Detayliultrason girdim 2 kere bebek harket etmiyor ne yapmaliyim

Acil cvp verin korkuyorum bebegim niye hareket etmiyor karnim da aciyor dokzor cok ugrasti ama simdi Cikolatali sut aldim 1 saat yuruycem

Vişne suyu iç çikolatanın yanında canım bana öyle demişti doktor stres yapma güzel haberleriniz bekliyorum dualarım seninle

1 Beğeni

Cikoltali sut aldim . Onu deniycem

Stres yapmış olabilirsin tatlı bişeyler ye ve bebeğinle konuş dua okuuuu duyar seni

1 Beğeni

Benimde bebeğim hareket etmedi uyuyor olabilir. Şekerli sütlü kahve içip yürüdüm sonra hareketlendi stres yaparsan bebeğin hisseder. Sakin ol

1 Beğeni

Kahve çikolata ilacı o canım

1 Beğeni

Yine olmadi yine hareket etmiyor

Bebeğin kalp atışı varsa gelişimi güzelse korkulacak birşey yok canım uyuyordur

1 Beğeni

Benimki de sırtını dönmüştü dönmüyordu doktor küsmüş dedi yarım saat yürüyüş yap dedi gittim geldim tatlı birşeyler yedim daha sonra tekrar girdik 50 dk içerde kaldım bir türlü dönmüyordu beni sağa sola çeviriyorlardı görmek için

1 Beğeni

Ne oldu canım hareket etti mi uyanmıştır şimdi :slight_smile:

1 Beğeni

Bebişlerimiz biraz inat biliyorlar doktora gideceğimiz zamanı kahve ve bitter çikolata 15 dk da üstüne yürü doktorum öyle demişti

1 Beğeni

Kalp atışı varsa korkulacak bir şey yok canım neden endişe ediyor sun ki benimki de detaylı da haraketsiz di. Her zamanı her zamanı uyacak diye birşey yok

1 Beğeni

Sabahtan beri ugrasiyoruz. Doktor canimi cok acıttı. Bebegim hic haraket etmedi 4 kere girdim detayli ultrasona 4cude de eliyle bastirdi sol tarafa fln yatim cok zor haraket etti . Ense kalinligi var dedi . Ensesi fazla kalin bebbekde sorun olabilir sakat veya hastalikli olabilir dedi karnindan sivi alip bebegin durumuna bakabiliriz ama dusuk riski olabilir ama sivi aldiktan sonra bebeginde sakat kalma down sendromlu vs. Varsa da hic bir sey yapamiyoruz bebegini sakat dogurmak istemiyorsan gebeligini sonlandirirz dedi . 22 haftalik olduk baska bir dok. Gorukmek istiyorum ama 1 hafta kaldi detayli ultrasona 18 ila 23 hafta arasinda yapiliyor diye bilirum 1 hafta sonra bakarlar mi acaba suan o kadar stresliyim ki ben napcami bilmmiyom sakat dahi olsa dogursam buyudugunde bebegim keske beni dogurmasaydin derse gozumun onunde aci cekerse kim dayanir ki buna aldirsam da onun acisina nasil dayancam . :pensive:Suanlik tek dusuncem baksa dok. Gitmek sizce ne yapmaliyim.

1 Beğeni

Tek tek cvp vermek istemedim . Sizler ne dusunuyorsunuz.

Rabbim kimseyi seçim yapmak zorunda bırakmasın ama doktoru bir degis derim ben belkide sorun yoktur öyle diyip sağlıkla doğan çok çocuk var

2 Beğeni

Yanı detaylı ultrason da illa bebek hareket etmek zorunda değil fakat ense kalınlığı varsa dedikleri evet maalesef olabilir, sırf bir doktora böyle söyledi diye gebeliği sonlandırmak ta mantıklı değil sonuçta hepimiz birer engelli adayiyiz,ben sizin yerinizde olsam hemen özel başka bir kliniğe giderim

1 Beğeni

Sıvı aldırmak yerine nipt testi yaptırabilirsin ama biraz maaliyetli onda kalıtsal hastalık var ise çıkıyor

1 Beğeni

Canım benim Allah’ım yardimcin olsun aynen başka doktora git için rahat etsin inşallah herşey yolundadir yani amniyosentez riskleri var göze alabilcen mi çok zor karar aldırmak da sonuçta bı can kalbi atıyor Allah’ım kolaylık versin ne desem boş şuan

1 Beğeni

Geçmiş olsun içinizi ferah tutun başka bir doktora da çıkmanız bence daha net olur.

1 Beğeni

Canım ben sen 2li tarama yaptırmadın mı çıktımı orda birşey , 24 e kadar detaylı yapılıyor korkma başka doktora git. Sakin kalmaya çalış tek doktor la kalma , ama ben sıvı alınmasına şahsen karşıyım her hamileliğin bir riski mevcuttur, bana her ne kadar sağlıklı densede kul yapımı cihazlar bunlar, down sendromu dedikleri bebek sağlıklı doğduğunu da gördüm, sağlıklı dedkleri bebeğin down sendromu olanıda içini ferah tut ne yapacağına 2. Doktordan sonra karar verirsin daha iki haftan var detaylı için.

1 Beğeni