Amniyosentez yaptiranlar var mi?

16 haftalık

Benm sonucum da bu

Doktor bunları yüksek dedi

Bu testi önderdi konuştum burayla bugün eve gelip kan alacaklar. %99 kesin sonuç veriyoruz dedi. Bu testi yaptırdıktan sonra 3lü 4lü tarama testlerini de yaptırmana gerek yok dedi. Sonuç 10 güne çıkıyormuş

1 Beğeni

Bnmkine göre az çıkmış yinede

Hayırlısı inşallah iyi haberler alırız

İnşallah sonuç çok yüksek değil dedi doktorum tam ne dediğini de hatırlamıyorum üzüntüden

Ben yaptırdım amniyosentez ve kordiyosentez ama pişman oldum bebeimim suyu azaldı ve dogomum erken oldu ve çok riskli yüzde 50 kaybetme riskin var 2 gebeliğim de de istendi ama yaptirmadim

Genoks’ta yaptırdım ben NİPT testini. Bayram zamanı araya girmesine rağmen 1 haftada çıktı sonuç.

1 Beğeni

Sonuçlarınız nasıl çıktı acaba

1 Beğeni

Benim kanamam olduğu için ikili testi yaptıramayacaktım o yüzden yaptırdım. Bir sorun çıkmadı. Üçlü ve dörtlü testi yaptırmama getek kalmadı. Detaylı ultrasonu daha sonra yaptırdım. Kalpte parlama vardı. Doğana kadar geçer denildi. Bebeğim prematüre doğdu. Kalpteki parlamadan dolayı da doğar doğmaz çocuk kardiyoloji eko çekti. Sadece prematüre bebek sıkıntılarıyla uğraştık.

Zararlı canım o yüzden yaptırmadım

Yaaa Allah bağışlasın. Benimde kalbinde parlaklik çıktı sadece. Bana da öyle dediler. :face_holding_back_tears:

Nipt testi sonucu 10 gun icinde cikiyor .Ben de nipt yaptirdim .Amniyosentezi yaptirmayin derim düşüğe neden oluyor demisti benim doktorum Nipt %99 doğru sonuç veriyor .Amniyosentez %100 ama 1’lik ihtimal için riske girilmemeli bence.Nipt biraz maliyetli ama kafaniz rahat eder en azindan .

Merhaba bende Genoksa yaptırdım bir hafta diyorlar ama 4 günde çıktı sonucum hemen çıkıyor sonuçlar Allah hepimize bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :palms_up_together:

Merhaba benimde bebeğimde 22 haftalıkken parlaklık ve böbrekte büyüme olduğu söylendi bende amniyosentez yaptırmadım şu an 32 haftalığım içimde hep bir korku ve şüphe var bebeğinizin parlaklığı sonra ki kontrollerde geçti mi acaba?

Bende genoks laboratuvarına nipt testi yaptırdım, 4. Gun sonuc elime ulaştı. Doktorumun şöyle bir açıklaması olmuştu: " 2li 3lü taramalar, nipt testi bunlarin hepsi adi ustunde tarama testidir. Kesin sonuc vermez, arastirilmasi gereken bir durum olup olmadığını anlamamizi sağlar. Amniyosentez ise supheli durumun kesinleşmesini sağlar." Kendi adıma engelli bir birey olarak hayata devam edecek bebegi, hayata getirme sorumluluğunu alamam. Bu konuda yapilan toplumsal baskıyı da hiçbir şekilde umursamam. Eğer ki kendi durumum da sorun cozulmeseydi ben de bu hafta amniyosentez yaptiracaktim. Aci veren ve düşük ihtimalinin olduğu bir işlem ama yeni tekniklerle ve deneyimli bir perinatolog tarafindan yapiliyorsa, riskler de daha dusuk. Samsun da Uğur Turhan var. Sayfasini da incelerseniz amniyosentez surecleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz. Umarim her sey sizin icin yolunda gider.

1 Beğeni

Bakalım bu ay kontrolü var tekrar. Göreceğiz sonucu.

Aranızda Sakarya’da olan varsa İlker Ali Çerçi var perinatoloji uzmanı. İkinci bebeğimi erken doğum yaptım ve şansıma doğumumda kendisi nöbetçi idi. Özellikle kafası karışık olan arkadaşlar ulaşım sağlayıp bilgi alabilirsiniz. Kendisi devletten ayrıldı. Bende iki doktora gidiyorum. Birisi kadın doğum uzmanı diğeri perinatoloji. İlk oğlum 34+2 de dogdu sağlıklı çok şükür. İkinci oğlum 28. Haftanın başında 26. Haftaya uyumlu doğdu ama bir ay sonra vefat etti. Şimdi üçüncüye hamileyim ve riskli gebelikte de takibim yapılıyor.