Bebek alışverişi 🐣

İlk çocuğuma hamileyim cinsiyet erkek 6.ayımdayım yavaş ta olsa alışverişe başlayayım diyorum ama ne alacağımı nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum

Ne kadar kıyafet almam lazım ?

Bebek arabası Puset öneriniz ?

Başka neler almam gerekiyor ?

Cevaplarınızı bekliyorum 

Saglikla alin kucaginiza insALLAH cocuk arabasi alinmali benim fikrimce kime daha rahatsa oyle ediyor misal kimise besikte yatiryo kimisi cocuk arabasinda kiyafet ben derim cok fazla almayin 40 gunu ciktiktan soram hiza buyuyo eski kiyafetleri eynine olmuyo alin ama normal alin ne cok fazla ne cok az cunki, hep bilastikca yikayacaksiniz temiz kiyafeti olacak o yuzden derim cok fazla almayin​:melting_face:

1 Beğeni

göğüs ucu kremi almalısın emin ol en çok işine o yarayacak ve süt sağma makinesi iyi olur imkan varsa yoksa manueller de iş görüyor depend bez mutlaka almalısın büyük rahatlık. bebeğe sıra gelmedi ama ilk aylar zaten sen olsam ona yeter :slight_smile:

1 Beğeni

Benim kızım o kadar iriydi ki yeni doğan kıyafetlerini 1 hafta anca giydi bi giyiyordu çıkarıp yıkayıp kurutunca bi daha zor giyiyordu. Size tavsiyem 2 yeni doğan takim alın kalanları 1 - 3 ay 3 4 tanım alın içine askılı ya d yarım kol 5 zıbın alın bunlar sizi 1 2 ay götürür zaten. Sonrasında bebeğin gelişimine göre büyümesine göre devam edin. Benim bi kez zorla giydirip kaldırdığım çok kıyafeti oldu. Hediye olarak da çok geliyo kıyafet çok alınca insan nerden ne geldi ne ne zaman üstüne olacak büyüklükte onu bile bilip alamıyor. Ben ailemden uzakta yaşadığım için bebek arabasını kabın boy olabilen bi araç almıştım tekerlekleri küçük aracımız da küçük olduğu için içine soğuması açısından kolay gelmişti. Arabanızın bagajı müsaitse biraz büyük tekerlekli bi bebek arabası tercih etmeniz sürüş açısından kaldırıma inme çıkma açısından daha kolay olacaktır. Şimdi ikinciye hamileyim e bebeğin yıl dönümü indiriminden vagon bebek arabası aldım o da güzel ama tek çocuk için mantıklı olur mu bilemedim. Bize puset eşimin arkadaşından gelmişti tekrar almadık zaten 6 ay kullanılıyor etrafınızda varsa öyle onlardan alıp geri verebilirsiniz eskimiyor bile ürünler bizdeki hâlâ bizde sizin olsun biz düşünmüyoruz tekrar çocuk diyip vermişlerdi zaten ikincide de aynı puseti kullanıcaz. Doğuma giderken de kesinlikle yanınıza mama şırınga emzirme destek ünitesi gibi ürünleri alın benim sütüm 1.5 gün gelmediği için mama alıp bebeği beslemek te geciktiğimizi düşünüyorum sarıldıktan dolayı 6 gün hastanede yatıp fototerapi almıştık kimsenin başına gelsin istemem ikinci için şimdiden aldım mamasını benden önce gidip odaya yerleşsin hazırda dursun diye.

1 Beğeni

Öncelikle RABBİM yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben puset hiç kullanmadım. Kıyafet için diğer arkadaşlar yazmışlar zaten. Çoğunu giydirememiştim. Yaza denk geldiği için genelde zıbın giydirmiştim.Adana’da hava çok sıcak oluyor. Süt sağma makinasını bence doğumdan sonra ihtiyaca göre alın derim. Her anneye lazım olmuyor. Beşik seçimini tahta olanlardan almayın. Bebeğim 1 yaşına yakın beşikte dönerken çok ses çıkarıyor. 1 yaşından sonra yatamadı. Bebeğinize bir şey alırken gerçekten ihtiyaç var mı diye iyce araştırın. Hevesle aldığımız bazı ürünleri hiç kullanmadığımız oluyor . Bez ıslak mendil stoğu yapmayın. Bebişe pişik yaparsa hepsi çöp oluyor. Süslü kıyafetler yerine sade pamuklu kıyafetler tercih edin. Patikli pijamaların, tulumların ömrü kısa oluyor. Bebişler çok hızlı büyüyorlar.Meme ucu için şırınga vidiolarını izleyin va doğumdan sonrası için hazır edin. Şuan aklıma gelenler bunlar​:blush:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :smiling_face:

