Doğum parası💴 ve yapılan yardımlar?

180 gün bı fiil aynı iş yerinde calisiyo olamn lazım

Öyle mi nette 120 gün sigortalı süresi diyorda o yüzden dedim sorqyım

Ben bu sene nisan ayına kadar çalıştım işi bıraktım ağustostan beride başka bi yerde çalışıyorum

Kızlar hadi birbirimize yardımcı olalım. Çalışan-calismayan annelerin ya da anne adaylarının il/ilçe belirterek doğum öncesi-sonrası alabileceği ve başvurabileceği sosyal yardımları konuşalım.

Ben İstanbul’dayim İBB’nin yenidoğan paketinden faydalandım. Çalışmıyorum. Ev kira. Tek çalışan eşim. Doğumdan sonra anne karta başvuru yapacağım.

Benim aklımda 180 gün kalmış istersen 170 i ara kesin bilgi al çok güzel anlatıyorlar

Peki teşekkür ederim yardımınız için

1 Beğeni

Anne kart nedir acaba

Ankara da var mı acaba yardım? Bilen arkadaşlar bilgi verebilir mi rica etsem.

1 Beğeni

İBB okul çağına gelene kadar otobüslerde ücretsiz kullanılmak üzere anne kart akbil veriyor.

Bende kiradayim eşim çalışıyor. Ama başvurum malesef iki gün sonrasında reddedildi

İBB nin yenidoğan paketine ve anne karta nerden başvurmamız gerekiyor şuan 8 haftalık hamileyim başvurabiliyor muyum ?

İstanbul senin uygulamasinda. Yenidoğan paketi başvuru yapılıyor ama 20 ya da 24 ten sonraydı sanırım. Akbil için doğumdan sonra ama nereden başvuru yapılıyor ben de henüz bakmadım. İETT sitesinden olabilir canım

1 Beğeni

Başvurular için istanbul senin uygulamasına bakmanız lazım. Ibb destek paketi için 20.haftadan sonra başvuru yapılabiliyor. Anne kartı ise 4 yaşına kadar kullanılıyor.

Anne kart için sonrasında bilgilendirir misiniz doğumdan sonraymış sanırım

İbb için e devletten başvuru yapiyorsun avcilardan teslim aliyorsun İstanbul yanimda uygulamasindan yenidoğan destek paketine basvuru yapıyorsunuz 24 haftadan sonra genelde doğumdan sonra geliyor ama bana dogurmadan geldi

1 Beğeni

Tabi ki doğumdan sonra başvuru için araştıracağım ardından bilgilendirme yaparım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

7 gündür doğum yaptım eşim doğum raporu ile sosyal yardımlaşma da başvuru yaptı tek seferlik diye biliyorum e-devlet’ten de baktım 300 TL gözüküyor

Ekmek 12 tl oldu

Tek seferlik olan süt parası o 2024 çocuk miktarına göre degisiyo bide anne çalışıyorsa rapor parası var 2025 tr süt ücreti güncellendi 1000 kusur olarak