Persembe gunu karnimdan sivi alinacak
(Amniyosentez) burdaki doktorda ensesi kalin dedi . Karnimdaki sivi ile iyice bellli olcak
Benimkide sırtını dönmüştü bende 3 kere ultrasona girdim göstermedi doktor yarın gel dedi gittim yine aynıydı sırtı dönük çikolata ye yürü gel dedi yaptım yine aynıydı sade soda iç merdiven in çık dedi hiçte sevmem zar zor içtim ve şükür yüzünü dönmüştü sizde deneyin bide sıkıntı yapmayın Allah bilir herşeyi bi doktorun dediğiyle hareket etmeyin herşey güzel olsun rabbim kolaylık sağlık versin
Biraz daha icim ferah evet bebegimde bir sorun var ama belki de gececk insAllh karnimdaki sivi ile guzel sonuclar cikar tek umudum bu . O sivi ile %100belli olcak down sendromlu veya baska bir hastaligi var mi diye ona gore karar verecegiz . Benim uzuldugum konu bebegim ozel cocuk olursa toplumdan dislanmis gibi hissedecek o uzulecek ben daha cok uzulecegim . Hicbir anne baba bebegini oldurmek istemez ben ve esim cocuklari cok seviyoruz esim de cok ilgili cok guzel baba olacagina inaniyorum ama kendimi bebegimin yerine koyuyorum ben ozel cocuk olsadim cok uzulurdum . Hep kendimi sorgulardim. Bebegim de kendini sorguluycak bende bir anne olarak bende butun sucu kendimde bulacagim belki suan yasim gec 23 yasindayim belki de dsuuncelerim cok kati size gore ama bilmiyorum ben bebegime bunu yasatmak istemiyirum . Dunyanin en aci cumlesi KESKE BENI DOGURMASAYDIN ANNE BILE BILE BENI DOGURDUNUZ DIYEBILIR .Bu cumleler bana cok agir omur boyu ben kendimi sucluycam ama alirsam da onu hep agliycam pisman olcam cunku kizima cok alistim . Bazen canim acisa bile tepinmesi beni mutlu ediyor. Gercekten annelik cok kutsal birsey Allhim beni siniyor belki de boyle boyle cok degsik imtihanlarimiz olacak rabbimin bana dogru yolu gosterecegine inaniyorum . Sizlerde cok tsk ediyorum . Hepinize tek tek cvp veremiyorum birinize cevap verirken aslinda hepinize cvp veriyorum . Ben ne kadad olumsuz dusunsemde canim kizim Birce Naz’ım sağlıklı bir bebek olacak ben de yaşayamadığım cocuklugumu kizimla yasiycam en azindan buna inanmak istiyorum.
Ay inşallah rabbim hayırlı sonuçlar aldırmayı nasıl etsin sağlıkla kucağınıza alın
O testi de sordum doktora onun zamani gecmis ben onu degil de amniyosentezi oneriyom bebegin eli ayagi herseyi duzgun sadece zeka gerili downsendromlu olabilir dedi .
Kendi doktorunuzda her gittiğimizde ölçüm yapıyor peki o farketmemiş mi ense kalınlığını
Uyuyordur ya ben burda ıkı gun hareket etmedı acıl doktora gttım hemde kac sefer doktor neler yaptı uyanmadı en sonunda kalp atısına baktı oda sorun cıkmadı bazı bebekler tembel oluyor gercekten bunu kac kere yasadım hemde sonra takıp ettım her yeni haftaya gıtıste ılı gun falan uyuyor sureklı gece bılr uykudan uyanıp karnımımdurtuyorum hala ole korkma bende detaylı ultrason da cok ugrastım ayrı gunler ılı kere gttım sekerlı yemekten sekerım tavan yaptı fenalık gecırdım ıcını ferah tut kalp atıdı varsa sorun yapma
Kac kaftalıksın bılmıyorum ama ense kalınlığı belkı doguma kadar normallesır ıcını ferah tut ALLAH buyuk ALLAH yardımcın olsun
Benim arkadaşa da ense kalınlığı hakkında genetikte olabilir ensesi kalın babasindan annesinden kaynakli demişti tek sıkıntı ense kalınlığı ise geri kalanda sıkıntı yoksa inşallah rabbim saglicakla kucağına alman
Hepimiz birer engelli adayıyız bitanem bence beneğine koyma yarın öbür gün doğduktan sonra kaza da kalıcı bir hasarı olsa ne olacak o zaman ne yapabilirsin ben 2 li taramayı bile zorla yaptırdım umrumda değil di sonucum ne çıkacağı haraketlerine kadar hissettiğin bir maksuma kıyma bence, o testi de yaptırma kalmış şunun şurasında 4 ay doğumuna ,özel olsa ne olur olmasa ne olur bak bir anne var burda tanıştığım, bebeği hem down sendromlu hemde kalbğnde bir problem vardı doktorlar aldır masını önerdi yaşamayacak dediler ama o pes etmedi 10 günlük yoğun bakım ardından evğne çıktı ve cok mutlu bana böyle bir teklif te bulunulsa ben direk reddederdim.
