40 haftayı geçmk umarım biran önce kucagına alırsn bebegini

Haftası ileri olan anneler dikkat edin benim başıma geldi size gelemsin diye yazıyorum kesinlikle kontrolü aksatmayin imkan varsa her gün gidin benim haftam 40+5ti ve suyum hiç beklemedigim anda yeşil geldi yani yeşillikler vardı ben anlamadım bebeğim mekonyim yemiş üstüne beni hemen doğuma almadılar bunu göre göre ve bebeğim hala hastanede tedavi altında korkutmak için yazmadım sadece ilk gebeliği olan vardır bilmez ben yaşadım başkası da yaşamasin

1. Hafta itibari ile bebeğim normal doğum pozisyonunu almıştı.. 35. Hafta itibari ile merdiven in cik , comel kalk, aksak ayak yürüyüşü , normal yürüyüş , çömelerek yer silme , sıcak su da oturma hersyei yaptım banamisin demedi, en sonunda suyum gelip sancım çıkmayınca acilmada olmayınca acil sezeryana alındım, bebeğim şu an 35 günlük kucağımda :slight_smile: bazen olmayınca olmuyor , kendisi ne zaman ne yolla gelmek isterse o şekil geliyor

İnsallah biran önce saglıgına kavusur :palms_up_together:t2: sizi sezeryana mı aldılar peki

Benimde 40. Haftanın son günü bugün doktorum ayın 19 una kadar zamna vermisti sancin olursa yada suyun gelirse acilden giriş yap demişti hiç biri olmadı ben de yarın hafta sonu olduğu için bugün gittim hastaneye fakat randevu olmadığı için bakmadılar şehir hastanesine gidiyorum bende bu bahsettiniz durumdan korkuyorum hiç sancım yok randevuda bulamıyorum randevusuz da bakmıyorlar çok kötü bir sistem malesef pazartesi ye kadar beklicem olmadı özele.gidicem ne yapmam lazım bilemiyorum

Ben yürüyüş yapıyorum sonrasında çatalım ağrıyor oturamıyorum bile niye böyle oluyor anlamıyorum benimde açıklığım var nişanım da geleli 10 gün oldu tık yok bizdede 39+3 bende

Suyun olurda gelirse ona dikkat et Rengine bide benim bebeği siterse de çok soktular benle. Sancın oldumu durma takip et benim başta sorun olmazdı hastanede ihmal oldu bende açılma beklediler suyumun Rengine bile bı şey demediler umarım seninki benim gibi olmaz

Evet,6 cm de açılma olmuştu iki gün acı çektim

İhmal var resmen suyunuz geldiğinde yesilimsi olması zaten acil sezeryan sebeplerinden yani yasak geldi diye bebeklerin saglıgını hiçe sayıyorlar. Gebe okulunda o kadar bahsettiler kordon sarkması, kalp atısı düsmesi, suyun yesil gelmesi, bebegin dogum kanalına basla degil yüzle girmesi filan hepsi sezaryen alınma sebebi dediler ama hep duydugum kalp atısı düstü o yuzden alındım ee diğer sebepler nolcak. Bu yasadıgınızı yasayanlar cok var saglıgına kavusucaktır Allahın izniyle ama sizede eziyet bebegede yazık günah dualarım sizinle :cherry_blossom:

O kadar haklısınız ki bende sabah sekizden ikindi 3 e kadad suni sancı aldım ama 2 den fazla açılmam olmadı ilerlemedi ebeler bile biz bu saate kadar 10 tane doğurturduk kızım kendini zorlama gel sezeryanı kabul et dediler doktorum inatla sabahı bekleyelim dedi ben yok tamam benden bu kadar pes ettim alın ameliyata dedim girdim ve doktor dışarı çıkınca eşime iyiki kabul etti sezeryanı bebek kakasını yapmıştı demiş yani doktor bile utanmış ısrarından dolayı o yüzden bazen şansını zorlamamak gerek ben zorladım ama sonu kötü bitecekti iyiki döndüm o yoldan şimdi memnunum iyiki sezeryan diyorm kiii son güne kadar normal normal ille normal diye tutturmuştum :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: ne akılsa ne cesaretse bendeki :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

:smiling_face: Siz gene normal diye diretmissiniz biraz ama fikrinizi defistirmeniz iyi olmus doktorda hemfikir ilerlemis Allahtan. ama bu bayanın durum farklı secme sansı sunmadan acil sezeryana alınması gereken durumlardan ve bu tarz hikayelerle cok karsılasır oldum

Sanırım @Defmi hanımdan bahsediyorsunuz şimdi tekrar okudum hikayesini eğer benimde doktorum diretseydi benim bebeğimde kakasını yiyecekti ve aynı şekilde küveze girecekti rabbim yüzümüze baktı iyiki ebelerim beni yönlendirdi

Evet siz sanslıymıssınız valla yasak geldiğinden beri cok zorluyorlar bircok kez benzer durumları duydum

Çok teşekkür ederim umarım bebeğimin yanına bile yatamıyorum dikiş bile doğru düzgün atmamislar her gün panusman git gel mahvoldum kültür sonucum çıkmadı çok zor şeyler yaşıyorum onbir gün oldu hala bebeğim hastanede hala ben dikiş derdi cekiyorum kimseye canınızi gözü kapalı teslim etmeyin

Ahududu aldim pazartesi o gün 2 bardak ictim, Sali sabahina suyum geldi.. hurma yedim bol bol 38+5 geldi.. belki tesadüftü bilemiyorum..

Doğum başlatan hareketler farklı şekilde bilenler varsa yazabilirmi çömelerek yürüyüş yapıyor um ayıptır soylemesi ama domalip bacaklari asa yukarıya kaldırıyorum çömelip kalçami yukariya asaya indiriyorum farklı şekiller bilen varsa yazsa olurmu

Güzel anne sen istediğini yap bunlar sadece doğumu kolaylaştırır ki inşallah kolay olur​:wink: Bebek vaktini biliyor. Günü geldiğinde size sinyal gönderecek ztn.Bu gebeliğimde bende doğum olsun diye uğraştım sizin yaptıklarınızı yaptım ananas hurma vs. Yedim ama vaktini bekliyor her türlü.:face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Cinsel hayat doğumu tetikliyor.. bı dene istersen

1 Beğeni

38+5 ne yapsam doğum olur geceleri uyuyamıyorum çok yorgun oluyorum ne yapsam doğum gerçekleşir