Merhaba Anneler Bebeğiniz için neler aldınız ve neler almalıyım.Tecrubelerinizi ve ihtiyaç listesini yazarsanız mutlu olurum ![]()
Neler almalıyım kesin dediğiniz şeyleri yazin lutfen![]()
@tecrübeli-anneler sizler neler aldınız bakalım?
Büyük eşyalar mi yoksa ufak tefek kıyafet tarzı mi
Kızlarrr bebeğinize alışverişe kaçıncı haftada başladınız biz 12+4 olduk ana kucağı almayı istiyordum indirime girmiş erken mi sizce alışverişe başlamak için ![]()
Ben bebek düşünmüyorken bile indirimde gördükçe aldım şimdi diyorum iyi ki de almışım Bebeğinizin cinsiyeti kesinleşmeden alışveriş yapmak isterseniz unisex parçalar seçebilirsiniz havlu battaniye beyaz zıbınlar tulumlar göğüs pedi göğüs pompası bebek çamaşır deterjanı şampuan losyon nevresim beşik müslin örtüler emzirme südyeni anne bebek çantası lohusa takımı ağız mendili alt açma örtüsü gibi Bebek bezi stok yapmayın alerji yapabilir elinizde kalmasın.
kızlar yenidoğan bebeklere 0-3 Aylık mi elbise alınmalı ben 0-3 Aylık aldım 3 Aya kadar giyebilir diye biliyorum doğru mu hep 0-3 Aylık mi alıyım sizce yenidoğan alsam bir kac gün sonra olmicak
2 takım yeni doğan 5li ya da 10lu Ve yenidoğan zıbın 5-6 tane alınmalı.
Bende kış bebegi oldugu icin zibin aldim uzun kollu 0 3 ay en cok o kullanılıyor dediler 1 3 ay arasi da bir kac parca aldim yedek muslin ortu aldim 2 adet 1 adet battaniye agiz mendili önlük suan aklima gelenler bunlar canim daha alacaklarim var ![]()
Hiç yeni doğan almadım içlik kruvaze uzun kollu aldım sadece geri kalan 0 3 ay ama yoğunluk 3 6 ay verdim. Hastane çıkışları setleri var onlardan 2 tane alacam 8 li var içinde hem tulum hem de normal zıbın takımı var 2 takım gibi olmuş oluyor 2 tane set alırsam 4 takım ediyor. Hediye geleceklerde var. Hediye gelmeyecekse hastane çıkışlarında öyle 3-4 tane alsan yeter . 0 3 ay ile 3 6 ay arasında da aman aman bir fark yok baktım da en son kıyafete alışverişi ayırdım çünkü hediye gelecekler var alma dediler yine de alacağım ben 3 tane patiksiz alt 3 tane kruvaze uzun kollu Zıbın bunlarda 3 6 aylık hastane çıkışlarım da 0 3 aylık yeni doğan bile değil. 3 6 ay yaza denk geliyor o yüzden kısakol zıbınları bol tuttum. Birde zıbın büyütme aparatı alacam çok uyguna onunla bir iki ay daha idare edebilirim zıbınları tavsiyem böyle kızlar
Kızlar yenıdogan kıyafetınde neler aldnz ve kaçar tane yardımcı olurmusnz
Yaz bebeği için yaptığım alışveriş benim bebeğim iri doğdu bu yüzden yenidoğan birkaç gün giyebildi (kalıptan kalıba değişir) bu daha önce yaptığım bir yorumdan alıntı
Yenidoğan için 2 tane 10 lu set ve 2 tane zıbın aldım
0-3 ay 6 tane takımı var (alt, üst, zıbın şeklinde)
4 tane normal 2 tane gezmelik tulumu var
Kıyafet olarak bu kadar çevremde yeterli diyen de arttirirsin diyen de var ihtiyaca göre alırım diye düşünüyorum ben ayrı olarak şapka eldiven almadım setlerden çıkıyor fazlaca var o yüzden
Ağız mendili bol bol almayı öneriyorlar ben 2 paket aldım 10 lu ve 7 li olarak, önlük almadım ama çok fazla hediye geldi ve setlerden çıktı onun yerine müslin fular aldım hem kıyafetlerine şıklık katar hemde diş çıkarma döneminde salyalardan, yenidoğan döneminde kustugunda üstünün kirlenmesinden vs koruyor
2 tane penye yelek 1 tane kalın hırka 3 adet müslin örtü aldım 1 adet nohut battaniye aldım
Merhabalar benim ilk bebeğim ve ben hiçbir bilgim yok ne almam gerekiyor neyi nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olabilecek ailem dr yok büyük yok başımda yönlendirip bilgilendirecek ne olır yardımcı olun ben ne yapacağımı bilmiyorum.
Kaç aylık hamilesinisiz? Cinsiyet belli mi?
Googledan destek alabileceğiniz ihtiyaç listeleri var ya da uygulama da da ihtiyaç listesi var. Örnek olarak temelden; Kıyafet; yenidoğan zıbın (uzun kol kısa kol), eldiven, çorap, alt üst takım, tulum, hastane çıkışı Bakım ürünleri; şampuan, vücut kremi ya da yağı, bebek bezi, pişik kremi, deterjan, alt değiştirme örtüsü Ekstra emzik, biberon, ince ve kalın battaniye, yastık yorgan nevresim takımı. Liste uzun, bir sürü ihtiyaç var. Daha yazmadıklarım var, o yüzden kendinize göre neyi rahat kullanırım neyi kullanmam diye liste çıkarabilirsiniz.
Kızlar selamın aleyküm, daha önce de yazmıştım bu konuda ama çevremden çok farklı seyelr duyduğum için netlesemiyorum bir türlü. Doğumuma 70 gün kaldı Eylülün sonuna denk geliyor. Yani kış bebeği olacak kızım. Aldığımız zibinlar ya askılı ya sıfırkol. Ben uzun kollu da almak istiyorum. Alma hediye gelir diyolar yakın çevrem. Uzun kollu tulum istiyorum alma hediye gelir çabuk büyüyorlar diyolar. Ben daha çok kıyafet alma taraftarıyım. Mesela daha çok zıbın daha çok tulum, daha çok ağız mendili istiyorum, tulum iki tane falan almışım. Birde kızlar kışın dışarı çıkarken kullanmak için, dış kundak istiyorum alan kullanan var mı memnun kalan.
Ben zıbın taraftarıyım. Çıt çıtlıyorsun bebeği kucağına alınca karnı falan açıkta kalmıyor
Tulumlar da bacağına kadar çıtçıtlı ya canım alttaan açıp altını değiştirip tekrar alt çıtçıtlarini kapatmak rahat olmaz mi