Boş gebelik

1. haftaya kadar beklenebilir
İlk olarak Fısıltı adlı kanalda gönderildi
Sida1

Merhaba ben tüp bebekle hamileyim 7 haftadayım doktora gittim boş gebelik dedi daha önce başına boş gebelik gelen var mı

Eda1

embriyonun henüz ultrason cihazlarında net bir şekilde görünmeyecek kadar küçük olmasıdır. @Sida1

Sida1

Zor elde edilmiş bir hamilelik olduğu için çok üzücü bir süreç daha önce hiç başına böyle boş gebelik denipte tekrar bebeğin oluştuğunu gören olmuş mu

Eda1

Etrafımda hiç öyle bir şey duymadım ama isterseniz Bir kaç gün sonra tekrar gidin doktora daha iyi belli olur diye düşünüyorum ama

@Sida1 @Seda1 merhabalar, inşallah biran önce görülür :pray:t2: şöyle bir hikayemi anlatabilirim, benim 3. Tüp Bebek denemem ilk gebeligimde de ikinci gebeligimde de boş gebelik yaşadım kese vardı ama bebek yoktu doktorum bekleyelim dedi kendiliğinden düşük ile yaşadım ilkinde çok ağır bir düşük yaşadım gözü açık hissederek kürtaj oldum Allah kimseye yaşatmasın . Ama ikinci düşüğüm öyle ağır geçmedi . Yani bu süreç zor bir süreç. Bunu senin karar vermen gerekir çünkü boş gebelikse elbetki düşecektir yada kanaman olup kürtaj olacaksindir. Benim iki düşüğüm olmasına rağmen biri çok acılı ve ağrılıydi diğer çok hafif regli ağrılı gibiydi onyuzden ne beklediğini bilemeyiz yada ilk doktorunun sana derdigini yapıp sonlandırma kararı alsan bu sefer içinde acaba oluşacak mıydı diye vicdan azabı da oluşma durumu da yaşayabilirsin . Yani benim başıma geldi ve ben beklemeyi sectim her ikisinde de bekledim ama dediğim gibi karar senin burda kendin için ne iyi olup olmadığını en iyi sen bilirsin İnşallah sizler için en hayırlısı ne ise o olur ama sonuç ne olursa olsun vazgeçme rabbim beklettilcr güzelleştiriyor hepimizin kucagina almak nasip olsun :cherry_blossom::heart:

Amin inşallah bilmiyorum gerçekten çok zor bir süreç ben de beklemeyi tercih edeceğim gerçekten çok sağ olun beni aydınlattınız

Madem tecrübelisiniz birkaç soru daha sorayım peki neden boş gebelik olmuş ben doktoruma sorduğumda neden böyle bir şey oldu diye normal herkesin başına gelebilir dedi herhangi bir neden söylemedi benim ve eşimin kanları genetik araştırmaya gitmesi gerektiğini ve bir sıkıntı çıkarsa embriyolarımızın da genetik araştırmasını yapılması gerektiğini söyledi

3 defa tüp bebek yaptırdım demiştiniz ikisi boş gebelik diğeri ne oldu şu anda hamile misiniz Rabbim isteyen herkesse hayırlıkla kucağına almayı nasip etsin

