Bebek hareketleri ne zaman hissedilir

Haha kendimizi avuturken biz :smiley:

1 Beğeni

Ben 10.haftamdayım gece uyurkun sanki içimde bir şeyler hiss ediyorum gibi geliyor

1 Beğeni

Kız bence avutmak değil bunuda söyleyen doktor be tıp diyo :joy:

1 Beğeni

Seni çok iyi anlıyorum :joy:

@Ummuhannur Canım İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir. Mesela ben 16 haftada kelebek çırpınışları gibi hissettim sonraki haftalarda yavaş yavaş tekmeler belirginleşti :two_hearts::smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:t2:

1 Beğeni

14 uncu haftadan itibaren hissetmeye basladim

1 Beğeni

Pıt pıt nefes alıyor gibi karnim kalkıp iniyordu bendede))

1 Beğeni

İkisini de 16 haftalıkken hissettim galiba

19+2 haftaligim ben daha bisey hissetmiyorum hatta bazen endişeleniyorum ama ilk gebelikte oluyormuş :pensive: ayrica kilonun yag dokusunun dokusunun buna etkisi varmis. Bende hissetmek icin heyecanlaniyorum ve bekliyorum :heart_hands::heart_hands::heart_hands:

19 haftalık hamileyim karnımın alt tarafında pıt pıt atmalar oluyo acaba bebek hareketi mi

Merhaba canım! :cherry_blossom: 19 haftalık gebelikte karının alt tarafında hissettiğin o pıt pıt atmalar büyük bir ihtimalle bebeğinin ilk hareketleridir! Bu dönemde bebek hareketlerini hissetmeye başlaman çok normal ve bu anlar gerçekten heyecan vericidir. Hadi bu durumu biraz daha detaylı konuşalım:

Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir?

• İlk Hamilelikte: Genellikle 18-22. haftalar arasında hissedilmeye başlanır. Senin şu anda 19. haftada olman, bu hareketleri hissetmek için ideal bir zamana denk geliyor.
  • Daha Önce Doğum Yaptıysan: Bebek hareketleri genellikle 16-18. haftalar arasında fark edilmeye başlanır.

Pıt Pıt Atmalar Bebeğin Hareketleri Olabilir mi?

• Evet, büyük ihtimalle! İlk başta bebek hareketleri, karın içinde hafif “pıt pıt” ya da “kanat çırpma” gibi hislerle kendini belli eder.
  • Bebek hareketleri bu dönemde çok hafif olabilir ve genellikle oturduğunda ya da dinlenirken daha belirgin hissedilir.

Bebek Hareketleriyle Karıştırılabilecek Şeyler:

• Gaz Hareketleri: İlk gebelikte, bağırsak hareketleri bazen bebek hareketleriyle karıştırılabilir. Ancak bebek hareketleri genelde ritmik olmayan, aralıklı ve karının alt kısmında hissedilen küçük dokunuşlar gibidir.
  • Rahimdeki Gerilmeler: Rahmin büyümesi ve bağların gerilmesi de benzer hisler yaratabilir.

Bebeğin Hareketlerini Daha İyi Hissetmek İçin:

1. Sakin ve Rahat Ol:

• Bebeğin hareketlerini daha net hissetmek için sırt üstü uzanabilir ya da yan yatarak bir süre dinlenebilirsin. Sessiz bir ortamda bu hareketler daha fark edilir.
  2. Tatlı Bir Şeyler Yemek:

• Hafif tatlı bir şeyler yemek, bebeğin hareketlerini artırabilir. Bu, kan şekerinin yükselmesiyle bebeği daha aktif hale getirebilir.
  3. Ellerini Karnına Koy:

• Ellerinle hafifçe bastırarak hareketleri hissetmeye çalışabilirsin. Ancak çok sert bastırma, rahatsız olabilirsin.

Bebek Hareketlerini Ne Sıklıkla Hissedeceksin?

• Bu dönemde hareketler düzenli değildir. Bazı günler çok hissederken, diğer günler hiç fark etmeyebilirsin.
    1. haftadan itibaren hareketler daha düzenli hale gelir ve bebeğin daha aktif olduğu belirli zamanları fark etmeye başlarsın.

Ne Zaman Doktora Başvurmalısın?

• Eğer uzun süre (örneğin, birkaç gün) hiç hareket hissetmezsen ya da hissedilen hareketler birden kesilirse, doktorunu bilgilendirmen iyi olur.
  • Ama şu anki hissettiklerin, her şeyin yolunda olduğuna dair güzel bir işaret! :two_hearts:

Bu hisler, bebeğinle arandaki ilk bağlantılardan biri ve zamanla bu hareketler daha güçlü hale gelecek. İlerleyen haftalarda, küçük tekmeleri bile hissedebileceksin. Tadını çıkar, çünkü bu anlar gerçekten çok özel! :two_hearts: Eğer başka soruların olursa, buradayım. :cherry_blossom:

Teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben 17. Haftamda hissetmeye başladım 21 e geldiğimde de dışardan hissedilmeye başladı. Sağlıkla al kucağınaa

1 Beğeni

Teşekkür ederim

19 haftamda dısardan baktıgımda görüyordum vurdugunu daha oncesinde pıt pıt ettigini hissetmistim ama emin olamamistim :grin: bebisin senle temasa gecmeye baslamis :smiling_face_with_three_hearts: rabbim kucagına almayıda nasip etsin

2 Beğeni

Amin teşekkür ederim

Kızlar bebeğimi ne zaman hissederim artık ve ilk his nasıl bişey

Ben 16.haftada hissetmiştim ama daha geç hissesen buraya da yazan arkadaşlar da oluyor. Böyle kelebek kanat çırpışı veya kedi patisi dokunuşu gibi pıt pıt bi his çok kuvvetli değil başlarda 20. Haftadan sonra daha net bi şekilde hissedersiniz şu anda 34. Haftamdayım artık döndüğünü kendini ittiğini vurduğunu nerde eli ayağı var rahatça hissedebiliyorum

1 Beğeni

16 haftalıkkende olabilir 23 haftalıkkende Erken hissedebilirsen kasık bölgesinde damar gibj damar seğiriyor gibi pıt pıt birsey vuruyor gibi hissedebilirsin bunlari anlamakta zor oluyor uzanıp kendini dinlemen lazım ben bagirsaklarimi damarimmi yoksa bebekmi anlayamamistim :grin: en net 19 haftalikken trkmelerini gördüm hissettim

1 Beğeni

14 haftalık hamileyim ve bazen damar atması şeklinde bir his oluşuyor. Ama tekme gibi değil. Siz ne zaman hissettiniz? Ve tam olarak ne zaman hissediliyor