Doktorların ilk önerdiği niye aldırma anlamıyorum Rabbimin verdiği cana kıymak olmaz hem o sana daha hayırlı kapılar açar belki de sapasağlam birşeyi de yok ben ikili test yapıcağım zaman halam beni uyardı sana her dediklerine inanma diye halamın bebeği için insana benzemiyor bu aldır demislerdi halamın hamileliği ona zehir oldu çocuk sağsalim doğdu maşallah halam diyordu en sağlıklı çocuğum o kolay kolay hastalanmıyorda yani biz bilemeyiz Rabbim bizim için en hayırlısı bilir
Tek duam bebegimin sağlıkli olmasi
5 aya kadar 5 kere anca gittim 2li ve 3lu tarama testlerim temiz cikti doktor da bakti demeki gormedi soylerdi herhalde .
22 haftaligim doktora sordum sonrdan gecer mi diye ense kalinliginda oyle sonrdan gecilecek birsey degilmis 24 haftaya kadar wnse kalinligina bakiyorlarmis 24 sonra bakmiyorlarmis . Normalde 2 ,5 illa 3 mm olmasi gerekiren benimki 8mm cikiyor . Buda bebekte bir sorun oldugunu gosteriyormus m karindan sivi alinacak .
Amin insAllh karindan sivi alinarak bebekde bi sorun var mi ona bakilacak . InsAllh yoktur lutfen dua edin.
Dualarım sizinle inşallah yoktur canım
Ben bilmiyom o kadar taze ki icim cok buruk 4 ay boyunca hep onu buruk buruk sevecegim bebegim saglikli olsa bile benim stresimden dolayi farkli bir saglik sorunu cikacak .belki 15 -20 gun sonra sizin gibi bende oyle dusuncem ama suan cok yeni ve cok aci kucukken bana muhtac ama buyunce de bana muhtac olcak ben de aldirmak istemiyorum ben sadece bir umut guzel sonuclar alirim diye 4 ay boyunca bna ve bebegime zehir olmasin diye kabul ediyorum . Her yastiga basimi koydugumda acaba ozurlu mu diycem ama oyle bilirsem hic degil hamileligim boyunca onu kabullenmeye calisirim . Olacagi varmis derim . Allahdan geldi derim aldirmayi ben de dusunmuyorum cunku onu aldirsam belki diger cocugum da aynisi olacak yani hersey olur onun canini Allah alir ben sadece bebgimle guzel bir ay gecirmek istiyorum . Hamileligim boyunca uzulmek istemiyorum . Lutfen dua edin guzel gecsin.
Bende oyle düşünüyorum . Karnimdan sivi aldirmamin tek amaci netlesin kafamda soru kalmasin bebegime ve bana zehir olmasin ozurlu olacaksa da 4 ay boyunca kendimi buna hazirlamak istiyirum. Obur turlu acaba bir umut diycem hep agliycam .
Çok haklısın bu tür duygular da çok normal ama gönlünü kapatma Allah’a sığın dua herşeyi değiştirir bunu unutma devamlı oku yasin okut
Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim kimseyi korktuğunda uğratmasın. Benim kuzenimede hamileyken bebeğin sağlıklı değil alalım demiş Dr.‘lar kaç tane Dr.’ a gittim hepsi aynısını söyledi dedi. İnanın doğum yapmaya korkuyordu bebeği hasta doğacak diye çok şükür sağlıklı bir bebeği var. Allah’a sığının bol bol dua edin bizde sizin için dua edelim. İnşallah sonuçlarınız temiz çıkar.