Bebek alışverişi 🐣

Hastaneler sıcak oluyor genelde normal 2 3 takim koydum ben 2 yelek patik birde pazen örtü ve 1 battaniye altina zıbın vs yeterli bence üşümez korkma

Hemsireye verirkende bir takim bez altinada zibin felan kundak icin örtü veriyir muyduk hatirlamiyirum orada soylerler zaten bende 34. Haftadayim 5 yıl oldu ilk dogumum geceli unutmusum :slight_smile:

Benimde ilk doğum 6 sene oldu ve yazın ortasiydi kış olunca insan arada kalıyor ne koyucam diye hava şartları soğuk olunca​:smiling_face: Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah teşekkürler :smiling_face_with_three_hearts:

Hastane çıkışı 1 takım (zıbın ya da içlik, patikli Alt üst, eldiven şapka) 1 tane bez Bebeği sarmak için battaniye Hemşireye verilecekler bunlar.

Selam hanımlar 2. Hamileliğim fakat ilki 8 sene önce idi kızım oldu. Şimdi erkek cinsiyeti, 16+3 deyim Haziran 29 gözüküyor doğumum uygulama da. Sorum şu alışveriş için neler almayalıyım kızımdan kalma kıyafetler var daha bakmadım unisex tarzı erkeklerinde giyebileceği kıyafetleri ayıracağım ama başka neler alabilirim genel olarak, erkek bebeğe hamileler yada erkek bebeği olanlar yardımcı olabilir mi?? fazla kullanışsız şeyler almak istemiyorum kızımda o hevesle çok şey aldım kız kıyafetleri vs bunda aynısını yapmak istemiyorum

Az al canım daha fazlasına ihtiyaç duyarsan doğum dan sonra da alırsın

1 Beğeni

Şuannlık ben sadece 0-3 aylık kıyafetler aldım. Çünkü nasıl kiloda doğacağğını bilmiyoruz. Boyu uzun mu olur normal mi bilmiyorum. Benimkide haziranda doğacak. Bol bol çıtçıtlı zıbın aldım. Alt aldım bi kaç tane. Çorap , kısa kollu takım aldım. Bi kaç eldiven şapka . Yani şuan kışlık hiç birşey almadım. 4 adet hastaNe çıkışımvar 5li. 1 tanede 10lu alcam. Çoğu eksiğini şimdiden aldık biz. Ama dediğim gibi sadece 0-3 ay arası. Doğduktan sonra 6-9 aylık alışverişini yapacağım.

2 Beğeni

Bence de mantıklı ben de bol bol çıtçıtlı zıbın aldım kısa kollu. 5li Çorap aldım 3 tane kruvaze uzun kollu içlik aldım. Takım almadım daha alacam onları da 0 3 aylık alacam. Çok fazla almayacam 3 4 tane alacam kardeşim de alacakmış birde arkadaşım alacakmış Bi ablam var o da almış gönderiyor kargoyla. Bir arkadaşıma sormuştum 2 çocuğu var 1 oğlu 1 kızı var 6 7 takımı vardı fazla almadım dedi. Kendisi de öğretmen yani durumları kötü değil öyle karı koca çalışıyorlar. İlk başta 7 8 takımı olsa yeter çabuk büyüyorlar kilosuna boyuna göre alırsın dedi ben de öyle yapacam.

1 Beğeni

En mantıklısı . Anneemde baya almış benimde. Bir de benimde bi arkadaşımın 3 erkek çocuğu var o da güzel olanları bana ayırdı. O yüzden çok fazla birşey alma gereğide duymadım bende.

2 Beğeni

Kızınızdan kalan kıyafetleriniz varsa, bu harika bir başlangıç, özellikle de unisex tarzdaki giysiler varsa. Gerçekten ihtiyaç duyulan şeylere odaklanabilirsiniz: tulumlar, battaniyeler, çarşaflar ve ilk aylar için rahat kıyafetler. İkinci çocuğunuz olduğu için, artık neyin gerekli olduğunu ve neyin kullanılmadan kalabileceğini daha iyi biliyorsunuzdur. Kolay yıkanabilen ve kullanımı rahat olan ürünleri tercih etmeye çalışın.

Tüm ihtiyaçlarınızı, kıyafetlerden aksesuarlara ve bakım ürünlerine kadar, burada adresinden kolayca bulabilirsiniz. Unutmayın, bir bebek için en önemli şey rahatlık ve sizin sevginizdir, sahip olduğu eşyanın miktarı değil.

