Merhaba anneler, 16-20 haftaları arasında 3lü test yaptırılıyormuş siz ne zaman yaptırdınız? Doktor size neler yaptı? İkili test, üçlü test ve dörtlü test arasındaki fark nedir? Üçlü testi yaptıktan sonra dörtlü teste doktorunuz gerek duydu mu? Testlerden birinde risk yüksek çıkar mı? Benimle tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim
Ben henüz üçlü test yaptırmadım ama o zaman da kan değerlerine bakılacak. Testlerin hepsi kromozom bozukluğuna bakıyor aralarından en güveniliri 2li tarama testi. Gözlemlerime göre 3lü testten sonra 4lü teste gerek yokmuş. Teslerden birinde risk yüksek çıkar mı bilmiyorum
Ben sadece 2 li test ve detaylı ultrason yaptırdım düşük risk çıkınca 2 li testimde 3 lü test yaptırmadım
Doktorum sadece afp testi olarak yaptı. Üçlü teste gidip sadece afp bakılan var mı?
Doktorum benden sadece ikili test istedi başka istemedi şimdi benden detaylı ultrason istedi onu yaptiricam bir ay sonra yaptiricam suan önümde tetanoz aşısı var
E3_ÜÇLÜ TEST = 0.88 AFP_ÜÇLÜ TEST = 43.68 DİLİSYON BetaHCG = 44677
Sonuçlar nasıl randevuma daha çok o güne kadar da içim içimi yiyor bilgisi olan yardımcı olabilirmi
@Cansu Arkadaşım bilir belki
Ben sadece afp olarak yaptırdım. Doktorum normal diyerek bilgi vermişti. 10-150 arası normal diye biliyorum bence sizin de riskiniz düşük Benims değerim de bu şekilde
Teşekkürler
Aramıza hoşgeldiniz @Sinemdemirdas Cut off değerinin altında çıkmış değerleriniz. Bence risk oluşmaz diye düşünüyorum
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattıniz doktorum amniyonsentez sıvı aldır dedi çok korktum
Aramıza hoş geldiniz.Risk cut off altında çıkmış.Yani riskli bir gebelik değil.Doktorunuz neden öyle söyledi peki? İçiniz rahat etsin diyemi? Yoksa bizim göremediğimiz birşey içinmi?
Neye dayanarak sıvı aldırmanızı istedi peki
Hoş buldum bilmiyorum ki kendisine sorduğum da bebekte birşey var demek ki onun için risk çıkmış dedi çok korktum direk ağladim zaten
İnanır misiniz hiçbir dayanağı yok gittiğim günden beri sürekli bana o testleri tavsiye ediyor oysaki ense kalınlığı normal burun kemiği normal
Merhaba çok yakın zamanda 2 li test sonucum yüzünden çok kötü günler yaşadım benimki 1/187 gelmişti ve cut off değerinin üzerindeydi çünkü 1/250 değerinin üzerinde olunca yüksek risk 1/1000e yaklaştıkça risk en az seviye de oluyormuş anladığım kadarıyla doktor sizinkini orta risk olarak düşünüyor o yüzden öyle söylemiştir ancak ben amniyon sivisini tavsiye etmem düşük riski oluşturabiliyor bizim kafamıza takıldı doktor çok negatif davranınca biz kromozom gen testi yaptırdık fiyat olarak maalesef baya pahalı ama içimiz rahat etti çok şükür hiçbir sorun çıkmadı
Orta risk de demedi düsük risk dedi inanın o testleri yaptıracak maddi gücümüz yok
Şöyle ki doktor tavrı çok önemli bu testler aslında çok eksik testler tam olarak bir şey ölçmeyen ihtimal testi. Doktorumuz bizide çok telaşlandırdı. Doktorumuzu değiştirdik inanın 1/50 çıkıp bile temiz sonucu çıkanlar var. Çok araştırma yaptım. Başta bilseydim bu bilgileri bende gen testi yaptırmazdım belki de. Bence bu testlerin yapılması yanlış çevrem de çok fazla bizim gibi mutsuz edilen aile var. İmkan olsa yaygınlaşsa direk keşke nipt denilen testi herkes yaptırsa.
O testlere de herkesin bütcesi yetmiyor ki hayırlısı artık bende farklı bir doktora gitmeyi düşünüyorum