Ben de şurada bekliyim ![]()
Ben de burada bekleyeyim tecrübeli annişlerimizi ![]()
Ben 6 tane yenidogan 5 li takım aldim 1 3 ay zıbın aldim küçük cok almadim açıkçası çünkü cok giyemiyolarmis ama yeteri kadar olduğunu düşünüyorum geri aldiklarim 3 ay falan genelde
Heveslenip çeşit çeşit almak istiyoruz ama tuzağa düşmeyin bacılarım
Yenidoğan dediğiniz 1 ay kadar bi süre zaten. Ayrıca doğumunuz yaza denk geliyorsa günlerinizi zıbınla geçireceksiniz benden söylemesi
Sayı vermek gerekirse de her gün komple kıyafet değiştirdiğinizi varsayarak çamaşır yıkama sıklığınıza göre belirleyebilirsiniz. (Bana 7-8 takım yeterli olmuştu)
Bebek iri ve kilo almaya yatkinsa yeni doğan kıyafeti anca 40 gün giydire bilirsin küçük bebekler çabuk büyür bir ay içinde 2.3 aylik kıyafeti giydirmek durumunda kalınır bunun için net bilgi yok bu senin bebeğinin yapısına güre değişen bir durum ama 40 günlük için içli dişli 10 takım olsa seni çıkartır oda sadece 40 güne gidire bilirsin
Tulum çok pratik ben 0.3ay 5 6tane tulum almıştım ilk onları hala giyiyor şimdi 3 aylık olacağız yavaş yavaş 3 6 alışveriş yapıyorum çıktıkça dışarı alt üstten çok tulum alabilirsiniz bence
Teşekkür ederim yorumlarınız için
Peki altları patikli mi almalıyız yoksa düz patiksizmi mantıklı ?
Belki yeni doğan için patikli olabilir ama yaz zamanına denk geliyor galiba doğumunuz yaşadığınız şehirde sıcak oluyorsa patiksiz tercih edebilirsiniz
Patikli daha kullanışlı bebekler hareketli oldu için çorap patikte durmuyor ![]()
Son bir sorum daha olacak
şimdi doğum yaza gelmiş olacak ya, uzun kollu tulumlar mı almalıyım ? Ayy doğum yapalı 9 sene olunca unutmuşum herşeyi uzun zaman sonra kafam aşırı dolu ![]()
![]()
Tulum olmuyor maalesef bebek büyüdü için anca 2 defa gidire biliyirsun takım alsan daha iyi olur nekdar yaz olsada bebeğe ila kolu üst ve altına patikli pijama gidirilir üst giydirmesen dahi zibinla patikli pijama olur üzerinde
Ben bebeğime tulum aldım 3 defa. Giydirmedim büyüdü için olmadı ama takım elbise kırktan sonra 2.3 defa daha giydire bilirsin
Merhaba, ben altı tane yeni dogan zıbın takımı almıstım bir iki de hediye geldi yenidogan takımlardan hepsini giydirdim iki ay boyunca. Her bebegin gelişimi farklıdır tabi ama benim bebegim 2.800 dogmustu o yuzden hepsini giydirebildim. Zıbın olarakda 7-8 tane 1-3 ay zıbın öneririm. Yaz bebegiyse kısa kollu olabilir. Aksamları serin olan bir sehirde oturuyorsanız uzun kollu da birkac tane alabilirsiniz. Üçüncü aydan itibaren ise 3 aylık zıbınlardan aldım. Yenidogan takımlarda zıbın oluyor ona gorede hesaplarsınız zıbın sayısını. Alt olarak da benim bebegim kış bebegi oldg için patikli tercih ettim. Corap kan dolasımını engelliyor o yuzden en azından gece yatarken giymesi için birkac tane patikli alabilirsiniz,yada uyku tulumu tercih edebilirsiniz. Çıtcıtlı veya fermuarlı tulum ben cok giydiremedim. Sadece içinde kısa kol zıbın olacaksa giydirmek mantıklı oluyor. Uzun kollu üstüne giyilince bebek bunalıyor evin sıcaklıgı da normal ise tabi.. Dısarıda giydirmek içinse tulumlar pratik oluyor.
Sizi başka postta da görmüştüm aynı kaderi yaşıyoruz
benim de ikinci hamileliğim, fakat 8 sene geçti aradan,acemilik ilkten daha fazla oldu, bu ikinci de ne alacağım nerden başlayacağım bilemedim, sürekli araştırma içerisindeyim
benimde Haziran sonu gibi gözüküyor, aslında kızım da temmuzun başında doğdu ama çoğu şeyi unuttum aradan 8 sene geçince ![]()
Aayyy evet yaa çok zormuş ilkinde bu kadar zorlanmamıştım
şuan kendimi o kadar acemi hissediyorum ki alışveriş konusunda
sağlıkla gelsinler de inşallah
bir şekilde giydireceğiz artık ![]()
Aynen öyle.
Siz aldiniz mi birseyler
Ayy aldım biraz birazda ama eve gelip düşünüp gidip geri değiştiriyorum bu kararsızlık ne olacak bilmiyorum. Haziran başı doğacak havalar çok sıcak olur mu ne kadar süre uzun kollu giyer bebek ?
Uzun kollu tulum almıştım onları da gidip değiştirsem mi diyorum. Havalar sıcak olur giyemezse diye . Kısa kollu tulumlar oluyormuş ya onlarla mı değiştirsem ?
Değiştirmeyin klima varsa uzun kollu giyer bebek daha
Evet değiştirmiycem vazgeçtim
bizim yaşadığımız şehirin rüzgarı meşhur . Yaz kış rüzgar eksik olmuyor. Klima yok ama aratmıyor. Doğduktan sonra duruma göre alırım artık yazlık kısa kollu kıyafeti
Hahahah aynı bensin bende çok kararsızım gittiğim mağazada bile öyle çok düşünüyorum ki anlatamam, çok alma bence ama uzun kollu da bulunsun, bazı akşamlar hafif serin olabiliyor yeni doğan olduğu için üşür.