Amniyosentez yaptiranlar var mi?

22+2haftalik oldum bu hafta detayli ultrasonda bebegimde sorun cikti. Doktor ensesi kalin dedi .Bizde ertesi gun ozel doktora gittik . Orda da doktor ayni seyleri dedi bebegimin sadece ense kalinligi var buda ilerde downsendromlu vs. Kalitsal hastaliklar olabilir dedi . Her iki doktor da amniyosentezi onerdi . Bebegimin ense kalinligi 8mm cikti cok yuksek cikti . Allah buyuktur vardir bundada bir hayir. Rabbim saglikli dunaya ya getirmemi nasip eder insAllh . Yarin amniyosentez yaptirmayi dusunuyorum . Gobek deliginden mi aliniyor yoksa karinin her hangi bir yerinden mi siviyi aliyorlar aldiran var mi cok mu can acitiyor bilen var mi ?

4 Beğeni

Bence iyi araştır amniyosentez demek çocuktan hani kesenin içinden su alicaklar aldıktan sonra suyu yetmezse çocuk zarar gelmez mi tut ki down sendromu çıktı aldırıcak misin butun gebeligini kendine bebegine de zehir ediceksin herturlu kabulsen yaptırma yok aldırma gibi niyetin varsa aldır ben çoğu yerde gordum amniyosentez yapılınca çocuktan sıvı alıyorlar çocukta güçsüz kalıyor iki gune Allah korusun Allah korusun kalbi duruyor yani ben yaptırmam yaptır deselerde yaptırmam

5 Beğeni

Merhaba, inşallah temiz çıkar amniyosentez sonucunuz…Herşey Allah’tan, varsa da bir rahatsızlığı buna göre kendinizi, psikolojinizi hazırlamanız açısından yaptirmaniz daha sağlıklı lohusalık zor geçmesin dilerim.

2 Beğeni

Burada birçok amniyosentez yaptıran arkadaslarin paylasimlarini okudum, acısız olduğunu ve dinlendikleri takdirde sorun olmadıklarını yaziyorlardı…Ama siz hiç bir testi yaptırmadım, siz aldıracak misiniz birşey çıksa kafasında insanlara yaklaşımınız hiç doğru değil…Sağlık açısından yapılması gerekiyor testlerin kişilerin bunları bilip maddi ve manevi kendisini hazırlaması gerekiyor…Şeker testinde de aynı şeyi yazdınız ben yaptırdım pişman oldum tarzında…Siz pişman olmuş olabilirsiniz ama buradaki yazıları binlerce insan okuyor ve çok hassas olduğu için insanlar etkileniyor çoğunun ilk gebeliği neyin ne olduğunu bile bilmiyor…Bu yaklaşımınız değiştirin hiç doğru değil test yaptıran herkes bebeğini sizden daha az düşünmüyor değil, kimse hamileliğini kendisine zehir etmeye de meraklı değil .Sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz, yapmayın…Kimse bebeğini annesinden daha iyi düşünemez.

12 Beğeni

Ben amiyosentez yaptırdım. Fakültede karnımdan aldılar herhangi bi acı olmadı. Şükür sonrasın da da sıkıntı çıkmadı sonucu bekliyorum inşallah temiz çıkar. Benim detaylı da bı sorun çıkmadı ama daha önce hamileliğim de 39 haftalıkkrn kalbi durmustu ve yasimdan dolayı doktorum önerdi yaptirdim

2 Beğeni

Ben en gerçeğini anlattım down sendromu denilince ilaci var mı peki kabulleniceksin yada gebeligi sonlandirucaksin sadece bu kişiye özel değil herkes için bu bebegin suyundan alınıyor ben mi yanlisim

2 Beğeni

Ben kendim hicbir testi yaptırmadım isteyerek takintliyim ablamada çocuk sakat dediler beyninde kitle var dediler yaptırmadı ama tum hamileliği ağlayarak geçirdi kadına bı dusmanligim yok zarar verebilir

