Rica ederim ![]()
- haftadan sonra almaya başlamıştık ilk olarak yüksek fiyatlı ürünleri taksitli alarak aradan çıkardık. Bunlar park yatak, bebek arabası, oto koltuğu ve göğüs pompasıydı . Sonrasında ufak ufak indirimleri internetten mağazadan takip ederek biberon, emzik, ateş ölçer, banyo küveti, deterjan, şampuan, tarak, tırnak makası, çanta , gümüş kapak gibi ıvır zıvırları hallettim. 1 paket bebek bezi ve ıslak mendil aldım bunlarda stok yapmadım bebeğin alerji hassasiyet durumunu bilemediğim için. Kıyafet olarakta bir hastane çıkışı alarak başladım e bebeğin klasik beyaz zıbınları var 7 al 5 ödesi oluyor hatta onlardan aldım çoğunluk 3-6 ay yaz bebesi olacağı için en çok ihtiyaç duyulan şey bence. Onun dışında şuan 4 tane yeni doğan takım var ki bence yeterli olur diye düşünüyorum çünkü ilk etapta çok hızlı büyüyorlar. 3 aylıkta az aldım genel olarak 6 aylıklardan tercih ettim kalıplar küçük oluyormuş çünkü ve nerdeyse hepsi e bebek aldığım ürünlerin. Tekstil grubundan da battaniye, müslin, yorgan, emzirme önlüğü, destek yastığı, alt açma minderi diktirttim 31. haftaya geldim bebeğin eksiklikleri bitti gibi diyebilirim. Kendim içinde hastanede giymelik pijama takımı 2 adet emzirme atleti ve lohusa sürecinde kullanmak için evony marka bez aldım. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde de doğum çantasını hazırlayıp beklemeyi düşünüyorum.
Çok sağolun ayrintili bir sekilde anlattiginiz için ![]()
Kızlar merhaba 27 haftalık hamileyim alışverişe başlıyorum fakat neler alacağımı bilmiyorum ilk hamileliğim doğumum haziran sonu olacak neler almalıyım ve kaçar tane alınmalı hiç bilmiyorum sizin fikirlerinizi alabilir miyim
Gücünüz varsa süt sagim makinası dedim bebeğiniz emdikten sonra kalan sütü sağdıkça o kadar çoğalıyor anlatamam kıyafette yenidogan setten alıp gerisini 3 6 ay şeklinde almanızı tavsiye ederim çok çabuk büyüyorlar ve her zaman hafif bol giydirin derler gelişimi için özellikle patikli olan altları fazla almayın derim patiksiz en sağlıklısı ve en kullanışlısı.bebek arabası bizim ilk çocukta baby care travel olandan maşallah ikinci cocugumada o olcak yeni gibi gayet güzel
Merhaba ben joienin 3 tekerlekli bebek arabasini aldım tek elle bile kolay sürüş ve taşlı kumlu yolda bile rahat kullanim için. Önde 1 arkada 2 teker oluyor eğer mağazalarda denk gelirsen bak derim.
6 tane ayaklı pijama 3 tane üst ceket 2 tane uzun kollu zıbın 1 tane kısa kollu zıbın 6 tane şapka 6 tane eldiven 3 tane mama önlüğü 1 tane üst kazak 1 tane alt eşofman 2 tane battaniye Beşik Şuanda bunları aldım bebeğim temmuzda dogucak başka esksikler var mı acaba ilk hamileliğim pek bilmiyorum neler lazım bana göre eksikler
5 tane zıbın Ağız bezi Beşik içi yatak seti Bunlar eksikler galiba
Vallahi çok fazla bir şey götürmeye gerek yok ben götürdüklerimin sadece bir takımını giydim ve bebeğime giydirdim yedeklere hiç dokunmadım geri ewe getirdim yük yaptım resmen kendime
Hayır hayır abla anlamadınız normal gundede giydirmelik elbiseler için yazdım hastane çantası düzenleme için yazmadım
Zıbın çok az almışsın en çok o lazım oluyormuş
Hm pardon kuzum vallahi ilk aylar içinde fazla bir şey alma çok çabuk gelişiyor en fazla zıbın gidiyor örnek verirsem kendimden 4-5 takım vardı 10 tane 0-3 ay zıbın vardı ilk aylar bunlar yetti aynı sekilde 3-6 aylık ve 6-9 olarak devam ettim çok çabuk büyüyorlar olmuyor
Doğrudur canım
İşte belirttim yazimin sonunda 5 tane zıbın Ağız bezi Beşik içi yatak seti Bunlar sadece eksik mi diye yazdım canım zibinda alcam 2 taneyle olmaz ki
Kızlar selam
Bebek alışverişine başlayacağım ama ne almam gerekiyor, neyden kaç tane almam gerekiyor vs bunları hiç bilmiyorum. İnternetten bebek alışveriş listelerine baktım ama bir çok eksik oluyor. Elinde A’dan Z’ye bebek ve anne için neler alınması gerektiğini yazan liste olanlar var mı?
Bir çıktı alıp aldıklarıma tik atarak ilerlemek istiyorum ![]()
![]()
Burda araçlar kısmında var ihtiyaç listesi oraya girip olan olmayan sence gerekli mi değil mi işaretleyebilirsin aldıklarını almak istediklerini görüp karar vermen kolay olur
Aaa hiç görmemiştim çok teşekkür ederim ![]()
ben bu listeye göre alışverişe başaladım, ne eksiğim kaldı ne fazlam,
Yenidoğan giyim ihtiyaçları
-
Hastane çıkışı (en az 2 tane)
-
Zıbın (en az 5 tane)
-
Çorap
-
Tırnaklarıyla yüzüne zarar vermemesi için eldiven
-
Uykudan kalkınca ve ortam serinlediğinde giydirmek için penye yelekler
-
Başı üşümesin diye terletmeyen kumaştan başlık
-
Üstünü örtmek için müslin kumaş örtü
Ben manuel aldım kendi kendini sallasın motor gelişimi için belli aydan sonra onu öğrenince yapacaktır zaten
Yenidoğan alışverişinde başta çok şey aldım ama doğumdan sonra en çok pamuklu tulum ve zıbın setlerini kullandığımı fark ettim.Yumuşaklığı gerçekten önemliymiş, bazıları ilk yıkamada bile sertleşti. Aldıklarım arasında formu bozulmayan ve cildi rahatsız etmeyen ürünler vardı, onlardan çok memnun kaldım.Hediye olarak gelen ama içeriği gerçekten kullanışlı olan setler de çok kurtarıcı oldu.Sonradan anladım ki yenidoğanda az ama kaliteli almak en doğrusuymuş. Kıyafetleri e bebekten ve babyleenbutik ten tercih ettik %90 lık kısmını zaten hediyede çok geliyor.Arabayı puseti falanda chicco dan aldım. Arabayı uzun vadede kullanabilmek önemli yoksa sonrasında baston olanlarındanda almak gerekiyor