Doğumhanede kaç gün kaldınız?

Selamlar, 38+4’teyiz, 38 haftayı dolduğumuz gün (bu pazartesi) nişanım geldi. Sancım da cumadan beri vardı ama salı günü tamamen kesildi ve dün akşama kadar hiç yoktu. 2 gün hamileliğim boyunca sahip olmadığım bir enerji ve iyilik hali yaşadım, hamur filan yoğurup poğaça yaptım o derece… :sweat_smile: Dün akşam sancılarım düzensiz olarak tekrar başladı, şimdi beklemedeyiz.

Sorum doğumhane süreciyle ilgili. Genelde 5 dkda bir sancı gelene kadar hastaneye gitmeyin diyorlar ya, o yüzden merak ediyorum yaklaşık kaç saat ya da kaç gün kaldınız doğumhanede? Bir de doğumhane süreci için başka tavsiyesi olan var mı?

3 Beğeni

Bende 38+1’deyim.hafif adet sancıları gibi kasılmalarım ve karnımın az az aşağı inmesi dışında bir belirti yok. Doğum belirtileri içinde güç patlaması kendini olduğundan daha enerjik hissedersin. Bu enerjini doğuma sakla canım. :cherry_blossom:

1 Beğeni

38 haftamda Ağustos 16 ı ,sezeryanle doğum yaptım 19u hastane taburcu etdi

1 Beğeni

Sancılarım beş dk düşene kadar gitmemiştim hastaneye 15 saat kadar sancmi evde çektim hastaneye gittim gece üç Sabah yedi de doğum yapmıştım… ikinci de öyle hatta iki dk ya düştü öyle gittim doğuma girdim zaten ben kesmeden çok uzun sürer diye kes dikiş at bekleme dedim …15 dk doğum yapmıştım… son dk sancılar iki dk düşmeden gitmeyin hastaneye

1 Beğeni

Hastaneye gittiğimizde beni önce odama almkslardi orada sancılar iyice artana kadar durdum. Sonra sancı odasına aldılar orada en şiddetli sancılarımı çektim ve son ana kadar orada durdum. Doğumhaneye ise tam doğum anı geldiğinde artık aldılar ve orada doğurdum çıktım. Benim etraftan bildiklerim de genelde buna benzer oldu. Yani saatlerce doğumhanede duran duymadım gün olarak duranı hiç duymadım bence mümkün bir şey de değil zaten. Hem ortam uygun değil hem soğuk falan Max. 1-2 saat durulur yani. Onun dışında odanda veya sancı odasında durursun bence

1 Beğeni

İlk gebeliğimde suyum geldi ve öyle gittim ben. Gece 1 de hastaneye vardık, sabah 11.30 da kızım dünyaya geldi. Yaklaşık 8 saatte doğumum gerçekleşti ama ben çok pozitiftim. Sancılarım sıklaşmasına rağmen hep güldüm.

İkinci gebeliğimde de hastanede tek başımaydım. Kimse yoktu yanımda maalesef. Sancılarım gece 2.45’te başladı. Çok hızlı gelişti herşey. Sabah 7 buçukta doğurdum. Ortalama 4 buçuk saat sürdü bu da.

Doğum hikayelerimi bırakıyorum buraya. Okursanız herşeyi çok detaylı yazdım orda :blush:

1 Beğeni

Doğum yapacağım hastanede sancı odası ve doğumhane aynı oda, hastaneye yatış yapıldığında da direk o odaya alıyorlar… Yani sanırım sizdeki sancı odasındaki ve doğumhanedeki süreyi toplamam doğru olur?

1 Beğeni

Sancı odası ve doğum masasından inişim arasında 4 saat var… ama ben daha hastaneye gitmezdim eşim pimpiriklilik yapmıştı… en az 2 saat daha evde beklerdim :smile:

1 Beğeni

Merak ettim nisaniniz geldi doktora gittiniz dimi sakin ihmal etmeyin sancinizda olmus. Ben sancim saat basi gelince acile gittigimde sancin 3 dk dusunce gel dediler bende oyle yaptim nisanimdan ertesi gun 3 dk dusdu doguma aldilar 9 saat suni sanci 9 cm acilmayla acil sezeryane alindim malesef bendeki tamamen doktor hatasi dogum basladi ben yanlizdim nobet degisimi saatinr denk geldi son anlarim ve refakatcide yasssakdi benim kalp atisim yavaslamaya baslamis o yuzden sezeryan oldum

1 Beğeni

Evet o zaman öyleyse durumunuza göre 2-4 saat ortalama düşünebilirsiniz

1 Beğeni

Doktora gittik, nişan olduğunu onayladı muayene yaparak ama açılma yok dedi… NST’de sancı da vardı… Ertesi gün için tekrar gitmemi söyledi, gittiğimizde tamamen kesilmişti sancılar… Şimdi düzensiz sancılarım oluyor, kızım biraz nazlı… :sweat_smile:

Kontrole diye gittim yuksek tansiyonşu olduğum için yatış verildi 3 gün doğurmayı bekledim s zaryrn oldu 2 gunde onu bekledım taburcu oldum 40 haftalık doğurdum

1 Beğeni

Canım benim 37+4 günlükken doğuma girdim benimde sancılarım vardı gelip gidiyordu ama ben suyum patlayana kadar hastaneye gitmedim 3 doğumum üçünde de suyum geldi sancılarım sıklaştı gittim

1 Beğeni