Bebek hareketleri ne zaman hissedilir

Merhaba merak ettiğim konu bu ikinci gebeliğim ilk kızımda 22 haftada hissetmiştim bebeğimin hareketlerimi net olarak ikinci gebelik daha çabuk hissedilir diyorlar sanki bende hissediyor gibiydim ama birkaçgündür hiç hamile değilmişim gibi hissediyorum normalmi acaba korktum açıkçası yatın doktora gitmeyi düşünüyorum :thinking:(16 haftadayım)

Benim ilk gebeliğim. 15. haftada hissetmiştim ilk net hareketi. 16da nerdeyse hiç hareket etmedi veya ben hissetmedim. 17de tekrar hissetmiştim. Doktorum 23e kadar tam net hareket hissedemeyeceğimi endişelenmemem gerektiğini söyledi :slight_smile: şu an 21deyim hala bir gün kıpır kıpır diğer gün yok gibi olabiliyo

2 Beğeni

Benimde ikinci gebeliğim . İlkinde 20 de hissettim ikincide 13 falandı. Şimdi 17 yüz dediğiniz gbi bazen hareketi hissediyorum bazen sanki hamile değil gbi normal bencede

Ay sanki ben gibi aynen bende hissediyordum ozaman gayet normal inşallah çok teşekkür ederim :smiling_face:

1 Beğeni

Evet normal

1 Beğeni

Bebek hareketlerini kaçıncı haftada hissettiniz kızlar :smiling_face:

21-22 arası hissettim :smiling_face_with_three_hearts:

İlk hamileliğim 12+4 teyim ilk ne zaman hissettiniz bebeği tekme veya kalp atışı gibi hafif hissetmede olabilir?

1. Haftada hissettim ben
1 Beğeni

12 + 2 deyim ben de henüz hissetmedim ki zaten çok erken ama ilk hamileliğimde 20. haftalarında falan hissettim daha doğrusu o zamanlar tabi çok küçüktüm 20 yaşındaydım şu an 36 yaşındayım hareket etmesini ben bağırsak hareketi olarak algılamıştım meğerse bebek hareketiymiş :smiley: annem sormuştu hiç hareket etmiyor mu diye yo demiştim öyle algılamıştımannem anlatmıştı:face_with_hand_over_mouth: 20. haftalarıma doğruydu artık algılamaya başladığımda

Bende merak ediyorum ne zaman hissederim diye

Özür dileyerek soruyorum ama vajina zonklama oluyor ara ara normal mi ilk hamilelikte daha çok hissediliyormuş normal mi

1 Beğeni

O bende de çok fazla oluyor. İlk hamileliğimde var mıydı inanın çok hatırlamıyorum çünkü dediğim gibi üzerinden 15 yıl geçti o yüzden hatırlamıyorum ama şu an daha bilinçli olduğum için sürekli araştırıyorum bu tarz şeyleri doktoruma çok sık soruyorum. Hamilelikte rahim genişlemeye başladığı için genişledikçe rahimin etrafında bulunan kas ve bağ dokularında da esneme meydana geliyormuş . Bu esneme hamilelikte vajina ağrısı olarak geçiyormuş tabi bizim halk dilimizde zonklama​:joy:

Anldm bende araştırdım ama yinede aynı durumu yaşayan bar mı normal mi diye sormak istedim teşekkür ederim

1 Beğeni

Var var merak etme :smiley:

1 Beğeni

Ben ilk hareketini 16. haftamda hissettim, kasıklarımda böyle kedi patisi gibi çok sakindi :cherry_blossom:

1 Beğeni

Benim 1 düşük var bu yani ikinci hamileligim oluyor ben cok erken hissettim 12 mi 13 mü neydi ama tekme degil kalp atışı belki daha da erken olabilir hissetme herkes yok imkansiz diyor ama ben anneyim kanamam oldu birgun daha 10 haftalikken mi 12 de mi ne tam hatirliyamiyorum bebegim burda misin diye aglayarak karnima dokundum kalp atisini hissettim esime bakip gitmemis dedim ve bebeğim tutundu cok sukur allaha 23 haftaligiz artik bence kisiye gore degisiyor

2 Beğeni

Ben 15 haftalıkken hissetmiştim sanki icimde kelebekler uçuşuyor oyle gibi

1 Beğeni

Evet kimse inanmıyor ama biz anneler bunu hissederiz ve gaz dolaşımı mı değil mi anlarız :heart: kalp atışı olduğunu nasıl anlıyorsunuz peki bilmediğim için soruyorum

1 Beğeni

18 haftada hissettim ben damar atisi gibi oncesinde hic hissedemedim ilk hamileliğim belki ondan anlamadim

1 Beğeni