Merhaba kızlar
Eylülle hem birbirimize hem de eve alışma sürecinde olduğumuz için burda şu anlık pek aktif olamıyorum. Doğuranlar beni anlar
Hazır Eylül de uyuyorken size ikinci doğum hikayemi yazmaya geldim.
Biliyorsunuz ki 29. haftamdan itibaren hastanede geçti hep hamileliğim… Çok yıpratan bir süreç oldu benim için bu durum ve burda da hep duygularımı paylaştım.
Gelelim hikâyeme…
Herşey kanamamın başlayıp da hastaneye gitmemle başladı. Zaten 2 cm açıklığım vardı. Kontrol altında tutuldum ve 2 gün yattıktan sonra hiçbir doğum belirtim olmadığı için çıkış almaya karar verdik. 3. gün çıkacaktım yani. Zaten çıkacağım diye de eşim, kayınvalidem falan yanımda kalmadılar, eve gittiler. Tektim hastanede. O gün akşam erkenden uyku bastırdı bana, akşam saat 10-10 buçuk gibi yattım. Gece 2 ye kadar her sağıma soluma döndüğümde özel bölgemde ağrı hissettim ama normal karşıladım ilk etapta. Sonra gece saat 02.30 da belden kasıklarıma doğru şiddetli şekilde ağrı hissederek uyandım ve aslında o anda hissettim doğumun başladığını. 02.46 dan itibaren (Notlar bölümüne kaydetmişim hatta kasılma sıklıklarımı) kasılmalarımın düzenli ve şiddetli geldiğini fark ettim. 11 dk.da bir gelmeye başlayan kasılmalarım 1 saat içinde 6 dk.da bire düştü bir anda. Bacağımı açarak ve yatağın kenarından tutunarak (kurbağa pozisyonu gibi) her kasılmada eğilip kalkmaya ve kasılma anında da eğilir pozisyonda durarak sallanmaya başladım, rahatlatıyordu beni (doğum yapacaklara tavsiye olsun diye bu kadar detay veriyorum). Saat 4 olduğunda 4-5 dk.da bire düştü kasılmalarım ve artık beni çok zorluyordu. Hemşire ziline basıp ebeye haber verdim (keşke haber vermeseydim). Ebe geldi uykulu uykulu ve ben de o anda egzersiz yapıyordum. ‘Ne yapıyorsun sen’ dedi yüksek sesle konuşarak. 'Kasılmalarım 5 dk.da bire düştü, haber vermek istedim ’ dedim. ‘Zile niye basıyorsun bu saatte ?’ diye hala devam etti terslemeye. Ben de ‘Açılmam artmış olabilir, haber vermek istedim, yanımda refakatçi de yok çünkü’ dedim. 'Yapma şöyle hareketler, geç yatağına yat, bir daha da zile basma ’ dedi ve gitti. Çok zoruma gitti çok… Nasıl ağladım anlatamam ve eşimi aradım hemen. Gel hemen, hiç iyi değilim, kasılmalarım başladı, doğum başladı bak dedim. Eşim de ‘Zaten hastanedesin, sabaha kaç saat kaldı, araba da yok şimdi, az dayan geleceğim’ demez mi. Kendi kendime kaldığımı o an anladım ve moral bozma zamanı olmadığını idrak edip hemen toparlandım. 'Nuran yalnızsın şu an, herşey senin elinde, Eylül’e yansıtma sakın ’ diyerek devam ettim egzersizlerime ve nefes alıp vermelere. Saat sabab 6 olduğunda beni Nst’ye aldılar ve o saate kadar kasılmalarım 2 dk.da bire düşmüştü. Nst’de bebeğin kalp atışları sabit gittiği için oksijen ve serum taktılar bana bebek uyuyor zannedip ama hâlbuki Eylül’ün hareketlerini hissediyordum ben, uyanıktı ve çıkmaya çalışıyordu. Oksijen beni çok kötü yaptı, artık yatağın kolluklarını sıkıyordum kasılmalara dayanamayıp. Bir anda midem bulanmaya başladı, kusacaktım ve bunun doğumun artık tamamen başladığına işaret olduğunu biliyordum. Hemşire geldi o anda ve midemin bulandığını söyledim. Hemen ebeye haber verdi, beni gece azarlayan ebe geldi ve ‘Miden bulanıyormuş’ dedi. ‘Evet, doğumum başladı’ dedim ben de. Açılmama bakmak aklına ancak o zaman geldi ve baktığında şok oldu. Hemşireye ‘Oha tam açıklık var, hemen doktora haber ver’ dedi. Doktor geldi ve o zaman içim rahatladı çünkü çok sevdiğim bir kadın doktordu. Geldi, baktı ve ‘Bebeğin kafası görünüyor’ dedi. Bana dönüp ‘Sen nasıl yaptın bunu’ dedi gülerek. Ben de saat 3 ten beri egzersiz yaptığımı söyledim. 