Doğumu başlatan yöntemler

Amin inşallah :heart:

1 Beğeni

Kanama lekelenme tarzında mi i. ? Yani ped koymalik kanamami oluyor

Ped koymalık olacak kadar devamlı gelen bir kanama değil ama koyduğum peçeteleri devamlı değiştirmiştim akıntıyla birlikte gelen kanama gibiydi.

Bende bekliyorum artık bebeğimi, vücudum çok yoruldu :frowning: ama streste cabasi . Kan geldikten ne kdr sonra doğum oluyor , benim ilk gebeliğim

Akşam saat 10 gibi kanamam başladı benim, sabah 6.57’de doğdu bebeğim. Tabi ki herkese böyle olmayabilir daha kısa veya daha uzun sürebilir kanama da olmayabilir. Suyunuz gelirse beklemeden gidin mutlaka. Benim suyum gelmedi. Ağrılar başladığında da bazen dinlendim oturdum, bazen evin içinde yürüdüm pilates topunda oturdum. Bunları evdeyken yaptım tabi, doktor bana doğum başlamış ama ilk doğumun olduğu için geç olur sonraki gün doğar dedi ağrılarını evde rahat rahat çek sancı sıklığı 3 dakikada bir olduğunda tekrar gel dedi. Onlar çok erken beklemiyordu beni ama benim sancılarım gece 4 gibi sıklaştı tekrar hastaneye gittik, 2-3 saat sonra da doğdu. Çok şükür ki doğum hızlı gerçekleşti suni sancı da verilmedi. Umarım sizin de her şey yolunda ilerler, panik yapmadan kendinizi rahatlatarak sadece bebeğinizin gelmesine yardımcı olun gerisi doktorların da yönlendirmesiyle halloluyor hiç merak etmeyin :relieved_face:

2 Beğeni

Sizin kaç haftalık oldu

İnşallah bizimde böyle olur

İnşallah inşallah :relieved_face:

1 Beğeni

Bir de aklıma gelmişken instagramda takip ettiğim ve videolarını çok faydalı bulduğum bir psikolog var. Doğum korkusu ile ilgili de videolar paylaşmış onları izlemenizi tavsiye ederim. İsmi @psikolog_sueda

Farklı farklı konular ile ilgili çocuğumuzu büyütürken de faydalanabileceğimiz güzel konulara değiniyor. Belki size de bir faydası olur. 6 parça video olarak paylaşmış biraz uzun ama bence sonuna kadar izleyin. Ben tam olarak 5 numaralı videoda bahsettiği kişiyle aynı duygu ve düşüncelere sahiptim :joy: yani hep kendimi rahatlattım, tabi ki doğum yapmak kolay bir şey değil ama çok şükür ki yakınımızda hastaneler var hiç bir şeyin moralimi bozmasına izin vermeyeceğim dedim. Bebeğimi o kadar heyecanla bekledim ki onun pozitif etkisiyle doğumum iyi geçti çok şükür. Videoları izlemek sizleri de motive edip rahatlatır umarım

1 Beğeni

Tüm postu neredeyse okudum ,bende yer silmeyi deneyeceğim , kaşık ve bel ağrılarım başladı hafiften bence yalancı sancidir diye düşünüyorum . Hurma ve yürüyüş yapıyorum , merdivende cikiyorum

Umarım işe yarar :palms_up_together:t2: sağlıkla gelsin inşallah :blush:

Biz doğduk rabbim hepiinizi kolay dogurtmayi nasip etsin benimki zor oldu tabi anne olmak kolay değilmiş onu anne olunca anladım :pleading_face:

2 Beğeni

Göğüs ucu masajida işe yarıyor diyorlar ben 39 haftalığım 5 dk fln oynayınca karnıma sancı giriyo ama bırakınca geçiyor ve karınim aşırı sertleşiyor sancidan sanirim galiba işe yaramasi için 30-40 dk yapılması lazim

Maşallah, geçmiş olsun sağlıkla büyütün inşallah miniğinizi :relieved_face:Rabbim kolaylık versin, gerçekten zor ama tüm o zor günler geçecek. O kısa uykular uzamaya başlayacak. Ve o günleri o kadar çok özleyeceksiniz ki. Bol bol koklayın öpün :two_hearts::cherry_blossom:

1 Beğeni

Doğumu nasil başlatırım ben yaa???

Internette gördüklerim hurma ananas bir de cinsel birliktelik öneriliyor

Merdiven çok önemli ve bol yürüyüş

Ben öyle yaptım muayene gittim sancım olmadan 2 cm açılmam vardı

Hepsi boş 40+2 oldum gelmiyor suni sancı da istemyrm :expressionless_face:

Hadi ya o zaman tamamen bebeğin canını nasıl isterse ona bağlı, ama böyle de zararlı değil mi ? Suni sancının zararı var mı bu arada ?