Doğum yapan kadınlara devlet ödeme yapıyor diye duymuştum. Tam olarak ne kadar olduğunu ve almak için ne yapmak gerektiğini bilen var mı?
İlk çocukta 300 almıştım şimdi ikinciye hamileyim 400 diye biliyorum üçüncüde de 600 süt parası 450 TL verdiler sağlık ocağından 41 kart 28 haftalıkken verdiler onu yani o da bir şeydi Bir de devletten anne bebek projesi varmış ona başvurdum çanta ve içinde hediyeler geldi
Belediyenin hoşgeldin bebek projesinden farklı mı
Anne bebek projesi hakkında detaylı bilgi veriri misin
Sizin dediğinizde benim dediğim aynı galiba güzel büyük bir sırt çantası bir paket bez 1 paket ıslak mendil ateş ölçer küçük bir bebek yastığı kremler gül suyu pişik kremi pudra deterjan vardı bir de içinde
Belediyeden gelen çantadan bahsediyorsanız her belediye aynı çantayı vermiyor. Şuan bulunduğum ilçenin belediyesi kağıttan kutu çantanın içinde küçük bir şey veriyor. Onu da hiç vermesin daha iyi
Benimki baya güzel içinde birsuru şey var evet duymuştum her belediye aynı değilmiş verdikleri
Bir de anneler belediyenin verdiği süt kampanyası var. Çocuğunuz 1 yaşına gelince ‘Süt Kuzusu’ olarak başvuru yapabilirsiniz. 1-5 yaş arası çocuklar icin ayda 8 litre süt veriyor ücretsiz şekilde. Haftada 2 litre geliyor yani. Eğer 2 çocuğunuz varsa ve yaş aralığına uyuyorsa halen başvuru yapabilirsiniz. İkisi için de ayrı yolluyor.
Azerbaycanda sizin parayla 5000tle ye kalkmış diyorlar guya…bizim parayla az ediyor tabiki.400 azne
300 tlmi?? Ne az.bizim parayla 1kilo et ediyor o.
Bizim parayla 20 manat
Nasil yaptiniz nereye basvurmak kazım @Seda1
İyi günler birşey soracaktim.anne ve baba devlet memuru ise doğum parası odemesi ve belediye doğum çantası hizmeti alabiliyor mu
Sadece memur değil tüm sigortalı çalışanlara veriyorlar ama sadece kadınlara babalar alamıyor
Doğum çantasını bilmiyorum belediye ile alakalı diye düşünüyorum
Özelde calisan kisilerin dogum parasi ne kadar bilen var mi
Şehirden şehire ve hastaneden hastaneden değişiyor o konu, benim gittiğim hastanede 18.000 miş mesela
Kizlar dogum parasi aldınız mı devlet dogum parasini kimlere veriyor ve ne kadar bilginiz varvmi
Doğum Yardımını Kim Alabilir?
Ülkemizde 2015 yılında ev hanımı olan anneleri sevindirecek bir karar alınmıştır.
Bu karara göre, herhangi bir koşul belirtmeksizin bütün Türk vatandaşı annelerinin canlı doğum gerçekleştirmelerinin ardından doğum parası alabileceklerdir. Herhangi bir gerekçe olmadan ister ev hanımı, ister çalışan anne olun bu yardımdan faydalanabileceksiniz.
Çalışmayan Hamileler doğum parası alabilir mi?
*Doğum parasının alınabilmesi için doğumun gerçekleşmiş olması ve bebeğin sağ olması isteniyor. *Kadın çalışan doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmekle mükellef. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor. DOĞUM YARDIMI: Annelere çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın doğum parası da veriliyor.
300 lira. Postaneden aldım
Hangi zamanda aldın sen arkadaşım ? Başvuru falan yaptın mı yoksa direkt aldın mı ? Bir de her PTT’den alınabilir mi ?
Evet her ptt olur. Eşim bebeğe kimlik çıkarmaya gittiĝinde başvuru yapmış