1 Beğeni

Bebek için park yatak mi yoksa başka önerileri olan varmı sayfayla birlikte ve bebek arabası puset ilk hamileligim sizce ne kullanılmalı

1 Beğeni

Kesinlikle anne yanı park beşik alın 4 5 yaşa kadar rahat yatıyor ve kullanımı da rahat kafasını çarpma gibi durumda olmuyor

Hanımlar ilk gebeliğim olduğu için alışveriş konusunda bilgim sıfır. Üşenmeden yazan olursa şimdiden teşekkür ederim. Ana kucağı, beşik vs. değil de giyim konusunda bilgi istiyorum açıkçası. Kısmetse temmuzda yaş bebişimiz geliyor. Kaç adet ne almalıyım bir de bu yeni doğanların bedenleri oluyor sanırım o yüzden gereksiz fazla bir şey de almak istemiyorum. Nedir liste?

Benimde ilk gebelik şimdilik bişeyler aldım onları söyleyerek yardımcı olabilirim inşallah. 15 adet çıtçıtlı yenidoğan atlet aldım. Şimdilik 4 adette 3 aylık aldım. Doğduktan sonra alırım diye çok almadım onu. Yine alttan çıtçıtlı 3-4 tane tuluum aldım. Alttan çıtçıtlı olmasına özen gösterdim bezini değişirken komple üstünü çıkartmak zorunda kalmayayım diye. Yaz bebeği olacak benimkide o yüzden kıyafet seçeerken o kadar zorlandım ki . Yenidoğduğu zamaanlar ince uzun kollu giyecek . Şimdilik 8 adet yenidoğan takımı var. Ayaklı alt giyim aldım yine yenidoğan 4 adet. 15 tane çorap aldım. Fazla bile aldım o kadara gerek yokmuş. Çorabı hiç kirlenmediği için sık yıkanacak elimizde kalmayacak birşey değil. 6 tane bere, 6 tane eldiveni var. 6 tane önlüğü. Ağız mendili aldım bol bol 30 tane var . Pijama takımı aldım 0-1 aylık. Henüz ben 3 aylıklara çok geçmedim kısa kollu bişeyler almadım henüz ama kışa gireceği 6-9 aylık kıyafetler aldım. Astronot tulum aldım şuan civilde indirimde 500 liraya aldım . İlk kışlarında astronot tulum giyicekler mont yerine. İstersrniz alıp kenara atın indirimdeyken. Önümüzdeki kış bin liraları geçecektir. 9-12 aylık aldık. Yeni doğan hemeen büyüyeceği için çok fazla şey almayın dediler bende abartmadan işimizi görecek şekilde tamamladım. Yaza yakın yazlık kıyafet satışları daha çok olacağı için kısa kollu 2-3 aylıkken olaacağı kıyafetleri doğduktann sonraya bıraktım. Kilosuna göre seçip alırıım dedim. Aklıma kıyafet olarak başka birşey gelmedi şuan

Bu Yenidoğan için baktıklarım hep 0-3 aylık onlar mı aşkım ya yoksa direkt yenidoğan kategorisi mi?

Hastane çıkışı diye aldıklarımızda direk yenidoğan diye yazıyor birde çıtçıtlımatletlerde. İkili takım kıyafetlerde de 0-3 aylık yazıyor iki türlü de aldım ben. Bu hastane çıkışı diye aldıklarımız yenidoğan yazannları hastaneye götürcemm bende. Sonra hemen büyüyolar zaten. 0-3 aylık olanları giydirriiz evde. İki türlü de alabilirsin canım

Mesela böyle birşey aldım bu yenidoğan . İlk 20 gün bunu giyebilir. 0-3 aylıkta alabilirsin onları daha uzun süre giyer yazı bitirirr onlarla

Çok güzelmiş bu bak nereden aldın, yenidoğan bir tane hastane çıkışı buldum diğer takımlar hep 0-3 ay beğendiklerim filan büyük mü gelir dedim de yenidoğan bulmak zor çok

Bir de yaz bebiş olacak ya askılı zıbın biraz fazla alayım dedim çok sıcak oluyor ya

E bebekte var çeşit çeşit. E bebekten aldım bende o yukarda attığımı. Yenidoğan herşeyimi e bebekten aldım . Şimdi şubat indirimi girdi. Her haafta bi kategoriye indirim koyacaklar. Takip et mutlaka. Yenidoğan kıyafetlerde orda bulabilirsin