Detaylı Ultrason hakkında

@Yusifin-annesi bak böyle görünüyor

Detaylı ultrasonda en sevdiğim şey bebeğin tüm organlarını vs görebilmek. Mesela son kontrolde doktora detaylı ultrason tarihini soracaktım, doktor da demez mi bugün detaylı bakacağım diye. Nasıl sevinmiştim :grin: Bebeğimin sırtındaki omurgadaki tüm kemikleri bile sayıp göstermişti. Bebeğimin ellerini, kalp odacıklarını, böbreklerini, yüzünü, gözünü, ayağının altına varana kadar yaklaşık 40 dk bakmıştı doktorum. Çok güzeldi :blush: O yüzden herkesin gitmesini isterim :blush:

Təşəkkürlər canim

Sende korkulu bisey cikmadi dimi

yok ilk baktığında dedi uşağlığ boynu qısa göründü nəsə sonra dedi alttan muayene edicem alttan da baktı bana herşey normal dedi alttan baknca daha iyi gözüktüğü için şükür normalmiş herşeyi

Cok şükür canim

Ben 20.haftamda gittim. Tok karnına elbette :smiling_face: herhangi bir belge götürmedim. Yaklaşık 1 saati buldu benim çünkü doktor bebeğin yüzünü çekmeye çalıştı benim yaramaz göstermedi :woozy_face: Doktorum cok iyiydi bana tek tek anlattı burada kalbi, burada böbreği, işte değeri şu olması lazım senin de bu felan çok açıklayıcıydı. 900₺ ödedim. Doğum tarihini de verdi. Yaklaşık 5 sayfa bi dosya verdi. İki sayfası bebeğin resimleriyle dolu, diger 3 sayfa bilgilerle doluydu. Bebeğin her şeyini öğreniyorsun, ona göre seni yönlendiriyor yani bir sorunu olsaydı o bölüme iletirdi. Bence her gebenin kesinlikle yaptırması gereken bir sey :smiling_face_with_three_hearts:

Üniversite hastanesindeydi randevum ne bebeği görebildiğim ne de ultrason görüntüsü verdiler. 15 dk civarı sürdü asla konuşmadı ortam çok kasvetliydi soru bile sormak istemedim. Bir sorun yok dendi sadece bu kadar. :smiling_face_with_tear: @Betuesk bizim ki detaylı değil miydi diye düşündüm şimdi :joy:

Doppelere bebekde kusur varsa dogurmayip aldir diye var , küsür çıkma da ,baba alkol çok kullaniyorsa,uyuşturucu kullaniyorsa,o şekilde bebek yapmişsa .boyle aliskanliklarla yani Veya akrabalar da kusrlu biri varsa .oyle bebekde ksur ola biliyor.eger bunlar yoksa.ve uzide bebeğin kalp atisi felan normalde her şey .gerek olmuyor dopplere .benim doktorum git demedi hic .valla akrabalarım felanda gitmedi doğrusu ,ama seçim tabiki annenindir için nasıl rahat ediyorsa oyle yap

Bebegin bacak boyu but boyu falan hepsi ultrasonda bana doktor soyledi 3 defa girdim ucundede soyledi kalp atisi bebeğin dış kusuuru olmadığı şükür rabbime.ve her şeyin yolunda gitdigini söyledi.onuncin dopplere gitmemin manası yok ve doktorumda soylemedi git diye :pray:rabbim bebegimi sapa sağlam dünyaya getirmeme yardımçı olsun amin.ve bir kusuru felan olmasın inşllah :pray:

Sizin kötü tecrübe olmuş :pleading_face:

Ben sürekli soru sorup durdum :sweat_smile: Tutamadım yine de çenemi ama dediğiniz gibi tuhaf bir ortamdı. Biraz hayaller ve hayatlar oldu :sweat_smile: Renkli ultrason için o kadar heveslenmiştik ama biraz kursağımızda kaldı. Çok şükür iyi kızçelerimiz ama en azından minicik görebilseydik :frowning:

Doppler dediğiniz Detaylı ultrason mu acaba ? Eğer öyleyse ben gitmenizi öneririm. Normalde ultrasonla yaptıkları işlemi biraz daha detaylı bakarak yapıyorlar gibi bir şey. Bebeğimize bir zararı yok ama bize çok yararı var. Bence bebeğimiz hakkında her şeyi bilmek doğum sırasında çok işimize yarayacak ve bebeğin ihtiyaçları ona göre hazır edilecek. Benim fikrim bu şekilde :blush:

Detaylı ultrasonmuş. Ben de size katılıyorum

Dopplere giden anne adaylari doktor size altdan muayene ettimi bilgisi olan varsa söylesin lütfen ben yarin dopplere gidicem bebek icin bilgisi olan yazsin lütfen

Gidip gelince bizede söyle durumu

Normalde alttan bakılmıyor. Ama bebeğin pozisyonuna göre alttan bakanlar var. Alttan bakılması çok çok nadir bir durum. Karnından bakar

Eğer yanılmıyorsam karın bölgesindeki yağlar fazlaysa bebeği görmekte zorlandıkları için bazen alttan muayene gerekebiliyor.yakın zamanda doğum yapmış bir tanıdığıma o şekilde söylenmiş ve uygulanmıştı.

Teşekkürler canım