'Sen tek başına nasıl bu açıklığa ulaştın, aferin sana, peki neden kimseye haber vermedin ’ dedi. Ben de yanındaki ebeyi göstererek ‘Hanımefendiye gece 4 te kasılmalarımın 5 dk.da bire düştüğünü söyledim ama bana geç yat yatağa dedi’ dedim. Doktor ebeyi azarladı orda bu nasıl sorumsuzluk diyerek. Ebe de ‘Ben bilemedim, kusura bakmayın, uykuluydum’ dedi bana dönerek. Hiçbir şey söylemedim ben de. Sonra nst odasında doğurtmak istedi beni doktor çünkü doğumhaneye yetişmeyeceğimi söyledi. Hemşireler de doğumhanenin hazır olduğunu söylediler. Doktor ‘Sakın ıkınma güzel kızım, hemen yetişeceğiz’ dedi. Peki ben o anda ne yaptım ?
‘Hocam eşimi arayıp haber verebilir miyim ?’ dedim. Güldü hoca ve ‘Çabuk ol kız, doğuruyorsun şu an ama eşinden de geçemiyorsun’ dedi.
Saat 7 olmuştu bu arada. Eşimi aradım ama açmadı. Kayınvalidemi aradım, eşimi uyandırmasını, doğumhanede olduğumu ve şu an ıkındığımı söyledim. Kadın şok oldu
Geri doğumuma döndüm telefonu yanıma bırakıp ve ıkınma seanslarına başladım. Bu arada da sürekli 'Başardım, yapabilirim ’ diye bağırarak ıkınmışım, ben o anları çok hatırlamıyorum o anki korku, stres ve heyecandan ama hemşireler gelip anlattılar hep
Hatta doktor suyumu patlattığında kahkaha atmışım, niye gülüyorsun dediklerinde de ‘Suyum patladı, çok mutluyum’ demişim. Bu arada narkoz, uyuşturma vs almadım ha, sadece o anki yaşanan fazla adrenalinden dolayı ben hatırlamıyorum galiba. Gülerek anlatıyorum şu an (gerçi doğum boyunca da ‘başardım’ nidalarıyla kahkaha atmışım ) ama o an ben sadece acı hissediyordum ve kızımla konuşuyordum. Tam 07.14 te Eylül geldi ve rahatladığım an o an oldu. İşte ondan sonraki ‘Başardım, ben yaptım , yapabildim’ diye bağırmamı hatırlıyorum. Hatta yanımda duran ve bana çok destek veren bir hemşir vardı (erkek olanlara hemşir deniyor diye biliyorum), onun kolunu sıkıp ‘Başardım’ dedim tekrar. Doğumhaneden çıkınca da hala doğurduğuma inanmayıp uyanmayan (kayınvalidem de uyandıramamış) kocamı aradım ve doğurdum dedim. Adam şok oldu
‘Tek başıma doğurdum hastane köşelerinde ve ömür boyu bunu başına kalkacağım haberin olsun’ dedim. Sonrasında odaya alındım, kızım da geldi kucağıma ve serüvenimiz böyle başlayıp devam ediyor…
Ebe konusundan ve yalnız olmaktan başka yaşadığım negatif bir durum yoktu. Gayet güzeldi. Herşeyin 4 saatte olup bitmesine hâlâ inanamıyorum ama oldu. Evet, çok acı çektim yalan değil ama ölmedim sonuçta o acıdan. Öyle bir güç geliyor ki o an, oluyor
İkinci doğum hikayem de böyle oldu bitti kızlar. Ben de artık bir LOHUSAYIM
Umarım örnek bir hikaye olmuştur. Severek okursunuz inşallah. Sizleri seviyorum ve destekleriniz için çok teşekkür ederim İyi ki varsınız