Doğumu başlatan yöntemler

Bende @tecrübeli-anneler yardımcı olursanız seviniriz nasıl bir yol izlememiz gerekiyor @admin

Evet lütfen ya 40 haftaya girdik sayılır iki gün kaldı ama hala birşey yok doktor suyun azalmissa mecburen doğuma alacağız diyor sezeryan istemiyorum normal istiyorum

@tecrübeli-anneler hiç kimse yok mu @admin

Merhaba, blog sayfasında doğumu başlatan yöntemler şeklinde arama bölümünde arama yap, detaylı bilgi var canım

Teşekkür ederiz admin iyi ki varsınız biz herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama görüpte bi cevap vermiyorlar heralde ilgilerini çekmiyor saçma sapan konulara cevap veriyorlar ama

1 Beğeni

Bende bu anketten 2 kez başlatmıştim ama maalesef net bişey söylemiyorlar

2 Beğeni

Evet zaten önemli olan illa bişeyler demeleri değil hani biz tecrübesisiz bizi telkin edecek iki üç kelime bile yeter yani ama kaynana problemi eşler arası kavga falan olunca herkes dökülüyor

2 Beğeni

Benim iki çocuğum da 40 .3 te geldi günüm doldu diye doktor yatış verdi suni sancıyla doğum yaptım ikisinde de ama 3. 38.4te kendi sancıyla geldi ..yani sezeryan son çare oluyor genelde ilk suni sancı deniyolar bizim burda

Benim ilk doğumum erken olduğu için 2 hafta doğmasın diye hastanede yattığım için hiç araştırmadım şimdiki de 29. hafta da o yüzden bunda da daha araştırmaya başlamadım. Hayırla kucağına alırsın inşaAllah :innocent:

Ben tecrübeli anne değilim henüz 28. Hafta içerisindeyim ama okuduğum ve izlediklerime göre merdiven inip çıkmak eş ile beraberlik squat yapmak dans etmek kalça hareketleri ile bunlar hem doğumu başlatıp hemde kolaylaştırıyormuş. Doktorum 39.haftada doğumun kendiliğinden başlamazsa yatırıp direk suni sancı veririm dedi bana. Bide kuzenim 40.haftada gitti doğumu başlatmak için ebeler suyunu patlatmış ama bana ürkütücü geldi.

Günde 3 4 saat yürüyüş yapıyorum inanır mısınız sürekli roman havası oynuyorum ahahha o kadar hareket ediyorum yani bizde birşey yok hâlâ

3 Beğeni

Evet bu korkutucu gerçekten teşekkür ederim yorumunuz İçin​:hibiscus:

Amin inşallah canım hepimiz inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ben 39+3’te normal doğum yaptım, neyin doğumu başlattığını bilmiyorum tabi ama doğumdn 1 2 gün önce nasıl bi cesaretse banyomdaki küveti yıkamıştım eğilerek, ve ördek yürüyüşü dedikleri pozisyonda yere çömelerek yerleri silmiştim dolap altlarına uzanmıştım. Doğumun başladığı akşamın gündüz vaktinde de pazara gitmiştim annemle, dönüşte tek bacağımla kaldırıma basarak yürümüştüm hatta anneme demiştim belki doğumu başlatır diye :rofl: yani bence bol bol hareket edin. Doğum başlarsa diye de yardımcı olması açısından pilates topuna oturup ileri geri sağa sola hareket yapmıştım son aylarda. Şu an bebeğim 7 aylık, o yüzden her şeyi net hatırlamıyorum ama aklıma gelenler bunlar. Doğuma yardımcı olabilecek bazı hareketler yapmıştım nefes egzersizleri çalıştım. Akşam 10 gibi kanama ve ağrılar başladı, sabah 6.57’de doğdu kızım.

3 Beğeni

Kanamayla mı gitmiştiniz hastaneye suyunuz gelmiş miydi peki bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

1 Beğeni

Rica ederim ne demek :smiling_face: suyum gelmedi, nişanımın gelip gelmediğinden emin değilim ama son hafta bir iki kere pembemsi akıntım gelmişti. Akşam saat 8-9 gibi hafif sancılarım başlamıştı ama misafir geldi filan biraz ayakta durdum mutfakta iş yaptım onlar gidince yeniden sancıları farkettim. Bir akıntı hissetmiştim zaten lavobaya gidince de kanamayı görünce biraz panik yaptım. Normalde sancılarımın sıklaşmasını bekleyeceğim diyordum suyum gelmediği sürece hastaneye gitmeyecektim ama kanamadan korktum öyle gittik acile. Acil doktoru evet doğum başlamış dedi ama ilk doğum olduğu için yarın doğar dedi eve gönderdi

1 Beğeni

Cinsel ilişki, hurma, merdiven çıkma,yürüyüş bence

Bu arada eğer kanama görürseniz paniklemeyin kanama olması gayet doğalmış rahim ağzı açılmaya başladığı için, doğum başladığı için oluyormuş. Ben acile gittiğimde acil doktoru muayene etti 2 cm açılmam vardı, daha sonra koridorda beklerken takipli olduğum doktoru da gördüm konuştum o da gayet sakindi kanama çok normal dedi doğumun başlamış ondan kanama oluyor dedi.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alıcam​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Rica ederim umarım sağlıkla ve kolaylıkla gelir miniğiniz :relieved_face::two_hearts:

1 Beğeni