AFP 21.8
Beta 64375
Estriol Serbest (uE3) 0.288
Grafik için randevu aldım ama acaba anlayan birisi var mı ,
Üçlü tarama testi, gebelikte genellikle 15-20. haftalar arasında yapılan bir tarama testidir. AFP (Alfa-fetoprotein), uE3 (serbest Estriol) ve hCG (insan Koryonik Gonadotropin) düzeylerini ölçer. Bu test, Down sendromu ve diğer genetik durumların riskini belirlemek için kullanılır.
-
AFP (Alfa-fetoprotein) 21.8: Normal AFP değerleri gebelik haftasına göre değişir. Genellikle 15-20 haftalık gebelikte 10-150 IU/mL arasında değişir. AFP değeri yüksekse, omurga yaralanması (spina bifida) gibi nöral tüp defektleri riski artabilir; düşükse, Down sendromu riski artabilir.
-
Beta-hCG (Beta İnsan Koryonik Gonadotropin) 64375: Beta-hCG değerleri de gebelik haftasına göre değişir. Genellikle yüksek beta-hCG değerleri, Down sendromu riskini gösterebilir.
-
Estriol Serbest (uE3) 0.288: Serbest Estriol (uE3) düzeyleri genellikle gebelik ilerledikçe artar. Düşük uE3 değerleri, Down sendromu veya diğer genetik durumların riskini gösterebilir.
Bu test sonuçlarının yorumlanması, gebelik haftası ve anne adayının bireysel sağlık durumu göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Her bir değerin referans aralığına ve birbirleriyle olan ilişkisine bakarak bir risk değerlendirmesi yapılır. Ancak, bu testler kesin tanı koymak için kullanılmaz; yüksek riskli bulgular durumunda daha detaylı tanı yöntemleri önerilir. Bu nedenle, sonuçların bir sağlık uzmanı tarafından değerlendirilmesi önemlidir.
Sanırım riskli çıktı
Bana düşük risk gibi geldi
İnşallah çok üzülüyorum tabi ki gebeliğimi sonlandırmak gibi bir isteğim yok sadece bebeğimin sağlıklı olmasını istiyorum
Amin inşallah sağlıkla kucağına alırsın
İnşallah
Kızlar biraz saçma olacak ama bu ikili üçlü testte kaçıncı hamileliğiniz olduğu belli oluyor mu mesela birinci hamilelik değeri ikinci hamilelik değeri farkı anlaşılır mı
Yok, belli olmaz
Yarın uclu tarama ıcın gıdıcem üçlı tarama nasıl oluyor acaba bıde bobrekler bakmak ıcın buyuk ekranda ulturosana gırıyolarmus sıra alıynıyormus bı kac haftada sonra bakılıyomus kafam ıyıce karıstı ılk hamılelıgım 19 haftamdayım bu haftadan sonra hangı testler verılecek nasıl olacak anlatırmısınız
Tesekur ederım sımdı orda afp hormanu dıyor normalde 16_18 haftalarda yapılması gerekıyormus bu haftayı gecerse afp hormonu yuksek cıkıp yanılma yapabılır dıyor ben suan19 haftalık hamıleyım yarın gıdıcem uclu tarama ıcın bı sorun cıkarmıkı
Ben yaptırmadım üçlü test o yüzden tam bilgim yok ama @admin size yardımcı olabilir
Ben yaptırdım birşey yapmiyolar ki normal bir kan tahlili gibi kan aliyolar sonuçları yaptrdiginiz hastaneye göre geç veya erken cikiyo devlet hastanesinde bı hafta sonra faln çıkıyor
Canım 3’lü test yaptırmadım.
Pek bir bilgim yok.
Üçlü tarama testi sonucunda trisomy 21 1/297 çıktı riskli dendi Perinatoloji düşük gebe bölümüne anında gidip muayene oldum detaylı ultrason gibi organlarına burun boyutuna bakıldı herşeyin normal olduğunu söyledi ama yine de üçlü tarama testine göre riskli dendi valla insanın huzuru kalmıyor şimdi ultrason uzmanı sağlıklı gördü üçlü tarama riskli çıktı moralim bozuk bakalım nasıl geçicek dört ay Rabbim saglikla kucağıma almayı nasip etsin inşallah
Üçlü tarama testi sonucunda trisomy 21 1/297 çıktı riskli dendi Perinatoloji düşük gebe bölümüne anında gidip muayene oldum detaylı ultrason gibi organlarına burun boyutuna bakıldı herşeyin normal olduğunu söyledi ama yine de üçlü tarama testine göre riskli dendi valla insanın huzuru kalmıyor şimdi ultrason uzmanı sağlıklı gördü üçlü tarama riskli çıktı moralim bozuk bakalım nasıl geçicek dört ay Rabbim saglikla kucağıma almayı nasip etsin inşallah
ben kararsızım yarın kontrolüm var bir yanım yaptırma diyor zorunlu mu siz yaptırdınız mı?
Ben 2li testi yaptırmadım, 3ü de düşünmüyorum. Doktorum açık bir şekilde eğer bir sorun tespit edilirse bu kesin bir sonuç diyemeyeceğiz ve tedavisi de olmayacak sadece sonlandırmak isterseniz sonlandıracağız gibi bilgiler verdi. Bir tanıdığım için de otizm ihtimalli demişlerdi hatta sonlandırmak için tekrar tekrar sormuşlardı o hiç istemedi ne olursa olsun bebeğim diye. Sapasağlam geldi minik sonradan. Bende kafamı karıştırmak istemedim. Sağlıkla gelsin bebişlerimiz
Hayır zorunlu değil fakat yaptırırsanız aklınızda soru işareti kalmaz