Amniyosentez yaptiranlar var mi?

Amin …:pray::smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:

İsteyen test yaptırır, istemeyen yaptirmaz. Isteyen kurtaj olur, İsteyen doğurur. Ben kendi adima sorunlu bir gebeliği derhal sonlandiririm. Ama gidip aldirmayi düşünmüyorum diyene “iyi araştır, nasil aldirmazsin, zararlı” soyle böyle diye akil verme haddini kendimde bulamam. Su kurtaj zorbalığı hatta kurtaj bile degil test zorbalığı son bulsun artık.

1 Beğeni

@514habis Canım öncelikle geçmiş olsun… Burda bazı arkadaşlar kötü olayları anlatıyorlar bizimde psikolojimiz bozuluyor gibi konu açtılar ve tartıştılar… O yüzden kendim ile alakalı artık konu açmıyorum… Allah kimseye yaşatmasın ama insanın başına herşey geliyor ve dertler paylaştıkça gerçekten de hafifliyor… Kimin duası kime geçer bilemeyiz o yüzden sıkıntılarımızı paylaşıyoruz… Burası sosyal medya değil amacımız beğeni toplamak da değil maalesef bazı arkadaşlar tarafından farklı algılanıyor. Benim bebeğime 12. Haftada Ense kalınlığı şüphesi ile down sendromlu denildi. Ben açıkçası kabullendim 14. Haftada perinotoloji randevum esnasında bebeğin kalbinde bacaklarında ayaklarında omurgasinda beyninde yüzünde bedeninin pek çok bölgesinde çeşitli anomaliler mevcut denildi. Tirozomi 18 diye bir hastalıktan şüphelendiler… Doktorlar yaşamla bağdaşmayan bir hastalık olduğunu bu şekilde bebeklerin ya anne karnında öldüğünü ya doğduktan hemen sonra ya bir gün bur hafta bir ay en uzun dünya üzerinde bir yıl yaşadıklarını söyledi… Dünya başıma yıkıldı… Amniyosentez yaptırdım… Amacım gebeliği sonlandırmak kesinlikle değildi. Sadece net emin olmak istedim… Çok basit bir operasyon geçirdim… Kendim evde göbekten iğne vuruyorum ve daha çok acıyor. Resmen hiç bir şey hissetmedim. Burada önemli olan doktorun tecrübeli olması… Benim doktorum Sultangazi Haseki hastanesin de… Doçent olan bir perinotoloji uzmanı… Buna dikkat etmen önemli … Ve sonucun çıktı bebeğim Tirozomi 18 :sob: Gerçekten de çok acı bir durum yaşıyorum her günüm büyük üzüntüler le geçiyor… Rabbime dua ediyorum o benim 20 sene sonra gelen mucizem :palms_up_together: elimden gelen tek şey dua… Ama iyi ki de yaptırmışım… Şimdiden doğumu nerde yapacağım doğumdan sonra hangi müdahaleler yapılacak hepsi planlandı ve Enabıza kayıt düşüldük. Ve daha 24+3 haftalık hamileyim… Bazı şeyleri kabullensek bile sonuçları düşünmek lazım… Benim gibi olan annelere yaptırın yada yaptırmayın diyemem ama birşeyleri bilmek bebeğimiz ve bizim için faydalı ona göre gereken önlemler erkenden alınmalı diye düşünüyorum… Bir mucize olsun Allah’ım bebeğime ve bütün bebeklere şifa versin afiyet versin… Evlatlarımız sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün akli melekeleri yerinde bir şekilde doğsun ve en hayırlı en güzel şekilde uzun ömürler yaşasınlar…:rose::palms_up_together::sob::sob::sob:

6 Beğeni

Rabbim yar ve yardımcınız olsun, gerçekten bunu tüm kalbimle diliyorum. Allah sağlık sıhhat ile kucağınıza alıp büyütmeyi nasib eylesin.:palms_up_together::four_leaf_clover:

2 Beğeni

Allah yardımcıniz olsun inşallah. Rabbim sağlıklı bı şekilde kucağınıza almayi nasip etsin inşallah :palms_up_together:

2 Beğeni

Sizin yazdıklarınızı okudum haklısınız genel olarak fakat bir konuda değil doktorların her söylediklerine inanmamak lazım. Benim bebeğim için detaylıda hiçbir sorun görünmemesine rağmen laf arasında ama testini yaptırmadığımızı söylediğimiz için bizi evhamlandırdılar ve sma testi yaptırmamışsınız riske atmayın amniyosentez yapalım denildi ne içindi bu bilmiyorum istemiyorum dedim iyiki demişim bebeğim de 5 buçuk aylıktı. Maşallah bebeğimde hiçbir sorun yok, topuk kanı sonuçları temiz çıktı. Çok kilolu bir bebek olacak hemen sezeryan yapalım dediler 36.haftamda yine dinlemedim kızım 3470 gram doğdu şu an 2 aylık 4600 gram en az 5 kilo olması gerekiyordu bu ay ortalamaya göre fakat bebeğime emzirmeyle beraber mamaya başlamama rağmen son 10 gündür falan bebeğim fazlasını kusuyor, bünyesi bu kadar sanırım bu ay kiloya değil boya gitmiş o şekilde yaramış mesela. Diyeceğim o ki her denilene körü körüne inanmayın bu kişiler doktor olsalar bile :pray:

2 Beğeni

Her anne icin bebek cok onemli onu bizzat karninda tasiyip her saniyesini hissediyorsun . Keşke olmasaydi boyle birsey . Rabbim acil sifalar versin . Senin adina gerçekten cok uzuldum . Hamile annelerin duasi kabul olur . Rabbim bebegini saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin . :heart:ben sana da dua edecegim . Suan bende hastaneye gidiyorum korkuyorum bebegime zarar gelir diye ama senin gibi emin olmak ve kendimi ona hazirlamak istiyorum . InsAllh mucize olur ve sen buraya bebeginin cok saglikli oldugunu yazarsin .:smiling_face_with_three_hearts::pray::palms_up_together:rabbim bize dogru adimlar atirsin .

1 Beğeni

Allah razı olsun canım… Hepimiz Ekim anneleriyiz hayal ediyorum inşallah evlatlarımızın güzel haberlerini de burdan paylaşırız… Dualarınız bana güç veriyor gerçekten de…:rose:

1 Beğeni

Allah razı olsun canım… Dualarınız benim için çok önemli… Rabbim Hep birlikte bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin :rose:

1 Beğeni

İşte böyle canım habis insan kaç yadinda olursa olsun acı ile yakınlaşıyor… Kan bağı olmadan can bağı ile bağlanıyor birbirine… Bende her gün kendim gibi olan annrlere ve bebeklere dua ediyorum… Dua bizleri yakınlaştırıyor. Allah senden ve bütün dualarını eksek etmeyen kardeşlerim den razı olsun… Dilerim ki hepimiz burdan çok güzel anılar paylaşalım. Hiç yaşanmamış gibi çıksın gitsin hayatımızdan bu kötü anılar… Cenabı Allah’ın izniyle herşey düzelecek ben inanıyorum… Hâlâ yavrularımız içimizde günden güne şekilleniyor… Rabbimin mucizeleri sonsuzdur…:palms_up_together: Hayırlı haberlerini bekliyorum… Sakın korkma canım Rabbime emanet et yavrunu…:rose:

1 Beğeni

Ay cok guzel yazmışsınız.:pray::smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:tum bebekler once Allah’a emanet sonra bizlere …:heart:

1 Beğeni

Ne guzel ozetlemissiniz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun… hepimizin yavrusuna saglik sihhat afiyet versin

2 Beğeni

Canım sonuçlar ne zaman çıkacak

1 Beğeni

Ağustosun 20 fln olabilir . InsAllh temiz cikar da bizim de icimiz ferahlar.

2 Beğeni

İnşallah tatlım :cherry_blossom:

1 Beğeni

Bendede down sendurumu dedi sonra gecdi gitdi her kese degirler ablamin cocugunada dediler her kese bebek saglam geldi

1 Beğeni

Bizimde durumlar aynı bende bir sürü sıkıntı yaşadım şuan 20+5 hafta hamileyim aminosentez yaptırdım sonuçları bekliyorum. Birçok arkadaşın da dediği gibi illa sonlandırmak için değil bu birçok şeye hazırlıklı olmak için. Sonuçlar 2hafta sonra çıkacak inşallah temiz çıkar. Allah hepimizin yardımcısı olsun bebişlerimiz sağlıklı olur inşallah. Ağrı sızı da olmuyor sadece dikkat etmek lazım tabi

1 Beğeni

Ben amniyosentez degil cvs yaptirdim 14. haftamda yani bebegin eşinden sıvı aldirdim sonrasinda dinlendim ve bi sikinti yasamadim suan 26. haftamdayim cok sukur sonuclarimda gayet iyi geldi

1 Beğeni

Rabbim size bağışlasın ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :palms_up_together:t2: bir annenin karnında başlayan zor sınavı. Ama Allah veriyorsa dediğiniz gbi vardır bir bildiği. İnsan tabiki üzülüyor düşünüyor evladının bı parmağı kanasa içiniz yanıyor ama Allah size onunda sabrını versin dilerim umarım iyi sonuçlar alırsınız

1 Beğeni