12 tane zıbın

(2 tane uzun kollu

2 tane sıfır kol

8 tane tişörtlü )

3 takım yenidoğan kıyafeti

2 battaniye

1 kundak örtüsü

Ağız silme mendilleri

Kışlık -yazlık çoraplar

Tarak seti

İkili biberon

Ateşölçer

Emzirme yastığı

Emzirme önlüğü

Bilgisi olan arkadaşlar eksik varsa lütfen söyler misiniz doğumum Haziran ayında olacak hayırlısıyla

Sadece bunlar alındı veya alıncaksa eksik var tabiki

Evet şuana kadar sadece bunlar alındı Neler var mesela daha neler ekleyebilirim

Bunlar hastane için mi şayet hastane içinse ideal birde bunların yanında sizin için alınacaklar var tabiki

Bunlar genel ihtiyaç mı, yoksa hastane çantası için mi soruyorsun canım

Genel olarak bunlar

Hayır genel olarak neler eklenmeli

Diğer konuyla birleştiriyorum oradan bakabilirsin :cherry_blossom:

Canım selam bebişin sağlıkla gelsin inşallah. Sana bi liste yapmak istedim şuan hamile değilim ama 4 aylık bebeğim var.

Bol bol zıbın (ağırlıklı mevsime göre yenidoğan, biraz 3 ay biraz 6 ay lazım olabiliyor benim bebeğim 3. Aydan beri 6 aylık zıbında giyiyor)

2-3 adet hastane çıkış seti

Bir kaç adet yenidoğan alt üst takım ( kıyafet çok az olmasın sürekli kusmuk yada kaka olduğundan yedeği gerekiyor :slight_smile: ama çok fazla da olmasın hızlı büyüyorlar)

Mevsime uygun battaniye (ben 4 tane almıştım)

Bir kaç adet müslin örtü

Banyo havlusu 2 adet

Ağız ve omuz bezi

Şapka

Çorap

Eldiven( biz hiç giydiremedik hep büyüktü düştüğü için çorap taktık genelde bence çok gerekli değil )

Emzirme yastığı

Emzirme örtüsü(çok gerekli değil aldım kullanmadım hiç)

Beşik beşik örtüsü cibinlik

Reflü yatağı

Dönence

Bebek tarağı

Bebek vücut losyonu (sebamed daha iyi)

Pişik kremi (bepanthol daha iyi)

Tırnak makası

Banyo küveti ve filesi

Yenidoğan bebek şampuanı (sebamed)

Banyo süngeri

Çamaşır deterjanı (siveno)

Yumuşatıcı (uni baby)

Leke çıkarıcı (uni baby)

Bebek arabası (biz prego lotus travel sistem aldık hem minik hem taşıması kolay)

Puset örtüsü

Çıngırak

Islak mendil (sleepy)

Bebek pamuğu

Bebek kulak pamuğu

Burun aspiratörü ve yedek uç (otri bebe)

Serum fizyolojik

2 li Biberon ve emzik (Philips avent güzel)

Süt sağım makinesi (avent yada lansinoh)

Gümüş göğüs kapağı

Lohusa pedi

Lohusa kilodu

Lohusa iç çamaşır

En az 2 takım Lohusa gecelik sabahlık

Göğüs pedi

Süt saklama poşeti

Ateş ölçer

Alt değiştirme örtüsü

Anne bebek bakım çantası

Bebek bezi

Göğüs ucu kremi

ana kucağı ( ben kanz flamingo tercih ettim)

Biberon temizleme deterjanı ve fırçası (deterjan siveno)

Yedekte mamanız dursun hastanede veriyorlar gerçi ama sütünüz yetmezse bişey olursa diye ufak bir kutu alın

Benim aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olur :folded_hands:

1 Beğeni