Yazdığım gayet açık, paylaşımı konuyu uzatıp bulandirmayacagim…Allah şifa versin tekrar sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :rose:

3 Beğeni

Arastirdim . Benim cevremde yaptiranlar var . Tabi ki de gebeligi sonlandirmiycam ama her sani,e dusunecegim acaba bebegim sagliksiz mi saglikli mi . En azindan 4 ayimi zehir etmem down sendromlu cikarsada simdiden kabullenip kendimi ona gore hazirlamak istiyorum. Dun doktor sivimin yerinde oldugunu soyledi. Ne kadar endise etsemde yapmak istiyorum. Bazen biz anne adaylari bebegin cinsiyetini merak ediyoruz yada bir test yaptırıyoruz temiz mi cikti sorun mu cikti diye 3 hafta bile beklemekte zorluk cekiyoruz istem.siz bir sekilde aklimiz orda kaliyor benim durum suan boyle her saniye bu dusunce ile gebeliği zehir etmek istemiyorum. Bebegim benim stresimden etkilenip farkli bir hastalik cikarta bilirim. Ben cok kafaya takan biriyim. Istemsiz bir sekilde bebegime zarar verecgim . Hangi anne adayi uzulmez ki size soruyorum basiniza gelirse hic mi merak etmiyceksiniz veya kafaya takmiycaksiniz. Ben ve esim bebegimizin saglikli olmasini cok istiyoruz ama ozurlu olursa da yapacak birsey yok o da benim canim kanim onu nasil atabilirim . Sizin onunuze herhangi bir (baskasinin bebegi) bebek koysalar . Bu bebegin hayati senin 2 dudaginin arasinda olursa ne yapardin . Bebegi olduremen ,ama onu sokakta gorsende dalga gecseler cocukla ne yaparsin . Kucuk cocuklarin bile o ozurlu cocuga deli demesi seni rahatsiz eder mi ben baskasinin bebegine perisan oluyorum . Kendi cocugma ölürüm. Benrabbim nasip ederse ilk cocugum olacak bebegim ozurlu dogarsa elimden geleni yapacagim. Cok uzulecegim ama Rabbim bana bunu uygun gormus derim . İnşallah her bebek saglikli dogar . Canim kizim Birce Naz’ım da bana cok guzel bir hediye Allhin emaneti olacak :smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah hepimize

1 Beğeni

Cok guzel yazmışsınız . Cok da haklısınız. Benimde ilk gebeligim ve encok burdaki anne ve anne adaylarindan bilgi aliyorum. Onlarin tecrübesi benim icin onemli . .hastaneye gitmeden once az cok burdaki annelerin yorumlarini okuyorum . Onlarda nasil olmus ne yapmam gerekiyor sizlerden bilgi aliyom . Bu beni mutlu ediyor hastanede oturup acaba bana ne yapcaklar accaba ne olacak bebegime diye dusunmektense hastaneye gidince az cok kestirebiliyorum ne yapamam getektigini olumsuz birsey olunca hemen aglamiyorum kendimi teslli ediyorum . Bu siteye giriyorum tek benim bebegimde cikmamis diyirum burda bebegi hastalikli olup sonrdan gecen yada cok saglikli dogan bebekler var bunu sizler paylasmasaniz biz nerden bilecegiz . Daha cok endise edecegiz . Int diye birsey var demem her 8nt yazan dogru olmuyor . Burda bizzat yasayip gormus anneler var . O yuzden bu uygulamayı seviyorum.