Öncelikle gerçekten zor süreç en başından sonuna kadar . Bende doktoruma sordum neden sürekli bu benim başıma geliyor dedim hatta benim eşimde biraz sinirlendi en doğal hakkımız olduğu için sorguladık doktorum bize dedi ki içimizde bazı şifreler var dedi anne ile embriyonun şifreleri uymayinca olmuyor hayatımızda da hep böyle değilmidir dedi. Tabi ben üstüne gider daha ne yapmam gerek dedim ne yapılması gerekirse söyleyin ben onuda yapicam dedim senin de dediğin gibi genetik araştıralım dedi ikimizde de kan alındı 1 ay sonra sonuç çıktı ve temiz herşey uyumlu olurunda gidiyor dedi sonra doktorum 3. Denememde ilaçların dozunu cogaltti mesela transfer olmadan bir kaç önce verilen kalça bantları bilirsin ilk iki tranferde onlar küçüktü 3. Denememde en büyük dozlu olanı verdi zaten ebatida çok büyüktü tiroit ilacı falan yazdı bana .tabi ben bu süreçte evde kalmadım bu sefer annemlerde kaldım 10 günluk sadece çünkü gerçekten insan kendini dinleyince ay oldumu acaba tutumu diye diye kafayı yiyor onyuzden annemlerde kalmayi tercih ettim gelen giden oluyordu ben kendime uğraşacak birşeyler buluyordum iyi oldu. Keşke ilk iki denemede de evde kalmasaydim kendimi dinlemeseydim keşke diyorum bazen . Ben 3. Denememde 2 gün yattım sadece sonraki günler yavaş yavaş kalktım devamlı yatmadım. Ama bu 3. Transferimde de çok korkunç zamanlar geçirdim 10 gün boyunca kanamam oldu kafayı yiyordum sonra doktorum düşük olmasın diye ektra bir iğne daha verdi şükür ki şimdilik geçti kanama kese etrafindaymis keesede bebekte çok şükür iyi. Şuan 14 haftalık hamileyim :cherry_blossom: sana şunu diyeyim birde, düşüğümü başka bir hastanede yapmıştım baska doktorda kendi doktorumda dediki ilk gebelik hiç gebelik, yani biz bunu öğrendik kitaplardan dedi ilk gebelikte herşey mükemmel gitsede her kadın düşük yaşayabiliyor dedi ve ne kadar transfer oluyorsan o kadar hamile kalma şansı da artiyormus

Ne güzel konuştunuz :smiling_face_with_three_hearts:

Evet, boş gebelik herkesin başına gelebilir. Annem 44 yaşındayken gebelik belirtileri yaşamıştı, kan testinde de Beta HCG yüksek çıkmıştı ama kontrole gittiğinde dış gebelik olduğunu öğrenmişti. Yani herkesin başına gelebilir

Boş gebelik, genellikle embriyonun rahim içine yerleşmesine rağmen normal bir fetal gelişme göstermediği durumu ifade eder. Bu durum genellikle genetik anormallikler, rahim içindeki yapısal sorunlar veya hormonal dengesizlikler gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Kesin nedenler belirlenmedikçe, her boş gebelik durumu farklı olabilir

Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Doktor da ümitli gibi inşallah sağlıkla gelsin minik yavru

Ne demek, rica ederim :blush:

Merhaba bende 6+5de kese çok küçüktü bugün de gttim kese büyük ama bebek yok doktor haftaya salı gel dedi ama az da olsa kanamam var yinede umutlu olmalımıyım

İnşallah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim :cherry_blossom:çok teşekkür zaman ayırıp her şeyi detaylı bir şekilde anlattığımız için

Benim kanamam yok kanaman varsa ilaç yazıyor benim akıntım var kahverengi ilaca gerek yok dedi bekliyorum şu an haftaya tekrar gidicem inşallah Bi sorun olmaz

Aminnn :cherry_blossom: rica ederim ne demek en kısa zamanda sanada nasip olur inşallah isteyen kim varsa kucağımızı doldursun Allahım :pray:t2::palms_up_together:t2::cherry_blossom:

İnşallah bu süreç anneyi çok yoruyor bn yoruldum ama bi inşallah ummadığım yerden senvnçli haber alırım

Var var bu durumla.ben de karşılaştım korkulacak bir şey yok bebek görünür bir iki haftaya önemli olan sizin sağlığınıza beslenmenize ve folik asit alımına dikkat etmeniz psikolojik olarak da kendinizi her zman iyi düşünmeye hazırlayın. İnsAAllah güzel sonuclar alirsniz :smiling_face_with_three_hearts:

Bende de olmuştu 15 gün sonra gösterdi kendini bana da geç döllenme dedi

İnşallah benimde oledir