Ya bana hiçbir şey denmedi ki off devlete gittiğime pişman oldum . Aç mı gelcem tuvalete sıkışık mı gelcem hicbirsey bilmiyorum
Tok karınla gitmelisin çünkü bebeğinin hareketli olmasısı gerekiyor. Aç karınla gidersen bebek hareketleri yetersiz kalır. Detaylıdan yarım saat önce tatlı bi şeyler ye. Develet hastanesi biraz böyle az bilgi veriyor. Detayliya giderken 2li 3lü testlerini de götür Bunun dışında yapılacak bir şey yok. Bana sıkışık gel dedi ama ben çok sıkışmıştım yarım saat once tuvalete gitmiştim. Ama hemen çok su içmeye başladım. Ona rağmen git sıkış su iç demedi
İkili ve üçlü teste bakmadılar. Sıkışık olmanıza gerek yok dendi. Tok gittim ve sıra beklerken çikolata yemeye başladım. Normal ultrason gibi düşünün biraz daha uzun sürüyor sadece ![]()
Ben ikili üçlü test yaptırmadım
Ayrıntılı ultrasona girmek doğru bir karar mı canlar ? Ablama bebeğinde çok olumsuz şeyler söylediler bebeği çok şükür sağlıklı doğdu bana da gitme kafanı bulandırma boşuna stres yapma diyorlar eşim de aynı fikirde gidenler ve gitmeyenler ne önerirsiniz ???
Ben gitmekten yanayım. Bence hamilelikte yapılan testler arasında en önemlisi detaylı ultrason. Kalbinde bir problem varsa önceden bilmek bence çok önemli
ben de gitmekten yanayım eğer sana da bir sorun var dese doktorun eğer güvenmesen başka doktora da kontrole gidip detaylı ultrason yaptıra bilirsin
Bana doktorum gitmelisin falan demedi.
Beni doktorum ablaminda doktoruyudu iki gebeligindede .
Şükür ikside saglikli bebek bir sorunlsri yok.
Banada git diyen olmadı kayın validem soyledi sadəcə git gir diye.ben allaha umut bagladim dedim.
O inşallah sağ salim bebek verir bize dedim.
Boyle bir şey varki doktor soyledi bana.
Əgər baba narkotik uyuşturucu falan kullanan biriyse və bebegi o uyusturcuyu icerek ickiyi icerek yapdiysa bebekde kusur oluşa biliyor.
Nromalde Uyusturu kullanan biriyse bebegi uyusturucu kullanip yapmasa bile bebekde kusur ola biliyor dedi.
Sizde boyle bir şey oldumu dedi.
Hayır eşim narkotik kullanan biri degil şükür ,dedim.
Bebegide icki icmedi nedeki uyusturucu kullanan degil,normal sekilde yaptik dedim.
Ozaman merak etme , kusur falan oyle yapanlarda birde genetikasinda yani baba tarafda varsa bebekdede cıka biliyor kusur dedi.
Allaha şükür ne baba tarafda ne benim tarafda oyle bir şey yok.
Nedeki eşim cirkin veya kusurlu degil nedeki ben.
Allaha dua et sen ,iyi olsun bebegi diye,dedi.
Ben hep dua ediyorum,doktor desede demesede.
Ama inanarak ediyorum duamı.
İcimde hic bir şüphe kalmadan allahım a ,evladım sağ salim olsun bir kusuru olmasin rabbim,diyorum hep.
Allah da kim ona dua ederse kabul eder her zaman.
Kukla degil allaha umut baglanmali hər zaman.
O zaman etdigimiz dualar da kabul olur.
Sende merak etme.
Ama eğer icinde şuphe varsa git doktora ,ama allaha guveniyorum ve benim dediklerim olmadiysa siz bebek yaparken sorunda olmaz bebekte.
Yinede sen bilirsin.tecrubemi paylaşmak istedim bu konuda sadece
@Eda
Merhaba Kızlar sorum su 11 Haftalıkda Diyor ki Detaylı ulturasona girmək lazım bende simdi 12 haftalik Dr bana hic söyləmədi oğlumda 6 çi ayımda girmişdim Erkən girmemisdim bana diyorlar ki 11 haftada 20 və ya 22 haftada birde 31 haftda falan giriyorlar acaba bu doğrumu bilgi yoksa canin ne zaman istərsə girə bilirsin ben mesala Oğlumda 6 ayında girmişdim Erkən girince ne oluyor ki ?
ben 22 haftamda girmiştim o zaman da alttan da bakmıştı bana 11 haftalkda duymadım hiç
Renkli ultrason olarak da bilinen ayrıntılı ultrason; gebeliğin ilk 11-13.haftalarında ve 18-23.haftalarında yapılmaktadır, yüksek riskli gebeliklerde ise 24.hafta sonrası uygulanmaktadır. Böyle bir yazı buldum internette. Ben 19+6 da yaptırdım.
Ben 21. Haftamda girmistim. 20-24 haftalar arasında girilmeli diye biliyorum
Benim şuan 17.haftam bitiyor hala detaylı ultrason yapılmadı. 9 ağusta yeni randevum var dr o zaman yapacağını söyledi. Yani 22.haftama denk geliyor galiba.
7 aylikken veya 6 aylikken gidiliyor diye duymuştum. Ben gitmedim.
Ben 12+5de gitmisdim simdide 20 haftaligiz dusunuyorum 24 falan giderim domtorda bisey soylemedi zaten henuz
Canlar bugün kontrolüm vardı doktorum 2 hafta sonra detaylı Ultrasona girmemi önerdi ben girmek istemiyorum şart mı dedim evet bebekte bir sorun varsa doğumda önceden haberdar olacağımızdan ona göre önlem alırız diyor ve haklı da ben sadece öyle bir stres yaşamak istemedim sizler girdiniz mi detaylıya ben bugün gitme kararı aldım öyle diyince doktor
Ben bu tarz kontrollerin mutlaka yapılması taraftarıyım. Bebeğin sağlığı söz konusuyken kendi duygularımı arka planda tutuyorum. O yüzden ben giderim, haftaya biz de detaylı ultrason tarihini netleştireceğiz. Bebeğin organlarını detaylı olarak inceleyip herhangi sıkıntılı bir durum var mı,çalışıp çalışmamasıyla ilgili problem var mı bunu gözlemliyorlar, allah korusun bir durum varsa bunu bilip buna göre önlem alınabilir. Bebiş doğduğunda en iyi şartlar sunulabilir böylece.
Ben gitmistim bebis dogdugunda bir sorun varsa bilip hemen onlem almak cok onemli