2 Beğeni

Amin insAllh her bebek saglikli olur :pray::palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Allah sağlıklı sıhhatli güzel kızınızi.kucaginixa.aayi nasip etsin inşallah ben kötü bı manada demedim hiçbir test yapmadım detayli yapmadım tek şeker yuklemesi yaptım şekerim 140 çıktı doktor bana acil acil dahiliyeye git dedi halbuki 140sinirda ben kaç gün ağlamakla gecirdim yani e demek istediğim o test iyice araştırılması gerekiyor tek doktorla değil bebegin suyu sonuçta demek istedigim bu kadar ben kendim bebeğim olsa aynı düşünceyle giderim amacim kırmak değil

1 Beğeni

Hanımefendi lohusalık depresyonu diye birşey var ve inanın hem normal lohusadan hemde normal depresyon dan daha ağır geçiyor , böyle bir şoku hanım efendi kucağına aldığı gibi öğrenmel yerine 4 ayda kendini hazırlayarak bu sürece hazırlanmak istiyor belki , bu kadar muhalefet olmanın anlamı yok çünkü annemiz yaptıranların bu süreç hakkın da fikrini sormuş sizin fikrinizi değil

5 Beğeni

Yok canim sorun degil . Benim tek dilegim bebegimin saglikli olmasi biz anne ve anne adaylari da herkesden cok bebegimizi düşünüyoruz. Onun iyligi icin ben yapilmasini uygun gordum . Gerekenleri yaptirip gerisinj Allah’a birakiyorum .inanıyorum ben ,kizim cok guclu bir bebek :smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together::pray:rabbim her bebege sifa versin bebekler annelrin en guzel mucizesi​:smiling_face_with_three_hearts:

Evet oyle düşünüyorum . Simdiden onu kabulendim . Babasi da simdiden cok ilgili ne olursa olsun bizimle buyup gider diyo . En buyuk destekcim esim o kabul etmese cok yipranirdim. Allahima sukurler olsun merhametli bir eşim var . Allahdan gelen bir emanet olacak belki de cok saglikli olacak ve ben onu hep mucize kizim diye sevecegim .ayrica Yorumunuz icin tsk ederim .:smiling_face_with_three_hearts::pray:

3 Beğeni

Benim bebegimede beycigiyle alakali sorun var diyorlar. Banada onerdiler ama ne olursa olsun sonuc benim icin değişmeyeceği icin kabul etmedim. Ama birkac yerde ense kaliginyla ilgili ilerki haftalarda ense kalinligi ayirt etmesi zor bi durum diye okumustum. 12. Haftalarda bu sorun cikmazmiydi cunku doktorum 12. Haftanin ense kalinligini en iyi anladigimiz dönem demisti. 2 li tarama da ve ultrason da ozaman ayni sikinki varmiydi?

1 Beğeni

Ikili testim temiz cikti. Üçlü testim de temiz cikti detyli ultrasonda sıkıntı cikti aslinda bende dusundum neden bu testlerde cikmadi doktor mu yanlis bakti diye ozele gittik daha ayrıntılı incelendi ve oda aynisini dedi . Ense kalinligina 24 haftadan sonra doktorlar bakmiyormus . Bana dokturum boyle dedi yarin karindan sivi aldirmadan once bir kac doktara da ha soracagiz . İnşallah temiz cikar .tek duam bebegimin saglikli olmasi .

Dilerim Allah’tan sapsaglikli hayırlı bı evladın olucak duam seninle bende hamileyim bana şekerin var dediğinde kendimi düşünmedim bebeği düşündüm ama burdakiler olsun başka doktor olsun sinirdasin işte dikkat et iyi araştır emin ol gerisi takdiri ilahi Allah herşeyin en iyisini en hayırlısını en güzelini versin insallah

1 Beğeni

Benim de 12. Haftada ense kalınlığı çıkmıştı 3.2 ydi doktorum amniyosentez yaptırabilirsin ama düşük tehlikesi var demişti kan testi var bide fetal DNA diye geçiyor 10 bin tl gibi bir fiyatı var diye hatırlıyorum orda da sonuç çıkıyor ve riski yok ben her ikisini de yaptırmadım başlarda üzüldüm Tabiki ama ne olursa olsun razıyım

2 Beğeni