3lü tarama testi 🚼

Aynen öyle keşke çoğalsa yapan yerler o zaman ucuzlar belki. Istanbulda bir laboratuvar ankarada bir laboratuvar yapıyormuş. İçinizi ferah tutun temizdir inşallah benimde ense kalınlığı burun kemiğinde hiçbir problem yoktu riskimde sizden yuksekti ama cok şükür temiz çıktı

1 Beğeni

@Sinemdemirdas Bence doktor değiştirme imkanınız varsa değiştirin. Çünkü içinizde kuşku bırakan doktorla devam etmek zor olur

1 Beğeni

Tamam teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba @Sinemdemirdas hoşgeldiniz :bouquet: Risksiz diye sonuç gelmezmiş. Hafif risk veya yüksek risk diye sonuç gelirmiş Allah kısmet ederse bebisiniz sağliklı dogacak :heart:

1 Beğeni

İnşallah teşekkür ederim

1 Beğeni

Hoşgeldin aramiza @Sinemdemirdas :bouquet::bouquet: Benimde ikili tarama sonucum düşük risk çıkmıştı doktor ultrasonda kanda bisey yok ama yaştan dolayi riskin var mutlaka aminiyo sentez alirman lazim dedi yaşım 33 bu arada bende benden daha yası büyuk insanlar gebe kaliyor ne alaka hem ense kalinligi falan normal diyosunuz dedim önlem amaçlı istiyoruz bu testi dedi sinir olmustum sonucta sıvı aldirmak riskli eşim kapida bekliyordu dedim böyle dedi doktor ama ben istemiyorum sonucta öylede olsa benii yavrum dünyaya getircem elbette oda benimle ayni fikirdeydi istemedigimize dair kagidi imzalayip ciktim doktoru birak hastaneyi degistirdim hemen diger gittigim doktor birseyi yok bebegin normal cikmis sonuc dedi 3lü tarama yaptirdim oda normal ayrintili ultrasonda da hersey normal cikti yani gayet saglikli bir bebek cok sükür baska bir doktora daha gir derim ben bazilari gereksiz yere telasa sokuyor insani hem düşük risk cıkmis saglikli bir bebek olacak bence Allahin izniyle icini ferah tur ve bi an önce baska bir doktorla görüş

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim aynen öyle yapacağım

3 Beğeni

Cansu hanım hemsiresiniz sanırım hangi testin doğruluk payı daha fazla ikili tarama mi yoksa üçlü tarama mi

2 Beğeni

Evet hemşireyim :sweat_smile: ikili testin dogruluk payı daha yüksekmiş. Doktoruma da bizzat sordum. O da öyle dedi

3 Beğeni

Teşekkür ederim

1 Beğeni

Merhabalar, benim ilk hamileliğim. Ebe arkadaşımla konuştuğumda ikili testi yaptırmamı, üçlü testi yaptırmasam da sıkıntı olmayacağını söylemişti… İkili test konusunda ise bir çok büyüğüm yaptırmamamı tavsiye ediyor. Test yapma yöntemi konusunda da sonuçlar konusunda da çekincelerim var. İkili test neyi öğrenmek için yapılıyor? Sonuca göre bir tedavi öneriliyor mu yoksa “çocuğunuz engelli doğacak, gidip aldırabilirsiniz” filan mı diyorlar? Çocuğum hakkında (çözümü olmayacaksa) kötü bir şey duymak istemiyorum, ne yapmalıyım?

4 Beğeni

İkili üçlü dörtlü testlerin hepsi bebeğin dön sendromu gibi anormallikleri incelemek için yapılır. Bu testlerden doğruya en yakın sonucu dörtlü test verir. Ama onunda yanılma payı vardır. Dörtlü testine bebeğin engelli deyip sağlıklı doğan bebekleri de gördük. İçiniz rahat edecekse ikili üçlü dörtlü hepsini yaptırabilirsiniz.

https://forum.mucizeanne.com/t/ikili-tarama-test/4519

2 Beğeni

@nurakin aramıza hoşgeldiniz :two_hearts: ben hiç birini yaptırmadım sadece detaylı ultrasona girdim oda organları için yoksa down sendromu da olsa çocuğu size kalmış dicekler duymakta istemedim olursa da rabbimin vergisi başımızın tacı olur

6 Beğeni

Diyelim ki risk yüksek çıktı önceden bilmek ev ortamını ve kendinizi maddi manevi hazırlamak istemez misiniz?

Bi kan alıyorlar bir de ultrasonda bebeğe bakıyorlar. Risk yüksek çıkarsa amniyon sıvısı alımı veya başka bi test daha var onun ismini hatırlayamadım onu ister misiniz diyor. Ben tüm testleri yaptırdım

4 Beğeni

Çocuğu elaleme göre yönetme bence canım, o bunu dedi diye yaptırmamazlık yapma doktorun ne diyorsa onu yap. Kan alıyorlar zaten o şekilde bakıyorlar. Allah korusun ama hadi diyelim olumsuz bir sonuç çıktı bunu önceden bilip önlemini alman daha iyi olmaz mı ona göre doktor bulursun ona göre hastane değiştirirsin. Karar senin unutma çocuğu elalem büyütmeyecek sen büyüteceksin bir anne olarak elinden gelenin en iyisini yapacağından eminim​:sparkling_heart:

4 Beğeni

Bende yaptıranlara saygı duyuyorum herkesin kendi kararı yaptırmak ona göre hareket etmek çok iyi bi şey ama benim aklım bu yönde değil karından su alınmasını dulam bana önermesi bebeğin düşük erken doğum riski olduğunu veya onun yüzden engelli doğacağını söyledi ben bilmiyorum benden istenmişti ama vermemiştim yapanlar bebekleri için yapıyor sen nasıl istiyosan doktorun ne derse onu yapabilirsin rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :two_hearts:

3 Beğeni

Hoşgeldiniz​:cherry_blossom:ben ikili test yaptırdım geri kalanları yapmadım. Yaştan dolayı riskli çıktı fakat ultrasonda ve kan tahlilinde iyiydi geri kalan testlerle uğraşıp zaten stresli gecen hayatimi iyice berbat etmek istemedim. Allah herşeyin hayırlısıni versin

3 Beğeni

İkili testim yüksek çıktı fetal dna testi yaptırdık çok şükür temiz çıktı ama sonuç çıkana kadar ki 1 hafta ömrümüzden ömür gitti. O süreçte bu ikili üçlü dörtlü testlerin bir şeyin ölçmediğini çok geniş aralıkta sonuç veren ihtimal testi olduğunu öğrendim. Her türlü bebişimiz bizim için kabulümüzdü. Ama down sendromu varsa önceden bilmek istedik.

4 Beğeni

İkili teste yaptırdım bende bir sorun çıkmadı şükür.Büyüğünüz neden yaptırmamanızı söylüyor? Zaten damardan kan alıyorlar o kadarcık zaten aylık kontrollerde alınmıyormu bu kan?:face_with_monocle: Asıl şimdiden yaptırıp önlem alıp kendinizi ona göre hazırlamanızda fayda vardır.

3 Beğeni

Ben yaptırmadım . Doktoruma neden yapıldığını sorduğumda çocuğun engelli mı sıkıntısı var mı ona bakıyoruz eğer birşey çıkarsa devlet sana alma hakkı tanıyor dedi . Tabi bunu sadece engelli olur vs gibi değerlendirme başka riski de olabilir. Ultrasonda bazı şeyleri görüyor benimkine gayet sağlıklı dediği için ben yaptirmadim.

3 Beğeni