Doğum parası💴 ve yapılan yardımlar?

Kızlar bu yıl doğum parası ne kadar bilen var mı?

İlk çocuk 300, ikinci çocuk 400, üçüncü çocuk için 600 lira imiş. Bozdur bozdur harca :grinning: bitmez .

5 Beğeni

Doğum parası derken nasıl oluyo o bilgilendirir misiniz

1 Beğeni

Doğum yaptıktan sonra doğum evrakları ile birlikte bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına başvuruyorsunuz. Bir süre sonra PTT de adınıza yatırılıyor (annenin)

1 Beğeni

Offf o parayla ne yapsam diye düşünüyorum şimdiden ben :rofl: az olduğunu duymuştum zaten birisi benle o kadar az değil diye inatlaştı bayağı yüksek bir meblağ söyledi. Asla inanmadım zaten :rofl:

1 Beğeni

Ben bütün gece düşüneyim o parayla neler yapacağımı :relieved:

1 Beğeni

Birinci çocuk 300 İkinci cocuk 400 Üçüncü çocuk 600 diye biliyorum. İki çocuğumda almıştım. Bakalım üçüncuye artik

1 Beğeni

Allah razı olsun ne çokmuş ekmek olmuş 10 TL ya sabır ne zaman düşünecekler bu ev hanımlarını :triumph:

1 Beğeni

Bir bez olmuş en ucuz 350-400 TL :joy::astonished:

Sakami ekmek 10 tl mi oldu vav

1 Beğeni

Bana da şaka gibi 300 lira verdiler ama bence daha yeni güncelleme gelmedi

Azerbaycanda süt parası var doğum parası duymadım.

Süt parası olarak 500 azn aldık. Valla aldıktan sonra cesur hastalanmıştı çocuğun ilacına gitdi paranın yarısı,miniğim​:pensive:

500 azn turk lirasıyla 8.824tl yapıyor

3 Beğeni

1 paket bez anca alırsın :rofl: bu miktarlarla

Bizde normal dogum 17650 tl sezaryen 21200 tl

Hanımlar selam ben bu süt parasını nerden alıyoruz nasıl başvuru yapılıyor bilgisi olan yada daha önce alan varsa bizimle paylaşabilirmi bide bazı belediyeler yeni doğan bakım ürünleri veriyormuş bunun içinde mi başvurmak lazım belli yerlere

Canım süt parası eğer çalışan biriysen süt parası senin kullandığın kredi kartı yani hesabına yatıyor veyahut da çalışan değilsen eşinin banka hesabına yatıyor onun dışında Yenidoğan parasında çocuğun bir aylık olduğu zaman PTT’ye gidip PTT’den kimliğini verip alıyorsun bir yere başvurman gerekmiyor

3 Beğeni

@Leyla1991 bu süt parası ve yenidoğan bebek parası herkese mi veriliyor yoksa maddi durumla alakali bişey mi bilmediğimden soruyorum

1 Beğeni

Ablacım teşekkür ederim verdiğin bilgiler içim ben e devletten başvuruluyor diye biliyorum ama nasıl onu bilmiyorum çünkü ilaki bi yere haber vermen gerekki ona göre yatsın para

Bebegini kimlige kaydettikten sonra basvuru islemi gerceklesiyor sgkda yapiliyor ama edevlet uzerinden yapilirmi emin degilim calisan calismayan tum anneler aliyor maddi durum ile ilgisi yok.zaten bir kere alinan bisey o da 800 tl gibi bir tutar

1 Beğeni

Peki bu herkese mi vrrılıyor süt ve yeni doğan parası ve ne kdr ikisi

1 Beğeni