Bebek alışverişi 🐣

Çıtçıtlı tulum almamıştım beğenmiyorum ne için olduğunu anlatıcam şımdı.

Ben almadım ama bebek ziyaretine gelince amcamın eşi almıştı. Kullandım bezi biraz dolunca, çıt çıtda diye bezi sıkıyordu bez sızdırıyordu :smiling_face_with_tear: Doğumdan önce de bu şey aklıma gelmişti diye almamıştım öylede oldu :smiling_face_with_tear:

Bitek benmi yaşadım bu durumu acaba bilemedim

Ben bebeklerin üzerinde duruşunu çok beğeniyorum sanırım ilk hamileliğim olduğu için görünüş daha ön planda benim için kullanışlılık ikinci planda kalıyor galiba heves ediyor insan ilk hamilelik olunca :heart_eyes::palms_up_together:

Nasıl istersen canım​:hugs: Hem Belki sizde bu olumsuzluk olmaz :white_heart::sweat_smile: Ben sadece tecrübemi paylaştım :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Bence al Ben doğuma son 1 ay kala 0-3, 3-6 ay kıyafetleri neredeyse hiç olmadığını farkettim 10 zıbın 15 takım 6 tane tulum aldım iyiki almışım ilk zamanlar çok kaka yapabiliyorlar nerdeyse taşıyor çok kusabiliyorlar birde hediye getiriyorlar diyenlere kesinlikle inanma hiç kimse küçük bir şey almıyor alan varsa çok nadirdir Alanlar 1,2 yaş alıyor

15 takımı kaç beden aldınız acaba? Çevremden bana hep 4-5 takım yeter hızlı buyuyor diyorlar. Hediye konusunda katılıyorum size, hediyelikler genelde 1 yas civarı geliyor.

Hediye getirecekler diye bekledim demedimki. Ben almamıştım kendi isteğimle.tesadüfen hediye gelmişti ve kullandıktan sonra iyiki almamışım demiştim ,dedim sadece :white_heart: Bitek benmi yaşadım bu durumu acaba diyede not bırakmıştım​:hugs:demekki herkesde aynı olmuyormuş:white_heart:

Alakası bile yok neye yetecek 3,5 takım, ben yaklaşık 2 ay kullandım 0-3 aylık olanları hatta abartmıyorum patikli altlar küçük geliyor ama üstleri gece yatarken giydiriyorum ama kaldircam artık kızım 3 aylık olacak şurda 16 gün sonra Bugün kargodan 6-9, 9-12 aylık aldığım kıyafetleri geldi zaten 3-6’larla beraber kaldiricam küçükleri

Canım sana yanlışlıkla alıntı yaptım sanırım kusura bakma :folded_hands: konu sahibine yazcaktım

1 Beğeni

Bebeğin gelişimine gore değişiyor demekki. Gelinimiz 0-3 ü en fazla bir ay giydirebilirsin 3-6 ay bedene yogunlas dedi. Bende ona gore alısveris yaptım.

Benimki kasım da doğacak inşallah uzun kollu da kısa kollu zıbında çokça aldım onun dışında fermuarlı tulum aldım hep kullanışı daha rahat bence çıtçıtlıdansa hediye konusuna gelince genelde gelen hediyeleri giydiremiyosun bile alan büyük alıyor kışın giymesi gereken yaza denk geliyor yazın giymesi gereken kışa o yüzden yenidoğan tulumlar fazla tutulması zaten günde bir kaç kez üst de değişirse elde olmalı diye düşünüyorum

1 Beğeni

Öyle tabiki 3470 doğdu kızım 2 ayın sonunda 5 kilo bile değildi ama boyu uzundu 2 buçuk aylık olacak bu pazar 5 kilo oldu benden 5 gün sonra doğum yapan kuzenimin kızı 2 aylıkken halâ yenidoğanları giyiyordu ben hiç yenidoğan almadım bile Bu arada 0-3 0-6 giydirebildim dediysem küçük geldiğini bile bile giydirdim açıkçası hani yanlış anlaşılma olmasın Zaten bir anda büyümeye başlıyorlar direkt 6-9, 9-12 aylık tulum ve takım aldım 3-6’lar olmayacak gibi 2 hafta sonra

Tecrübeli annelerim bebek alışverişine kaçıncı haftadan itibaren başladınız ilk neler aldınız?

Valla ben 24 den sonra başladım canım şuan 32.haftaya geldim daha bi kaç eksiğim var tabi paran varsa bir günde herşeyi alırım diyorsan acele etme ben parça parça aldım önce büyük eşyalardan başladım para oldukça alışveriş yaptım o yüzden vakit aldı tabi :blush:

Ben öğrendiğimde zıbınla başlamıştım daha sonrasında gerisi geldi :grinning_face:

Bende birkaç birşey aldım ama para oldukça yavaş yavaş alıyorum birde her geçen gün fiyatlar artıyor malum

Bende zıbın falan aldım çevrem eşim acele etme diyor ama mutlu oluyorum​:smiling_face:

Ben öğrendiğim zaman başladım önce büyük parçaları aldım sonra kıyafet vs aldım 30 da hastane çantam tamdı

5 aydan itibaren başladım toplu alışveriş yaptığım zamanda oldu azar azarda 36 hafdalığım daha yeni yeni bitiriyorum hala emzik biberon yok

Canım menim benim bebeğim Ocak bebeği ve aldığım tüm tulum ve diğer şeylerin çoxu uzun kollu soğuk olmasın ne kadar sıcak olsa bile bir kollu body giydirirsin olur biter

Merhaba arkadaşlar 31+6 olarak artık hazırlamak istedim ama bilemedim :woman_facepalming:t3:daha önce kış bebeği doğurmuş veya doğuracak olan anneler bana fikir verebilir mi rica etsem​:upside_down_face: Sade şekilde hastane çıkışi bebek için ne koymaliyim bebeğim üşür mü üşümez mi çok mu ince cok mu kalın olur bilemedim kısaca bana söyler misiniz tam olarak ne koymaliyim hemşire verirken ne vermeliyim :))