Çocuğa büyüklerin isimleri verilmesi

Evet kizlar biraz sohbet edelim . Sizce bebeklere ölmüş aile isimleri ( dede, nene ,amca ,dayı vs.)verilmesi ne kadar doğru siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

1 Beğeni

Hiçte doğru bulmuyorum görümcemin ailesi çocuğa ölmüş dayısının ismini koymuş duyduğumda acayip ters tepki vermiştim garibim oda saygısızlık olsun istememiş çok karşıyım kayınpederim çok şükür hayatta öyle iyi bir insan ki oğlumun önadını onun ismi olsun istiyorum

1 Beğeni

Asla doğru bulmuyorum ki manevi açıdan da koyulmaması gerekiyormuş, eşim ilk gebeliğimde erkek olursa 5 yaşında kardeşi ölmüş onun adını koymak istedi hayatta koymam dedim, bu gebeliğimde de erkek olursa koymayı düşünmüyorum

1 Beğeni

Kesinlikle doğru bulmuyorum o insanın kaderini yüklerini daha yeni doğan çocuğa yüklüyorsunuz herkesin kendine özel bir ismi olmalı, bir isim koyuyorsanız şunun adı bunun adı diye değil anlamı çok güzel olduğu için koyun diğer tarafta bebeğin anne babadan hesap soracağı şey isim hakkı çünkü

3 Beğeni

His olarak ölmüş birinin adını koymayı bende doğru bulmuyorum ama aslında düşününce kuruntu yaptığımız da ortada :slight_smile: Ben büyük isimleri koymak ne saçma ya asla koymam diyordum gittim bizzat kendi isteğimle annemin adını koydum. :smiley: Çok şükür bu hayatta neye asla dediysem başıma gelmediği olmadı hala da büyük konuşmamayı öğrenemedim. :face_with_hand_over_mouth: Bence koyulacaksada anne baba istemeli sırf büyükler istiyor diye koyulmamalı.

Bende diyorum eğer oğlum olursa babamın ismini koymak istiyorum eşimde koyalım gibisinden tamam dedi ben normal karşılıyorum tabi isminin anlamı güzel olursa falan

Doğru bulmuyorum,bence verilmemeli.

Ben akrabalarin isimlerini konulmasini pek sevmiyorum acikcasi miras gibi isim boyle surekli devre ediliyor… ben barış han koymak istiyorum mesela barış ise hem barış mançoyu cok sevdigim icin hem de isim cok guzel yumusak sakin ve anlamli geliyor tabi yasadigimiz ulkeden dolayi barış ismi kimlikte yer alamiycak malesef telaffuz sorunundan dolayi ama ben bu konuda akrabalardan birinin isminin verilmesi, sart konmasi,tartisma konusu olmasi, izin disi eslerin gidip kimlige cart diye basip gelmesi durumlari ya da anneanne dede babaannelerin anne baba yerine isim koymalari hos gelmiyor…

1 Beğeni

Açıkçası ben doğru bulmuyorum. Vefat eden bir sevdiğimizi zaten kalbimizde, anılarımızda yaşatıyoruz. Bir bebeğe o ismi vermek bana sanki o kişinin kaderini, yüklerini bebeğe yüklüyormuşuz gibi geliyor. Benim kayınvalidem de bebek erkek olursa benim vefat eden babamın ismini koymamızı istemişti. Ben kendi babam olmasına rağmen istemedim açıkçası. Zaten bebişimiz de kız çıktı

Açıkçası bende doğru bulmuyorum. İnsanların isminin bir enerjisi var ve bu çocuklarımızı doğrudan etkileyecek bir durum. Dini açıdan baktığımızda ise çocuğun isminin dahi hesabı var. Bir yerde sorumluluk oluyor. Bu nedenle isim konusunda anne babaya bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Büyükler fikirlerini sunabilir o ayrı bir durum ama bu isim olacak diye diretilmemeli.

1 Beğeni

Kaynanam da benim adımı koyun diyor ama ben karşıyım koymuyacam tabiki de

Bu kaynanalar herşey burnunu sokmasa keşke​:roll_eyes::person_facepalming:

1 Beğeni

Genelde erkekler soylarının yürümesi ve saygı amaçlı koymak istiyorlar ama ben de koyulması taraftarı değilim

Eşinizle bi isim beğenirsiniz ortak alım koyarsınız onun haricinde akraba koyma bence gerek yok

Ben annemle kaynananamın adını bırakacam ikiside sağ çok şükür

Ama büyük oğluma 18 yaşında rahmetli olan amcasının adını verdiler küçük oğlumada rahmetli babasının dedesinin adını verdiler o zaman yaşım küçük tü tepki vermemiştim

Benim en nefret ettiğim konu. Aile isimlerini koymak bana saçma geliyor

Bende sevmiyorum.

Söyleyincede zaten isimlerin hepsi ölmüşlerin ismi diyorlar.

Diriye karşıyım kalmış ölüsüne.

Kaç yaşındaydın sen