İlker Ali çerçi sakaryayami gelmiş vay be mukemmel bir doktor
Naçizane fikrim aminiyosentez yaptirmayin nipt testini yaptirin bizede söylendi biz nipt testini tercih ettik bir hafta 10 gun sonra cikar dediler daha erken geldi sonuçlar çok şükür iyi geldi sonuçlarımız.1 docent 4 ayri uzman dr görüşü aldık soyledikleri ortak cümle şuydu sonuclariniz kötü çıktı diye bebek malum rahatsızlık olacağı anlamina gelmiyor demişlerdi…
Merhaba kaç paraya yaptırdınız ve nereye yaptırdınız acaba nipt testini
Ben dün doktorların eşiliginde yaptırdım aminiyosentezin bizim yakın arkadaşımız çalıştı perinayolojinn yanında 5 sene ve yaptıran ne bebegine ne kendine hiçbişyi olmamla kızlar yaptıran çok yinede %100 kesin sonuç almak istiyorsanız doktorlar eşliğinde yaptırabilirsiniz biz şuanda çok şükür iyiyiz
Hanımefendi nipt yanilma payı düşük olmasina ragmen tarama testidir. Amniyosentez supheli durumda teşhis konulmasi icin yapılır. Her amniyosentez düşükle sonuclanmadigi gibi hali hazirda hasta fetüslerde dusme orani daha yüksektir. Lutfen tavsiye verecegiz diye insanları korkutmayin. Burada insanlar rahatlamak destek görmek icin bu sorulari soruyor. Kimsenin buradan doktor dahi olsa bir islemi yaptir yaptirma deme hakki yok. Profesyonel destek hekimlerce ve muayene sonucu verilir.
Vallahi açıkçası yaptırmayı düşündüm ama eşim gerek görmedim çünkü şöyle benim renkli doppler’de anne karnındaki damarlardan biri diğerine göre biraz daha ince çıktığı için çok çok ufak bir riske down sendromlu olabilir ama dedi Bu da seni korkutmasın çok düşük bir risk milyonda bir ihtimalle dedi ben dedi şahsen testi yaptırmaya gerek bile görmüyorum dedi doktorum benim bir kafam karıştı ama eşim kesinlikle yaptırmaya karşı çünkü ne gelirse Allah’tan bir sürprizle karşılaşmayız dedi
Bu doğru değil bende yaptırdım nipt testi maksimum 10 günde çıkacağını söylediler 4 günde İzmir’den Amerika’ya iletildi kan örnekleri. Bu hafta sonuna kadar da sonuçlar iletilir muhtemelen.
Nipt testini ne kadara yaptırdınız? Bana çok pahalı fiyat söylemişlerdi
ben 2.5 ay once 9000 tl ye yaptirmistim
Hastamı sın sen ya ben neden kötü örnek veriyim benm durumum şüpheli ki bana onu yaptılar başınıza gelmeyin saçma sapan konuşma lütfen
Asıl siz korkutuyorsunz doktorlar sizden ve bizden daha üstün oldukalrı için neden tehlikeli olanı yapsınlar bana gerek duydularki yapıldı ben neden yalan söylüyeyim bende can yaşıyorum neden korkutayım
Üslubunuz cok çirkin ne demek hasta misin? Siz kim oluyorsunuz da benimle bu sekilde konuşuyorsunuz? Haddinizi bilin! Ikincisi baktığınız yazıyı okursaniz size cevaben yazılmadigini da anlarsınız. Ama hepsinden önce haddi hududu öğrenin.
Çok duydum gerçekten hatta bana dahi annemin karnında iken bu çocuk sakat özürlü doğacak demişler o yetmemiş doğumda ya da doğduktan sonra çok yaşamaz demişler Rabbime bin Şükür hiçbir sorunum engel durumum yok şimdi de elhamdülillah anne olmaya hazırlanıyorum yani tek bir doktor sadece bir ihtimal verdi bu bir varsayım ve çoğu zaman da doğru çıkmayan bir varsayım sıvı aldırmak içeride bebeği öldürebilir veyahutta erken doğuma sebep olabilir bebeğini şayet öyle ise ki bu sıvı testini yapsan da sana yine bir ihtimal söyleyecek asla net konuşmayacak
Ya o ne işe yariyoe
Siz okursanız iyi olucak belki anlarsınız ben kimseye şart koşmadım bu işlem iyi bunu yapın diye burda korkutmaktan başka bilinmiyor çogu kişi kulaktan kulağa duymayı söylüyorlar biraz mantıken düşünülürse doktorlardan hiçkimse iyi bilemez adamlar bu işin kitabını yazmışlar zaten Aksi taktir de kötü uygulama olsa ben neden kendi evladımı riske sokayım
Bugün aynı sebepten doktora gittim. Bende sadece yaşa bağlı olarak 1:277 çıktı risk. 12 haftalığım ve doktorum çok güzel anlattı. Riskin yüksek olsa amniyosentez derim Elif çünkü sonuca daha çabuk ulaşırız ve 20 haftadan önce gebeliği sonlandırırız iştiyorsan dedi. Çünkü 20 haftadan sonra anne için kanama VS riski yükseliyormuş gebeliği sonlandırırken. Fakat sana önerebileceğim nipt daha mantıklı o da kafanda soru işareti kalmasını istemiyorsan riske atmamak adına dedi. Sonuçlar en geç 14 gün içinde geliyormuş nipt testinde. Bence doktoruna detaylıca neden amniyosentez dediklerini sor kendini de riske atma derim. Tabi yine karar senin. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin sizi anlıyorum zor bir karar ![]()
Sagol canm yaptırdım zaten aminiyosentezi riskli oldugu için yaptrmak zorunda kaldık en azından ne oldugunu erkenden ögrenirim
Hakkınızda hayırlısı olsun tekrar Gülşen hanım. Umarım herhangi bir risk çıkmaz herşey yolunda gider. Canınızı sıkmayın lütfen. Sağlıkla kalın inşallah ![]()
saglicakla kalın hakkinizda hayirli olsun hoscakalin…