Çocuğa büyüklerin isimleri verilmesi

Hiç sevmem eşimede bana kalırsa deyişik isimler koyarız ama ilk diye büyüklerin isimini koymak zarundaymişiz çok saçma bişey bence​:smirk:

ister istemez ismi konulan kisiye benzetilmeye çalışılacak huyu karakteri zevkleri, bi sekilde hep karsılastırılacak hep onu anımsatacak. yeni tertemiz bir hayata yüklenmiş büyük bir yük

Ay onu bende gördüm ya yorum yapacaktım sonra sanane der diye yapmadım. :smiley: Ama gerçekten sırf büyük ismi diye ne alaka dediğimiz isimleri de koymamak lazım ya yıl olmuş 2024 hala Satı, döndü, yeter diye isim koyuyorlar gerçekten anlam veremiyorum.

1 Beğeni

Kaynanam bir gün şakalaşarak kız olursa benim adımı verin dedi. 7 çift 40 gramdan 3lü burma takarsan söz senin adını verecem dedim. Yuh kızım yapamayacağım şeyi isteme benden dedi. Senden benden yapamayacağım şeyi isteme o zaman dedim. Konu açılmadan kapandı :grin:

1 Beğeni

Ya şimdi benim annemin adı Rukiye ee ben küçücük kıza nasıl Rukiyeeee gel kızım diye sesleneyim :joy:

Benim kayinbabam daha çok kaynana yemin ederim. Daha biz nişanlıydık olmayan çocuğun adını kendi adı koydu. Sırf bu yüzden erkek çocuğum olsun istemiyorum ( Allah’ın gücüne de gitmesin şimdi ama öyle) hayır bir işe de yaramıyor ki desem kocam babanın adını koyalım mi çocuğumuza ama hayatımda tanıdığım en gıcık adam. Her şeye mualefet. Kocam da diyor bende koymak istemem ama baba gıcık koymazsam dilli düdük eder beni . Bilmiyorum yani. Hamile olduğumu duyunca bile millet oo küçük Duran geliyor demeye başladı. Duran ne ya bebeğin adı duran mi olur kurban olayım.Her diyene de gıcık oluyorum. Ama çocuğum erkek olursa bu problemi de nasıl çözerim bilmiyorum Du

Hshshshshs sen şaka yap kayınpederinin adı duran mi kız benimkinin de duran ohaaaa

2 isim koyun bence siz dışarıda kendi koyduğunuz ismi kullanın

Onlar Duran ı çok kanıksamadan sen bi isim bu ve onunla seslen bebeğin adı geçince. Oğlumda biz oy şu bu diyene kadar görümcem abi babamın adı diye dilli düdük oldu. Eşim kıramadı. Ben kabul edecek insan değilim ama kayınbaba hasta olunca oldu bitti. Sorana demiyorum bile o ismi. Öyle bi nefret oldu. Okulda o isimle seslenince onu kullanmıyoruz dedim. Şimdiki bebeği 18. Haftada duyurdum. Öncesinden lafı koyduğum için bişi diyemediler.

Hahahahah he vallahi sana daha komik bir şey söyleyim kaynanamın adı da Dursun :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:

Ya zaten yıllardır bu olayı konuştuğumuz için fikrim değişmezse yanına bir isim düşünmüştüm zaten ama bilemiyorum ya şimdi kontrole geldik cinsiyet belli olsun ona göre düşünürüm bebeğimi strese sokmayayim :joy::joy::joy:

Ahahahha yok benim o Gülcan :joy:

Shsj iyi bari o farklı. Kayınbabama şey diyormuşum senin adın Duran annemin adı Dursun bende bebeğin adını Durmuş koyacam dhdhdjdj shsjsjsjsj ayyyyy :joy::joy::joy::joy::joy::joy:

2 Beğeni

Hayır koymam Aslında güzel isimler oluyor anlamı güzel isimleri oluyor ama bu sefer de iki tarafında gönlü olmamış oluyor o da kötü işte diyorlar niye Kendi ailenden koydun Niye bizim aileden koymadın falan en iyisi iki ailede olmayan bir isim ne eşimin gonlu kirilsin ne benim​:melting_face:

Hshshshshs bı şey diycem güzel espri olur :joy::joy::joy::joy:

Benimde ilk cocugum erkek oldu esim babasi vefat etmisti buda ilk torun olunca babasinin ismini koymak istedi kiramadim şimdi ikinci bebisim olacak o da erkek cinsiyet belli olmadan babama şaka niyetine erkek olursa ismini koyariz dedim ama baya ciddiye almislar bu sefer kiramadim babamin ismini koyacam gibi esim kendi babasinin ismini koyunca ben koymasam olmazdi ister istemez kirlirlardi bende karsiyim boyle baskasinin ismini koymaya falan ne gerek var ikisinde de istedigim bir ismi koyamadim :relieved:

Bbeğin ebeveyni olacak olan anne baba istiyorsa neden olmasın…

Sjsjsb haha değil mi bazen diyorum eşime dedemin adı da Duran Ali beni sinirlendirme duranali koyarım çocuğun adını dedemin adı olur oturursunuz oturduğunuz yerde :joy::joy::joy::joy:

1 Beğeni

Gülcan ismide güzel​:woman_shrugging:

1 Beğeni

Hahahahahah bende bilmiyorum güzel denk gelmişler :joy::joy::joy: ilk duyduğumda çok şaşırmıştım