Doğum parası💴 ve yapılan yardımlar?

İl sağlığa gidip kayıt yaptırıp sarı kart alıyosun. Yattı die teline mesaj geliyo. Sarı karta 450 civarı yatıyo yanlış hatırlamıyosam. Doğum parasıda ilk çocuğa 300 ikinciya 400 die gidiyor. Onuda çocuğun kimliği çıkınca yatırıyolar pttden çekiyosun. Yada e devlete gir . Doğum ücreti yaz aramalara. Orda ücret gözükçek hesabıma aktar butonuda var ordan hesabına aktarablirsin. Hediye kısmına gelirsek bulunduğun bölgenin belediye nosunu arıyosun diceksin ben hamileyim bldirmek için aradım. Doğum hediyesi falan veriliyormuş. Onlar sana yardımcı oluyor. Belediyeden belediyeye göre hediye değişiyor. Bize bebek çantası ve içinde pişik kremi bez pudra rezene çayı bebek emzirme yastığı , gül suyu göğüs ucu kremi falan verdiler. Birde hastane öıkış takımı ayrı veriliyor ama onu durumu olmayanlara veriliyor. Onuda belediyeye bildiriyormuşsun durumum yok onıda istiyorum die. Bukadar canım

1 Beğeni

Anladım çok teşekkür ederim

Ayy çok teşekkür ederim canım detaylı bilgi verdiğin için :pray:

1 Beğeni

Doğum parası için bir yere başvuru yapılıyor mu

Hamilelik döneminde çalıştınızmı

Her yeni doğum yapan anneye veriyorlar canım öyle maddi durumla alakalı bir şey değil

Evet 28 haftayım özelde çalışıyorum

Tamam doğumdan sonra sgk ya doğum belgenizi teslim ettiğinizde 20 gün sonra ilk taksit. Doğum izni bittikten sonra da ikinci taksit yatacaktır

Doğum izni bittikten sonra işten ayrılmam sorun olurmu özelde izin sorunu var

Hayır olmaz bende ayrılacağım bu ücret hamile iken çalıştığınız için veriliyor çalışma mecburiyetiniz yok sadece tazminatınız varsa o yanar :blush:

Neyse doğum parasını alabileyim en azından teşekkür ederim

Süt parasını bilmiyorum ama hoşgeldin bebek uygulaması için kendi belediyenize başvurmanız gerekiyor ben 3 yıl önce bekarken daha belediyede staj yaptığım zaman öğrenmiştim böyle bir uygulamanın olduğunu internet sitesinden yapabilirsiniz veya belediyenin ilgili deparmanindan staj yaptığım belediye departmanı halkla ilişkiler di oraya yapıyorlardı ama belediyelere göre departman değişebilir

Kızlar 8+4’ten selam​:sparkling_heart: Ben özel kurumda çalışan bi okul öncesi öğretmeniyim. Sgkdan doğum parası alabiliyoruz gibi birsey duydum sigortam yattığı için. Bununla ilgili kesin bir bilgisi olan var mı ? Kaç haftaya kadar çalışmam gerekiyor bu parayı alabilmek için ? Bilenler cevap verirse sevinirim her sayfada farklı birsey yazıyor çünkü kafam karıştı… Şimdiden teşekkür ederim.

Ben 32 yo doldurmaniz gerek diye biliyorum… çünkü oğlumun ogretmeni 32 haftalık hamile cuma günü gidebilirim ama karne tatilini bekliyorum izne ayrılmak için dedi…

32+0 da alabiliyorsun çalışabilir yada çalışamaz izne ayrılmadan önce 180 gün aynı işyerinde fiiili calisuyo olman lazm

Benim iş yerinden aldığım bilgiye göre 32. hafta dolduğunda doktorundan belge alıyorsun ve raporlu sayılıyormuşşun yada daha uzun çalışmak istediğinde yine doktoruna gidip şu tarihe kadar çalışabilir kağıdı alıp firmaya teslim ediyorsun sonra normal raporlu olduğun zamanlarki gibi maaşının 3/2si devlet tarafından maaşmış gibi yatırılıyormuş. sgk sistemine banka hesap numaranı muhakkak tanımlattır. yoksa ptt vs başka yerlere yatıyormuş hiç gerek yok. Benim firmadan öğrendiğim bu şekilde.

170 i arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz daha sağlıklı olur

Hanımlar selam bişey soracaktım bu doğum parasını alabilmek için doğumdan kaç ay önce sigortalı olmak gerekiyor acaba ??

1 Beğeni

Lütfen bilen hanımlar yazabilir mi

Yani doğum öncesi sigortalılık süresi kaç gün olması gerekiyor?