Ultrasondaki halinden çok daha yakışıklı ![]()
İlk detaylı ultrasonumu oldum . 2. Ne zaman olur doktorum o gün calismiyordu görüşemedik
Benim doktorum bana 18 ile 24. Haftalar içerisinde yapılması gerektiğini söyledi ![]()
![]()
Evet bende 24+5 te İlk detaylı ultrasonumu oldum
2 kere mi detaylı ultrason oluyor. Biz bir kere yaptırdık @Betuesk
Bana verilen bir kağıt var onda onun gibi birşey diyor ama tam emin degilim
Bana da dün doktorum 24.-25. haftanda detaylı ultrason için randevu al dedi
İlki de ilk sayılmaz gibi ![]()
@Flz Tüm annelerimiz perinatolojiye gitti. Ben de 21. Haftamda gitmiştim
@Cansu gideceğim inşallah. 19-20. Hafta da git dedi doktor . Detaylıca baksınlar minik kızıma![]()
![]()
![]()
O kadar güzel bir ortam ki ben ilk 12. Haftadan hem 2li hemde detaylı baktık daha sonra 20+4 haftada tekrar detaylı için gittim 45 dk falan sürdü her bir detayını ayrı ayrı gördük miniğimin tüm sorularımı teker teker sordum ve çok güzel cevaplar aldım perinatoloji doktorum mükemmel bence .
Tabi bizim sıpa suratını zar zor gösterdi doktor karnımdan tırla geçti resmen.
Fakat hoca çok erken geldiğimi söyledi bu nedenle tekrar 22 hafta olunca yani ayın 16sında tekrar gel yine heryerine bakarız dedi başka doktor olsa o gün bakmazdı git 22 haftada gel derdi .
Şimdi ayın 16sını iple çekiyorum miniğimi görmek için ![]()
Ben girdim. Tecrübemi paylaşmak isterim. Doktorum bana böyle bir kağıt verdi (dr önerisi olan)
Eskişehir’de herkes Turgay Beye gitmek için sıra oluyor. Ben hiç araştırma bile yapmadan Turgay Beyi tercih ettim. Randevuya gitmeden önce hatırlatma mesajı geldi Tuvelete sıkışık olun Yarım saat öncesinden tatlı yemeye başlayın 2li ve 3’lü test sonuçlarını ve tüm ultrason fotoğraflarını yanınızda getirin Üst solunum yolu enfeksiyonunuz varsa diğer gebelerin sağlığı için randevunuzu erteleyin Yakinlardaki otopark bilgsi vardı
Turgay Bey hakkında biraz ters adam ama bilgisi yeter diye yorumlar duymuştum
Randevuya gittik. Belgeler imzalattı (belgede detaylı usg hakkında bilgi vardı) Usg odasına cep telefonu vs almıyorlardı eşyaları doktorun odasında bıraktık Sadece göbeğimi açıp uzandım hemşire bilgi verdi. Sorularınız olursa incelemeden sonra odasında cevaplayacak, kalp incelemesi biraz uzun sürebiliyor endişe etmeyin dedi
Doktor muayeneye başlamadan önce ben biraz pohpohladım. Bana, geç kalamıza rağmen çok kibar davrandı, hatta inceleme yaparken şarkılar türküler mırıldandı. Kafası ile başladı ayak kemiklerine kadar ölçtü. En son renkli olarak yüzünü gösterdi. Suyumun sınırda olduğunu söyledi (bu gebelik şekeri belirtisi) !!!sana da bunu söylerlerse testi erkene mi alalım zamanında mı yapalım diye sormalısın Ben bunu duyunca ertesi günü şekerimi takip etmeye başladım. Maden suyu içme dedi Belediye otobüsü ile şehire inebilir miyim diye sordum bol bol gezememde sakınca var mı dedim Avm olarak gezme dağ bayır gez dedi
Kendi kadın doğum doktorum da ben güzel haberler bekliyorum. Randevudan çıkınca sonucunu bize ilet dedi.
Bu sebepten dolayı ben iyi bir sonuç alacağımdan çok emindim.
Randevumuz 13.00’da olmasına rağmen 13.07’de kapıdan girdik. 13.40’da kapıdan çıktık. Bebeğe bakması 25 dakika kadar sürdü.
İnşallah sen de güzel haberler alırsın. Burda da tecrübeni paylaşmak istersen çok sevinirim
İçeri başka birini alıyorlar mı detaylida özelde değil normal hastanede eşim girebilir mi yani
Devlet hastanesinde odaya eş almıyorlar
Giremiyor canım
Teşekkür ederim
Bugün ayrıntılı ultrason çektirdim. Herşeyi çok güzel gelismekte olmakla beraber iki böbrekte 4mm genişleme var fetal dna vs istediler, kabul etmedim. Ama korkmuyo değilim. Tam olarak nedir ne değildir de bilmiyorum. Doktor çok olumsuz konuşmadi takibe alalım dedi ama ben biraz pimpirikliyim sanırım bu durum çok modu mu düşürdü
zaten hamileliğimin başından beri hep bı risk hep bı korku,.![]()
Stresli olmak etki ediyor maalesef olumlu düşünmekte fayda var
Bugün devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason çektirdim tam bir fiyaskoydu… İkili testin riski yüksek çıkınca fetal dna testi yaptırmıştık. Temiz çıkmıştı şükürler olsun. Kadın bugün sanki çocuğum down sendromlu gibi bir sürü şey anlattı yaptırdığınız fetal dna testi yüzde yüz doğru sonuç vermez en doğrusu sıvı aldırmak bilmem ne anlatıyor hala aldırma şansınız var falan. Biz biliyorduk fetal dna testi 99.9 sonuç doğruluğu veriyor doktorumuz asla önermedi zaten amniyon sıvısından örnek almayı. Allah korusun erken doğum düşüğe sebebiyet verebiliyormuş. Bizi konuşturmadı anlattı anlattı bizde biliyoruz diye kafa salladık. Detaylı ultrasonda çok şükür her şey normaldi. Ama hiç hayal ettiğim gibi ne bebeği gördüm anladım yani bilseydim özelde yaptırırdım herhalde…Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın. Benden sonraki bayana da bu cocuk ne olursa olsun kabulum doğururum diyor musun diye sordu ve kadının sadece yaş riski yüksek çıkmış. Şaka gibi bir doktordu.
Ben de fakültede başkalarına hep bu cümlelerin kurulduğuna çok şahit oldum. Gerçekten fiyasko. İnsana korku salmaktan başka işe yaramıyorlar