Ben fikirler için Pinterest ve YouTube kullanıyorum. Yeterli geliyor bana ![]()
Yeni doğum yapmış kadına ( Zahı ) diyorlar bizde.
Dogurduktan sonra ogrendim ![]()
Merhaba bebek için alışverişlere başladım ama nasıl beşik almalıyım ne kadar yeni doğan kıyafeti almaliyım bilmiyorum ve alışveriş yapmak bana kaldı kayınvalidem fazla ilgili değil eşimde askerde sizler nasıl alışveriş yaptınız bebiş için ve kendimiz için neler almalıyız![]()
Çok teşekkür ederim ![]()
![]()
![]()
Bizde kimse dogumdan önce hediye almaz sadece evebeyinler ihtiyaçları alır.. zamanla bebek gormeye geldikçe hediyeler de gelir.. önlük eğer kusan bir çocuk olursa çok gerekli oluyor ben fular şeklinde olandan 6 tane aldım 2 de takımdan çıkan var 8 tane yeterli diye düşünüyorum. İlk oğlum reflü sıkıntısı yaşadı çok kustu o yüzden tedbirli olmak istedim..
Bukonuda sagolsun @admin liste hazirlamis canım. Asagida haftam,forum,araclar butonu var. Araclar butonu icinde ihtiyac listem diye bi alan var ben alisverisyapinca orda isaretleme yapiyorum ki her dk elimde listeyle dolanmiyorum kolaylik oluyo![]()
Simdi soyle bisey o listeleri bende zamaninda cok inceledim ama su zamanda mantikli alisveris yapmak lazim. Sonucta hersey pahali ve gereksiz bisey alamaya ozen gostermek gerekiyor. Yani bu tamamen bebege bagli aslinda kusan bir bebek olursa agiz mendili vs cok alinmali. Bebjsinjz ne zman dogacak en basiti. Genelde yaz icin zibin yeterli oluyor tabi yasadiginiz yere gore de bu durum. Hastane cikisi cokluya gerek yok. Ilk aylar icin zibin stok etmeyin inanın cabuk buyuyorlar kiyafetler de oyle giymedigi kiyafet bile oluyor. Yani siz dusunup duruma gore almalisiniz ihtiyacı olabilecek seyleri hava sartlari vs hepsini goz onune alarak
Normalde agustos bebegi olmali ama benim saglik sorunumdan oturu temmuzda gelecek insaallah
listede yazbebekleri kis bebekleri icin parantez var zaten ve @Fadik ve diger tecrubeli annelere hevesli oldugum icin aldigim herseyi gosteriyorum o gerekli bu degil tamam bundan daha fazla alma diyolar ama oradaki listede kulanisli simdi hakkini yemeyelim
ve 6zıbın,2hastahane cikisi, anne yani besigi,travel sistem bebek arabasi,1numara bebek bezi,gogus pedi,sagma cihazi,(sezeryan olacagim icin erkenden sut getirmeye yardimci olmasi icin) sterilizasyon ve biberon isitma cihazi( kimisine sezeryan kolay kimisine zor gecmis benim annem 2hafta kipirdayamamisti
bende anneme benzersem sutu cokmu isittilar,iyi temizledilermi biberonlari diye yattigim yerden takinti yapmiyim diye kendi ruh sagligim icin aldim![]()
1banyo havlusu 1 bebekyatak ortusu 1pike ortusu 7li 1paket agiz mendili aldim dahada hic bisi almicam dogumdan sora 5-6aylik olana kadar
ozamanda ahsap buyuyen besik alcam okadar gerisi kiyafetti oyuncakti gormeye gelenler getirir zaten mevludunde diye dusunuyorum![]()
Alışverişe ne zaman başladınız, toplumu tek tek almayı düşünüyorsunuz tek tek alsamda sanki yetişmicek piskolojisine girdim 5.5 aylik hamileyim
Ilk basta buyuk malzemeleri alin derim. Besik bebek arabasi vs gbi gbi. Biraz borcunu azaltinca da kiyafettir bezdir anneye alinacaklar vs gbi ilerlenebilir. Hep birden yuklenince zor oluyor
6 aylığım herşeyi hazır ![]()
Bebek arabası ve beşiğini kendi babam üstlendi annemde küçük esyalari icin destek oluyor eşimin aileside odasını alıcak piskolojik galiba
Bende erkenden bitirip keyfi seyler almak istiyorum
Kesinlikle en azından yeni doğan takımlarını doğacağı aya göre çıtçıtlı zıbın ağız medilleririni battaniyelerini falan temin etmelisin zaman gerçekten çok hızlı geçiyor
Gozunun onunde olmayinca hicbisey almamis gbi hissediyorsunuzdur o zmn. Hersey gonlunuzce olsun. Yinede kendinize alim yapabilirsiniz lohusa kiyafeti hastane pijama gbi sizlik seyler. Bide aileler oyle cok ince seyleri dusunmeyebilir . Ne alacaklarsa bir an evvel alsinlar ki sizde eksik gorduklerinizi tamamlayin
Galiba dediğiniz gibi gözümun onunde degil çoğu ya kaynanamda ya annemde bide ilk anneliğin verdiği tecrubeyle sanki yetmicek hissi geliyor
Bence artık Yavaş yavaş alabilirsin toplu olmak üzere toplu alabilirsin veyahut da tek tek alabilirsin o sana kalmış bir şey
28+5 hamileyim daha hiçbir şey almadık korkarım ki alamicaz da
Kızlar yardımcı olur musunuz alışveriş yapcaz neler almamız lazım hiçbişi almadık daha
@tecrübeli-anneler yardımcı olur musunuz?